Jom Kita Kawan!!

18 November 2013

TAUFAN DI Philippine terjadi kerana ROBOHKAN MASJID



Dikatakan taufan yang terkuat didunia yang menyerang philippine adalah balasan dari Allah kerana mereka merobohkan masjid... di katakan juga ada yang terkorban semasa mereka merobohkan masjid...

Semoga tidak terjadi seperti ini di Malaysia... Amin...

14 November 2013

MEMANCING SELERA ANAK - MENU SANGAT SIMPLE

Dah 1 bulan cuti memasak...
gara-gara dapur rosak..
maka kelmarin bermula lah tugas memasak...lepas beli dapo kecik...

tanya anak-anak nak makan lauk apa....
masing-masing order nak makan lauk "AYAM SAYUR"
hihi... menu ni sangat simple...

asalnya masak untuk buat sayur campur... sudahnya anak-anak request nak makan ayam tu sahaja...
sebenarnya memang sedap tambah-tambah bila makan dengan nasi panas dan kicap... suap baby makan dengan bubur nasi pun sedap... memang tambah 2 3 pinggan budak-budak ni makan...Alhamdulillah,,,,

simple je resepinya,.
.
bahan-bahan:-
1 paket ayam kisar - saya guna brand ramli
sos tiram - 2 sudu
kicap manis - 2 sudu
garam - sikit
1 cubit lada hitam (serbuk)
bawang putih - 1 ulas
minyak sayur / minyak masak - 3 sudu

caranya:
1. tumis bawang,
2. masukkan ayam kisar...goreng api sederhana...sampai berketul2 kecik2...
3. masukkan sos tiram, garam dan lada hitam - goreng sikit lagi dalam 2 minit...
4. lastly masukkan kicap....

xada sayur pun tapi budak2 ni dah lekat nama ayam sayur sampai ke hari ni... jadi kalau ada menu ayam sayur tu memang laju lah depa makan nasi....

BANGLO WITH PRIVATE POOL - BIG FAMILY VACATION




Selalu kalau plan cuti bersama keluarga ni memang akan cari tempat yang boleh duduk ramai2 satu rumah...dan kalau dapat yang pool tertutup macam ni lagi syukur Alhamdulillah....

Banglo ni kami dapat secara walk-in sahaja...nasib baik ada 1 ni yang available at that time.... 1st banglo kami booked direct from the owner, dalam website sangat cantik...kerana teruja kami bayar online...tapi masa sampai di sana memang condition sangat tidak memuaskan.... kolam kotor... dalam rumah juga ada kekurangan.... Jadi lepas ni memang tak akan ambil dari direct owner dan buat bayaran sebelum pergi tengok...Nasib baik owner willing to return duit...walaupun half....

yang dalam gambar kat atas ni adalah yang kami dapat lepas call a famosa...mahal sikit tapi condition ok...
cuma kat sini x boleh lah nak masak2..tapi kalau pandai cover, siap boleh bbq lagi...hihi..kalau kantoi kene bayar denda lah...berbanding yang direct owner tu siap boleh masak...

tapi yang ini puas hati sebab bilik ada 4, 3 bilik air, dan kolam pulak ada pagar... ada setengah nya kolam tak ada pagar... jadi org boleh nampak korang mandi...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!