Jom Kita Kawan!!

27 February 2009











Ni gambar terbaru my prince, Syed Edhan Hazeeq Bin Syed Fairuz Al-Yahya... itu la nama penuh dia...hehehe... now he is getting bigger and smart too...sometimes when i aks him:

mana perut? then dia akan tepuk-tepuk perut dia
mana kepala? then he will geleng-geleng kepala
mana tangan? then dia akan angkat tangan

so happy bila layan kerenah dia.....mummy luv u son...











Hobi terbaru hazeeq ni...abis bilik bersepah...letih betul melayan kerenah budak baru merangkak ni... nak dukung dia x nak...letak la ape yang boleh di selongkarnya... memang bersepah bilik macam tongkang pecah jer nanti...

26 February 2009

Mummy n Hazeeq

Photobucket



Ni gambar masa ramadhan 2008. Tengah bersiap nak balik kampung atuk hazeeq. Masa ni budak ni tembam sangat... nak dukung dia kene tahan nafas dulu...hahaha.... ramai cakap dalam gambar ni muka dia sebijik mcm muka mummy nyer.... korang nilai la sendiri... :)

25 February 2009

lama tak menulis kat blog ni... bosan amat kat office... raser nak benti kerja ker ni...Hari ni mood kat office ni boring n busy... ader audit ISO plak lagi...

20 February 2009

Sup Labu

Ni pun dapat info dari majalah Pa&Ma.
Labu ni kaya dengan vitamin A dan C, tapi ader gak org kata angin kalau makan banyak...

bahan2:
-200gm labu kuning
-100gm bawang besar yang dipotong dadu
-100gm saderi - potong halus
-100gm mentega
- 50gm tepung gandum
-100ml UHT Whipping Cream
-700ml air
-sedikit garam dan gula

caranya,
- panaskan mentega hingga cair
- masukkan bawang dan tumis sampai layu / naik bau
- masukkan saderi dan labu kacau sikit
- masukkan tepung sikit demi sedikit - kacau hingga sama rata
- tuangkan air dan kacau
- masak api perlahan sampai labu empuk
- lepas labu dah empuk, tutup api dan biar sejuk sekejap.
- kemudian kisar hingga hancur kemudian masak sekali lagi
- masukkan gula, garam kacau hingga agak pekat
- akhir sekali masukkan UHI Whipping Cream - biar mendidih selama 1 minit
- siap....

busan

Bosan betul la beberapa hari ni...rasa x best jer...Kije banyak buat sorang kat office ni...Gaji x naik seperti yang dijanjikan pun... rasa nak berenti kerja jer...
Hari ni nak makan nasi ayam goreng kot...nak lepak lama sikit kat mamak tu...masuk keje lambat sikit... busan nyer...

Tadi pagi beli majalah pama untuk bulan 2 punyer... Tertarik plak nak tulis info ni:

Resepi sup ayam budak2

bahan-bahan:
-1keping dada ayam - hiris nipis-nipis
-700ml air
-250 susu segar
-1/2 kiub pati ayam
-1 cawan tepung gandum - bancuh ngan air sikit
- garam secukup rasa

ingat nanti nak cuber buat kat hazeeq laa...

16 February 2009

hadiah dari daddy











Hazeeq dapat hadiah dari daddynyer... kereta control...huhuhu~~ senang bawak dia jalan petang-petang naik kereta ni... juz remote dari jauh jer...tapi tu laa... bila naik kereta ni kaki dia x reti duduk diam.... huhuh~~

06 February 2009

Latest Picture of My Prince
















Hujung minggu ni maybe nak bawak balik kampung...lama dah dia x jumpa tok perak dia....huhuhu~~

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!