Jom Kita Kawan!!

07 July 2010

Zoo Negara

Hujung bulan 6 ari tu, kami pergi ke zoo negara..last minit nye plan...atas ajakan daddynyer..memula teruja gak nak pg...tapi letih gile bila dah start jalan...huhu~~rasa mcm nak balik awal jer... kami sampai pukul 10pg, balik dalam kul 1 tengahari tu...tak banyak gambar sempat snap...nak melayan kerenah anak2...sampai lupe nak bergambar banyak2...

memula sampai kat zoo...lalu kat tempat monkey... agak busuk sikit...heh heh heh ...

hazeeq dengan gadgetnya...baru beli kat pintu masuk zoo tu...baby fan kat depan stroller tu ngan topi yang ada kipas...hariz pun dapay baby fan tu gak...

ni masa tunggu daddy - tetibe nak ke toilet plak...oleh kerana masih pagi...so toiletnyer bersih jer...


sempat la mummy bergambar dengan hariz...hehehe...hariz x buat perangai...diam je dia....cukup masa minum susu pastu lena dalam stroller...

Hariz, masa dalam tempat ikan... muzium ikan ke namanyer... huhu~~


dalam (muzium ikan) akuarium..sker tempat ni pasal dia sejuk...aahha ikan biasa2 jek..


hazeeq teruja bila nampak zirafah...siap tak nak gerak ke tempat lain


Hariz baru bangun tido



sebelum balik tu sempat la makan aiskrim jap..


Kesimpulannyer, lepas ni x pg da kot... pasal tak banyak yang menarik dah...ni saje bawak jer untuk tunjuk kat hazeeq real animal...selalu dia tengok dalam buku jer... tapi dia mcm x berapa sker...sbb cuaca panas agaknya...then x ada aktiviti binatang masa kami kat sana... bosan sikit...


05 July 2010

Kisah hujung minggu

Al-kisahnya, hujung minggu lalu, setelah seminggu menanti, tibe la hari ahad...(ayat poyo je)..
Mcm biasa lah, hari ahad sekarang ni hari "layang-layang" kat area rumah aku nih...

tapi.......... hari ahad bebaru nih, angin langsung tak ader...upset betul ler...dah la layang-layang kami paling besar...hehehe...langsung tak naik...tapi dalam menunggu angin tu, aku nampak sorang budak lelaki (lebih kurang darjah 4 kut)...dia lari sambil lepaskan layang-layang dia...hehehehe...sungguh kental jiwa dia...maybe dia rasa dengan cara tu layang2 akan naik...macam aku masa kecik dulu la...akibatnya...balik keletihan mcm tu je...hehehehe...klakor...

anak aku, dah dia nampak angin x ada dia x upset..mood dia bertukar nak main bola sepak pulak...daddynyer la yang layan... aku? kaki bangku beb!!...layan adik dia tido dalam kete je...

hehehehe..lama tak upload gambar..nanti la nak upload...minggu depan...harap2 ada angin...

03 July 2010

Nak benti atau tak ni?

Diam tak diam dah 5 tahun aku kerja kat company sekarang ni...tapi baru2 ni rasa macam dah nak berenti sangat. Tension gila dengan management.. kat department ni aku sorang yang jaga, keje melambak tapi nak mintak cuti 1/2 day pun susah...hari sabtu plak tu. bukan boleh berurusan dengan company lain pun hari sabtu... menyampahnya...every saturday aku kene keje...plan nak cari kerja lain tapi tak ada yang dekat ngan area umah... tempat sekarang ni kira dekat ngan umah...15 minit sampai kalau x jem..

acctually ramai yang cuti sabtu ni dengan amik MC. Tapi aku neh x reti nak amik MC...tambah pulak, kalau aku MC mesti ada je mulut2 yang sumbang mengumpat kata "betul ke MC". aku tau diaorg kepochi sebab aku ader spy kat sini time aku cuti... geram betul lah...

alasan cuti dibekukan. tapi aku tgk ada gak staff yang dapat cuti...aku nak amik 1/2 day hari sabtu pun susah... menyampah sangat.. ape pendapat korang? acctually aku stay kat company ni lama salah satu sebabnya, 1) dekat ngan umah. 2) kenaikan gaji confirm ada tiap2 tahun koman2 pun RM150 naik. 3) bonus confirm ada tiap tahun walaupun tak banyak mcm company lain.

tapi yang sengal nya, susah nak cutik walaupun annual leave banyak...dan kene rajin stayback (walaupun stayback x buat keje!!)...ramai yang stayback, 20% buat keje, 80% nya main internet or bergosip...pastu balik lah umah pukul 10 malam...so boss tgk punch card tu kira bagus lah staff tu leh stayback sampai pukul 10 malam... hahaha...aku? sorry...pukul 530 aku da balik... dalam appoitment letter balik kul 5 ptg tapi kira ok lah aku balik pukul 530 kan???

hampeh....

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!