Jom Kita Kawan!!

25 March 2011

Toloong Lah!!!

korang pernah tak nyaris-nyaris dengan motor?

Kadang2 angin juga dengan penunggang motosikal yang bawa motor macam x sayang nyawa..... kadang2 anak saya hazeeq lagi alert dengan kelajuan mereka menunggang moto ni...hingga kan nyaris nak bergesel dengan kereta... diaorg ni x sayang nyawa ker ???

dalam masa yang sama, x angin pada penunggang motosikal yang berhemah... bawa motorsikal pun bersabar dan x berlumba2 dengan kereta...

semalam alkisahnya, saya balik dari kerja, jalan sesak teruk...sedangkan selalunya x teruk macam tu....jadi pemandu teksi saya beritahu, "tentu ada kemalangan".. saya diamkan aje....x lama lepas tu dengar operator teksi inform tentang kesesakan tersebut... kemalangan kereta dengan motor.... dengar kata penunggang motor tu xnak mengalah dengan sebuah kereta yang kebetulan nak masuk simpang (simpang ni sebenarnya memang motor kene slow sebab memang lane untuk kereta masuk).....

penunggang tu meninggal dunia.... alfatihah (kalau dia muslim)....

Harap ada laluan khas untuk penunggang motosikal yang sistematik lepas ni, supaya mereka x berebut dengan laluan kereta.....

6 comments:

Qalesha said...

Wa.. rajin akak salin kulit blog.. cantik2... angah pun sekian lama baru la dpt tukar smlm... hehehe

Zura said...

kekeke..angah...tu la...amik kulit dari blogger jer...simple n nice...hehheh

Qalesha said...

ehehehe.. akak nye kulit sebelum nih sgt cantik.. sebelum akak tukar kaler biru tu, ade cm kaler brown kan, yg tuh lawo sgt..

Zura said...

yang mana ek angah? yang ada blok2 abc tu ker? huhu~~ kulit angah lawa gile....amik kat mana ek...

Qalesha said...

angah tak ingat lak ada abc ke tak, tp yg pasti akak guna kulit tu sebelum akak tukar ke kaler biru aritu... warna cm brown2, pastu ade 3 kolum kot...

kulit angah tu dua lapis, satu background tu amik kat TBP, satu lg tu yg kaler ijau tu amik kat Rinda's

Zura said...

ooo..yer la yang ader blok2 abc tu... hehehe..yang tu ok kan? nanti nak tukau balik la... bg peluang kat kulit itam manis ni dulu...

uyooo kulit angah 2 lapis... kalau akak sure error memanjang tu...hehehe

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!