Jom Kita Kawan!!

28 May 2009

Hari ni rasa malas jer dalam diri ni...tak baik betul datang kerja n rasa malas...macam makan gaji buta pulak...pinggang rasa lenguh jer.. sekarang ni buah hati kat umah tu asyik nak dukung jer...pantang nampak aku balik, sure nak dukung...hehehe...dah boleh berjalan nak berdukung pulak, dulu belum boleh berjalan asyik nak jalan jer x nak dukung.. macam-macam kerenah buah hati ku sorang tu...

hari ni makan mcm biasa la, x ada selera langsung... nasi separuh, ayam goreng dengan kuah taucu...sebut pasal taucu ni, dulu dari kecik ku x pernah makan taucu ni...sebab memang x suka nak makan...tapi sejak 2nd pregnen ni, suka plak kuah taucu tu...macam-macam ragam kan...mungkin pembawakan kot... badan pun surut sikit sebab kurang selera makan...now banyak makan buah2 jer laa...takut juga baby tak cukup zat nanti...

malam ni suami balik lambat pulak...dia main badminton dengan budak2 office dia...mau dekat pukul 11 baru balik ni...

26 May 2009

Hari ni kepala pening sangat rasa... macam nak mintak mc jer...tak tahu kenapa ek...tiba2 jer pening kepala...atau mungkin aku mood malas nak keje kot nyer ni...ISO belum siap lagi..tensionnya...

hari ni makan simple jer, ikan pari masak asam pedas dengan potato goreng cili... pastu beli ABC (manis giler)...Kepala tengah weng lagi...

Kalau ikutkan minggu ni kene daftar untuk kursus asuhan kanak-kanak, sebab plan nak bukak taska... tapi cancel plak...suami kata amik kursus lepas bersalin nanti...takut aku letih kelas part time ni... dah suami ku kata macam tu kene la ikut... x baik plak nak membantah...hehehe...

Sekarang ni hati tak sabar2 nak bukak taska...lagi cepat lagi boleh ku tenang...

So, buat masa ni, ku just buat bisnes online je laa...terbaru maybe nak jual baju baby... dah submit order kat supplier maybe bulan 6 barang masuk...

22 May 2009

emosi hazeeq







Gambar ni snap semalam masa balik kerja...macam2 emosi hazeeq buat... marah, geram, main cak-cak ngan nak duduk dalam drawer barang mainan dia.. hehehe...syok juga melayan kerenah dia...macam2 boleh nampak...letih kerja pun hilang macam tu jer..
Hari ni atok nya nak datang melawat..mintak2 la dia tak menangis atau buat perangai...kesian atok dia...jauh2 datang nak jumpa dia... risau kalau dia buat jual mahal n nangis2..
Insya Allah, dia ok kot...semalam sebelum masuk tido pesan banyak kali kat dia, "atok datang esok hazeeq jangan nangis ye sayang" dia senyum2 jer..macam faham...hehe


20 May 2009

rancangan sebelum 2010

Semalam berbincang panjang dengan hubby, lepas banyak bisnes plan yang kitaorg rancang nak bukak, at last aku mintak kebenaran hubby untuk buka taska. Disamping tu boleh la aku fokus kat anak-anak yang dah nak masuk 2 orang ni...

Tapi masalahnyer, nak bukak taska ni kene pergi kursus yang selama 20hari beturut-turut, dan kalau untuk part time, jadualnya sampai 3 bulan...lama sangat n time tu aku pun dah sarat..Hubby suruh ambil kursus masa bulan ke 2 cuti bersalin tu(selalunyer aku dah segar bugar bulan ke 2 pantang ni). Now tengah fikir mana satu nak follow...kalau ambil yang part time tu kelasnya 3 jam jer pukul 6 sampai pukul 9 mlm...Selalu time tu time bermain dengan hazeeq tu..

Lokasi pulak mungkin nak buka di area PJ atau Subang...Tengah survey juga tempat yang sesuai ni...

19 May 2009

19/05/09

Semalam hazeeq ader berak lagi lepas makan but x kerap mcm 1st dia kene cirit birit...
Lega juga hati ni...but still risau selagi dia x betul2 sihat...

emosi kat office hari ni x menentu... kerja banyak sangat nak disiapkan sorang-sorang...dengar kata ada ex-staff nak join sini balik, satu dept ngan aku...x tahu la perasaan happy or tak..pasal rasanya x serasi kot ngan dia.. tgk la mcm mana boss nyer penilaian... kalau dah boss nak ambil dia jugak aku kene la accept...dalam masa sama aku nak try cari kerja lain...nak berhenti kerja kalau betul ex staff tu join balik...better mcm tu daripada kang aku datang office x ikhlas jer nak buat kerja...kalau dept lain2 x kisah sangat, tapi ni satu department dengan aku plak...tu yang susah sikit tu...

Aku dapat offer keje last week tapi x leh nak pergi sebab tengah pregnen... maner diaorg nak terima kan...tengok la macam mana..............

15 May 2009

Emosi tak Stabil

Hari ni emosi x stabil sikit...hazeeq kene cirit birit... hari ni jer dah 4 kali berak...semalam plak ader la dalam 6 kali berak...Risau sangat hati ni...just now call MIL n dia kata dah stop berak...Ni 1st time anak aku kene cirit birit...betul2 risau hati ni sebab badan dia mcm panas sikit...tido pun bangun awal hari ni...pukul 6.30pagi dah bangun sebab dia dah berak...Ya Allah, betul-betul risau aku kali ni..Aku semalam memang x cukup tido sebab xboleh nak lena bila dia sakit mcm tu..memang dia aktif n tak meragam, tapi hati ni rasa x senang jer bila tau dia kene cirit birit...Petang ni bawak dia pg jumpa pakar... kene tunggu lepas kerja jugak sebab cuti kat opis ni dah x ada dah..abis dah cutiku...Lagi pulak running department sorang-sorang...

Ya Allah, sembuhkan lah sakit anakku...Pindahkan la sakit anakku kepada aku...Amin...

13 May 2009

TAG KEDUA DARI VENDER

huhu~~ selamat tengahari kepada semua yang mengunjungi blog saya ni... dah makan ke semua... hari ni makan lauk daging masak merah dengan sayur serta milo ais jer...kurang selera pulak...

ni nak jawap tag ke dua dari member zura Vender:



Ni Jawapannyer:

1. copy award di atas untuk diletakkan di blog anda
Thanks vender sebab teringat kat zura nak buat tag ni...panjang plak tu...adoii...
2. nyatakan 5 jenis fakta menarik tentang pemberi award ini.
-. Lemah Lembut
-. Baik Hati
-. Jenis yang x lupa kawan vender ni.
-. Mata besor
-. Suker berniaga dia ni...
3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
** banyak nyer sampai sepuluh...huhu~~
- Pendiam sikit kalau baru kenal.
- Suka jalan jalan tgk lampu kat putrajaya...nape ntah...
- Bersolek tapi ikut mood...kalau rajin bersolek sakan, kalau malas pakai bedak jer
- x suka bau perfume yang kuat-kuat, ske bau lembut ajer
- takut naik roller coaster, x suker naik benda2 nih.
- Suka dengar lagu instrumental time boring
- suka nak beli kasut tumit tinggi tapi selalu x ada saiz
- suka warna biru & merah jambu.
- x suka minum air gas
- Suka makan laksa dan Nasi Kerabu. x jemu makan 2 menu ni...
4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang merekak.
- ramai sangat la 10 tu...hehehe...saya pilih 2 je ya
*kak atty - yang rajin menjenguk blog ku ini. kak kalau sudi jawap yer
*abby - my friend from Sabah

Sekian dulu...

AWARD & TAD DARI VENDER


Adeh...ni nak kene jawap tag ni dari vender... thank you vender ek bagi award n tag sekali 2...haha...ingat juge kat zura ek...

Ni nak jawap tag plak:
1. Anda seorang bintang??
- bukan...bintang sukan masa skolah dulu yer la..bintang bola jaring..hehe
2. Berapa bintang penulis harus bagi utk blog anda?
- kene tanyer vender ni...pstt kasi la sepuluh bintang...
3. Adakah penulis seorang yg sombong?
- tak, penulis ni seorang yang baik hati sangat-sangat...best kawan dengan dia, walaupun lom pernah jumper...cakap kat tel pun suara nyer lembut jer...mcm tuannya.. kekeke
4. Dari mane anda mengenali blog penulis?
- dari forum mesra.net
5. Anugerah ini ada berapa warna?
- rasernyer ader 4 warna...huhu~~
6.kongsikan ngan 3 org blogger
- member baru: yanadzul, kak atty dengan mama_farish (harap sudi menjawapnyer)

12 May 2009

Terbaru

Lama tak ambil gambar berdua dengan hazeeq...banyak gambar hazeeq dengan daddy nyer jer dalam camera ni... maklum la pg mana2 zura jadi cameraman jer...huhu... tapi rupenye ada gambar yang sempat snap berdua dengan hazeeq...



TAG UNTUK KAWAN2

Assalamualaikum, selamat pagi semua...

semalam masa tengah tidurkan anak tiba2 terfikir nak buat tag ni... hehehe... tak sure kalau dah ada yang dah buat tag ni... so tag ni ditujukan pada semua kawan2 dalam blog saya ni...Tag ni khas untuk anak sulung ajer tau...hehehe...

1. Nama manja anak sulung: hazeeq / ageeq
2. Muka anak lebih ikut muka sapa: ibunya
3. Bahagian paling anda suka pada muka anak: mulut
4. Waktu anak tido apa yang anda suka buat: cium nafas anak... wangiiiii
5. Anak anda rapat dengan siapa: daddy time org x ramai... time org ramai x kenal rapat dengan mummy...
6. makanan kegemaran anak: bubur nasi udang dan buah kiwi
7. perangai anak yang anda xsuka: main air liur dan geleng2 kepala laju2
8. perkataan yang selalu di sebut pada anak anda: mummy daddy sayang hazeeq
9. tiap2 hari mesti: cium dahi dan pp anak at least sepuluh kali...
10. tiap2 hari anak anda mesti: kiss bibir mummy nyer...x tau mana berlajar... hehehe

tag ni ditujukan untuk semua ibu2 yang ada dalam folower blog saya...

TQ

07 May 2009

Bercuti

Akhirnya sempat juga nak menempek gambar hazeeq masa pergi bercuti ke Melaka. Banyak sangat gambar jadi ku letak mana yang nampak ok laa...hehehe...Pergi bercuti ni pun org yang belanja...hehehe...


ni gambar dengan daddy dia masa kat A famosa gak... Masa ni daddy baru lepas main Archery. dapat la 58 point untuk first time memanah ni... Cuaca panas2 redup sikit...mood hazeeq maintain je masa ni... duduk kat daddy dia sentiasa maintain cool...

our family...hehehe..muka ku buruk tol biler bergambar...tembun jer...kekeke...gambar ni masa sebelum checkout dari Afamosa Condotel. Snap di saat-saat akhir...



Dua gambar kat atas ni masa tengah makan kat Melaka, Restoran yang tepi kincir air tu...Quayside Seafood kot nama dia...lupe daaa.. tunggu makanan sampai lama betul, last2 snap2 gambar dulu...

ni masa kat A Famosa gak ni...baru bangun tido...kene pakaikan dia kasut pasal lantai condo tu agak berhabuk n kotor sket...

06 May 2009

SCRAP BOOK - HAZEEQ

Hujung minggu ni nak pergi jusco jap... nak beli bahan untuk buat scrapbook hazeeq... ingat nak change color tema to blue laa...color merah mcm garang plak...

ape2pun, nak kene buat research dulu tentang design2 ni... dah ler aku ni kekurangan creativity... gambar pun nak kene pg cuci nanti...huhu~~ time nak buat ni time hazeeq tido laa...kalau tak abis dia pulak yang meng scrap kan book tu nanti...

nanti update kat sini lagi pasal scrapbook...


06/05/09

Rindu betul kat hazeeq... hari ni asyik tengok gambar dia jer kat office ni... semalam aku cuti, emergency leave sebab mil tak sihat.. so best la dapat luangkan masa dengan buah hati aku tu... main dengan dia, time tido kitaorg tido sekali...syok betul...hehehe...

Harap2 nya bila adik dia lahir, hazeeq tak akan terasa diabaikan...aku selalu bisik kat dia, nanti hazeeq ada adik mummy n daddy tak kan kurangkan tumpuan dan kasih sayang kat hazeeq... sama macamyang hazeeq dapat sekarang...

minggu lepas, labour day pergi jalan-jalan ke Melaka dan Port Dickson, best sebab sikit pun hazeeq tak buat perangai...sentiasa ceria je dia...walaupun pergi makan kat tempat tak ada aircond, mood dia baik jer...alhamdulillah...happy sangat tgk mood dia mcm tu...sebab sebelum ni kalau kat tempat x ada aircond dia buat perangai sikit...sekarang dah besar ni dia makin ok pulak... alhamdulillah....

Harapnya raya ni balik rumah tok perak dia ok...hehehe...tapi biasa la dia kalau kene serbu sure terkejut n buat perangai nyer... mintak2 la dia dah besar ni dah ok... baru la syok beraya...
boleh kumpul duit raya banyak2...

lama tak letak gambar hazeeq kat sini...nanti la...mungkin esok ku letak...


Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!