Jom Kita Kawan!!

29 October 2012

Sesak Tahap Infiniti....

Salam Aidiladha semua.. (mood raya masih ada)...

Hari ni nak bercakap pasal jem...
Maklumlah baru pertama kali mengalami dan mengharungi jem ni...
Dari Sungai Petani ke Bukit Jelutong, Shah Alam.
Bertolak 4.30 petang dan kami sampai ke rumah dalam pukul 2.30 pagi..

Teruk sangat jem semalam...
ingat bertolak lambat bolehh elak jem...rupanya lagi teruk...
total time 10jam atas jalan, tu pun tak berhenti langsung... isi minyak penuh-penuh..beli makanan siap-siap...
walaupun rasa nak buang air kecil, memang tahan je semalam... untung anak-anak ada pampers... 5 kali tukar pampers...

sapa harungi jem semalam? apa story yang balik siang sebelum 3 pm ke? tak kira lah mana lokasi anda... cuber update sikit sebab aku masih terkejut lagi pasal jem semalam...lepas ni taubat tak balik time esok org dah masuk kerja...

24 October 2012

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha buat semua kawan-kawan blogger...

aku berara di shah alam tahun ini..keadaan diri sarat tak mengizinkan aku jalan jauh...

lama dah tak terima daging korban... hehehe... mesti kene pergi masjid kalau nak dapat daging korban tu... nak merasa daging korban tu tunggu anak-anak besar lah...

selamat beraya semua....

22 October 2012

Menu Bayi Ku - Aleeya


My pumpkin Aleeya yang makin tembam sekarang... makan dah macam orang besar. mesti nasi hari-hari... satu hari 3 kali.. Jadi kene lah selalu tukar2 menu dia...

paling dia suka bubur nasi campur carrot dan serbuk ikan bilis...

serbuk ikan bilis tu but sendiri.. salai ikan bilis (buang tulang) dan  lepas dah salai kisar kering sampai halus betul.. selalu buat lebih stok sebab boleh tabur atas bubur apa-apa pun sebagai perasa tambahan... memang sedap sangat...

Aleeya selalu kalau ada serbuk ikan bilis tu memang 2 mangkuk habis...

menu hari ni - bubur nasi + carot + brokoli bersama sebuk ikan bilis...

ibu pun boleh tumpang sekaki... hahha

21 October 2012

Aleeya beraya dengan Awal

 Lama dah tak tempek gambar anak-anak... banyak dah gambar diaorg dalam lappy ni...
masing-masing dah besar... sayang anak2 mummy...

Hazeeq

 Hariz

 Aleesya

Aleeya (dengan awal - raya 2012)

Baby Boy Vs Baby Girl

Assalamualaikum...

Lamanya tak menulis kat blog...
kadang-kadang sempat jenguk je...

Well sekarang terbaru aku tengah menjalani dugaan mengandung.. anak ke 5 sudah... and maybe will be the last...

Walaupun belum scan jantina baby, tapi gerak hati mengatakan baby ni lelaki...maka tambah lah lagi 1 hero dalam keluarga kami... kalau betul maka anak aku nanti 3 lelaki dan 2 perempuan... hehe... mesti riuh rendah rumah...

Kali ini mengandung aku jadi malas sangat... malas dari segi menghias diri untuk suami, apatah lagi time nak keluar rumah. Masuk shopping complex pun dah malas... apa lagi bercuti-cuti malaysia...hahaha.. dulu masa mengandung hazeeq dan hariz pun macam ni... suka duduk rumah je... Lain pulak masa mengandung aleesya dan aleeya, aku kaki jalan, kaki bercuti dan kali shopping.. bab bersolek jangan cakap lah... duduk rumah pun make-up...

Cabaran uruskan rumahtangga dan anak-anak sedikit meletihkan tambahan pula pembantu rumah dah berhenti kerja gara-gara ikut boyfriend bangla nya... nak cari pembantu rumah baru susah sikit sekarang, silap haribulan, duit yang kita bayar maid lebur je bila dapat maid yang teruk...

Maka buat masa ni aku lah yang uruskan segalanya... memang triple letih sebab dalam keadaan diri yang tengah mengandung.. tapi tak apa... semoga keletihan aku ni di balas dengan pahala besar oleh Allah swt... amin

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!