Jom Kita Kawan!!

17 June 2014

KUIH RAYA YANG SANGAT RARE KAT SEMENANJUNG

Assalamualaikum,

Tahun ini adalah tahun nak meniaga untuk mencari rezeki lebih bulan puasa...
Sambil letak kuih raya kat bazar ramadhan, saya juga nak promote online... Wallahualam ada tak yang baca kat blog saya ni... Tapi rezeki dari Allah, inshaa Allah ada kawan2 online yang order nanti...

Booth bazar ramadhan saya kat area bukit jelutong, shah alam...

Harga
RM27/ 40pcs
RM45/ 80pcs

Tak boleh pos ya sebab takut hancur..

07 June 2014

cuti-cuti malaysia / malacca

Cerita lama sebenarnya, awal may 2014..
Ke melaka atas urusan kerja..oleh kerana kerja sendiri maka bawak anak2 sekali...bila bawak anak2, wajiblah tido at least 1 malam...

Selalu checkin di equatorial melaka, salah satu sebabnya, kat pusat bandar dan en suami berkenanndengan nasi goreng yong chow yang memang sedap...

Oleh kerana time pergi dah penuh, maka kami beralih haluan ke hotel baru, namanya hatten hotel... sebelum ni tak pernah checkin di sini... pertama kali masuk ke ruang reception, memang cantik designnya... kami ambil bilik suite, ada ruang tamu + meja makan + katil super king..haha.. memang teruja sebab modern design..

Sapa kuat jalan2 shopping2 boleh checkin kat hatten ni sebab betul2 kat tengah bandar..turun lift dah sampai kat shopping mall..

Oleh kerana family kami besar, so memang dah spare tilam angin untuk mummy daddy and baby tido kat bawah... safe duit untuk extra bed..pandai tak??

rate hari biasa rm600++ bilik tingkat 22 specialnya ambil suite ni time checkout ada kaunter khas tak perlu ke tingkat bawah untuk checkout..

Breakfast pun di level sendiri...x ramai org sangat kata receptionist.. tapi kami tak breakfast sebab anak2 kecil2 ni bangun lambat..rugi tau breakfast free tapi kena order room services... lagipun x nak nanti ganggu org lain nak makan.. anak2 kecik lagi 5 org so kat mana pun merek berada memang bingit... haha..

Gambar tak boleh nak upload sebab update dari tab..

jom cuti-cuti malaysia 2014/ grand lexis pd

Cuti sekolah datang lagi..maka untuk menghiburkan hati anak2..mummy daddy perlu plan nak holiday ke mana... dalam malaysia sahaja berdekatan dengan shah alam... kami pilih tempat yang tak lebih dari 5jam perjalanan.

Kebanyakan hotel kegemaran anak2 dah penuh maka tak memilih sangat kali ini...rezeki dapat checkin di grand lexis pd dengan booking last minute dan booking online sahaja... hotel grand lexis ni menjadi kesukaan kami sekeluarga sebab ada private pool di setiap bilik... maka puaslah anak2 mandi sambil mummy daddy boleh monitor...

Sekarang di grand lexis pd dah ada menu baru untuk kids... sebelum ini setiap kali datang anak2 hanya makan fish & chips, tapi sekarang pihak grand lexis telah menambah menu baru..... ayam goreng + fries + drinks...ayam sangat sedap... nyum..nyum... menu ni cepat habis.. kalau salah time memang tak sempat nak rasa...

Nak pegi sini memang kena menabung...haha.. tapi bilik di sini semua ada 2 katil king...maka memang muat lah unuk family yang besar, contohnya mcm family kami...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!