Jom Kita Kawan!!

28 April 2009

28/04/09 - emosi aku...

Hari ni memang hari yang memeningkan kepala ku... kerja berlambak sangat kat office. Tambah pulak dengan keadaan aku yang mengantuk2 time lepas lunch ni...untuk menyegarkan mata, aku nak mencoret kat blog ni sekejap...walaupun x sure ader org membaca atau tidak...aku tulis kan ajer...

planning hujung minggu ni nak pergi bercuti ke genting, tapi semua hotel fully booking pulak...nak pergi bukit tinggi tapi kat sana macam bosan plak... x banyak aktiviti leh buat... balik ni nk kene check balik dengan hubby...biar dia yang buat keputusan...

kalau tak jadi bercuti aku ingat nak pg shopping compleks,.... nak cari bahan nak buat scrap book untuk hazeeq...dulu plan nak buat tapi x terbeli lagi pun bahan2 nyer... then nak pg cuci gambar plak... nak buat scrap book ni pun kene buat time hazeeq tido..kalau tak...sure x leh nak buat...nanti abis jadi benda lain....

hari tu beli kit nak belajar sulaman riben...x sempat tol nak buat... balik keje dah kene tumpu kat hazeeq... x leh nk biar dia main sorang2...nanti la..anak2 besar sikit baru start belajar buat sulaman tu...mintak le otak lom berkarat...hehehe...


27 April 2009

27/04/2009 - Jawap Tag Pertama

Huhuh~~ pertama kali nih dapat tag... thanks to yan...dapat gak aku jawap2 tag nih...hehehe...
ni semangat nak menjawap.

1. Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalau boleh mestilah yg masih dalam wad maknanya gambar anak pada hari PERTAMA



2. Letakkan butir ini
Nama anak : Syed Edhan Hazeeq Bin Syed Fairuz
Panggilan : Hazeeq / Ageeg (ni daddy nyer yg panggil)
Jantina : Boy
Tempat lahir : HUKM
Berat sewaktu lahir : 3.17kg
Cara kelahiran : Operation

3. Harapan pada anak ini, jd apa dan KENAPA?

- harapan bab kerjaya: aku doakan hazeeq jadi doctor... kenapa? sebab dalam keluarga baru ader sorang doktor (kakak sulung aku). Seronok pulak kalau anak jadi doktor ni...kerjaya yang bagus n mulia... huuhu..Nanti kalau aku sakit ker leh la mintak anak sendiri check kan... :D

- harapan bab kekeluargaan: aku nak hazeeq jadi anak yang soleh dan taat n sayang pada mummy n daddynyer...jadi anak yang berguna dan berjaya dunia dan akhirat dan teladan pada adik-adiknyer...

4. Aku nak tag:
- alahai, sape ek yang sudi jawap tag ni....
SEMUA FOLLOWER YANG ADA DALAM BLOG NI... KECUALI ANGEL N VENDER (PASAL YAN DAH TAG KORANG)...

17 April 2009


Photobucket

Jumpa gambar ni kat pc..rasanya belum penah letak kat sini lagi...biasa la blog aku ni memang banyak gambar anak aku ni je laa... nak tempek gambar mak nyer x fotogenik plak...ni gambar bulan 2 hari tu kot snap...dalam kete bawak dia round2 ara damansara...cari makan time petang...

13 April 2009

weekend

weekend hari tu penat sangat... rasa macam nak tido jer satu hari...xnak bangun-bangun...tapi biasa la...kalau putera ku tu x tido mana la mata ni boleh nak lelap...kene la tunggu dia tido baru boleh nak join sekaki...

sekarang ni cepat ngantuk sangat... maybe sebab pregnen juga agaknya...kalau kat office ni lepas lunch jer mesti nak lelap...sabor je laa... ngantuk tak tertahan...kalau tahan gak nanti jadik blur macam ayam berak kapur jer...

hujung minggu hari tu ingat kan nak buat mee bandung... tapi plan punya plan x jadi gak...rasa susah nak masak pasal nak kene pakai tudung kat dapur tu...last2 makan lauk mamak...kekekeke...janji makan kan...

hari ahad, bawak hazeeq cucuk MMR dia....doc kata mungkin demam...tapi alhamdulillah dia x demam pun... still aktif mcm biasa...alhamdulillah...kalau dia demam hari ni kene amik emergency leave ler...risau tuu kalau dia demam....budak kecik tu memang susah sakit or demam, maybe sebab still minum susu badan agaknya... kalau takat jatuh tu ader la gak...maklum lah dah start jalan...kadang2 dia main jalan jer x elak2 dah... tau2 dah jatuh...nasib baik dia pandai tongkat guna tangan, so kepala dia x la terhantuk kalau time jatuh telentang tu...

petangnya plak pg beli kasut sandle untuk hazeeq kat kelana jaya...kasut yang beli bulan lepas tu dia dah x muat...dah terkeluar jari kat depan tu...huhu~~ now dia pakai kasut saiz 6...kasut dia kene beli ukuran uk punyer...kalau tak memang x ada saiz...tapi xper janji ader kasut... hehehehe..

08 April 2009

mengidamkah aku??

beberapa hari ni memang nak makan mempelam sangat... tapi sayang sangat susah nak jumpa buah mempelam muda kat area umah aku ni... tension betul....

kalau la dapat balik kampung, tentu senang nak dapat buah mempelam ni... cicah pulak dengan sambal belacan campur kicap ngan gula ngan cili api... adoiiiiiiii....

sesaper yang ader info mana nak dapat mempelam muda area shah alam or subang info la....

betul2 nak makan mempelam ni...sampai mengigau...

06 April 2009


Gambar terbaru putera kesayangan ku... sekarang dah pandai berjalan 5 tapak... abis satu rumah nak round...gigi pulak baru 4 batang jer... dah nak belajar bercakap dah sekarang ni... nak sebut mummy x boleh lagi, baru sebut "Ma", kalau sebut daddy dah laju dah....
Nanti nak upload gambar dia dengan tok perak dia... menangis sebab lama x jumper....mintak2 lah raya nanti dah x takut ngan org...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!