Jom Kita Kawan!!

25 March 2011

Napa Jadi Macam Tu?

Salam semua...

Post ke 2 untuk hari ni...

tengah2 blogwalking banyak post tentang cubaan bunuh diri yang jadi kat KB Mall...
Ada lah sempat wat search kat youtube....rupanya banyak gak kes bunuh diri yang lain2...ada yang terjun kat landasan keretapi...Ya Allah semang takut giler...apa lah yang berlaku dalam hidup diaorg kan sampai ambil keputusan nak bunuh diri...Mungkin mereka nak ilangkan rasa kecewa amat sangat yang ada dalam hidup mereka? tak ada tenpat nak luahkan rasa kecewa or masalah berat?? (diaorg ni patut tulis blog untuk lepaskan sebarang perasaan yang ada, marah, kecewa, masalah, penyelesaian)... macam terapi gak la...pakar terapi nya rakan2 blogger yang tentu akan bagi nasihat yang baik...... patut ramai cuba...

Sebelum nak bunuh diri, fikir dulu lepas bunuh diri nanti sure masuk neraka...ish tak takut ke?
kita yang hidup ni pun takut dan insaf bila fikir pasal kematian...dan selalu doa semoga panjang umur...jangan kerana masalah hidup nak bunuh diri...setiap masalah ada penyelesaian.... paling x masuk akan kalau bunuh diri sebab putus cinta?? ish... bagus sangat ke bekas kekasih tu??? layak ke bunuh diri untuk dia? sedangkan nyawa kita ni pinjaman dari yang Maha Esa

Kalau yang ada masalah2 tu, cuba luahkan - blog salah satu cara...x perlu nak publish identiti kalau korang rasa nak sorok dan x nak dikenali...cukup kalau coretan korang jer....

renungkan dan selamat beramal (mcm penah dengar ayat neh)

salam sayang dari alam maya;

No comments:

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!