Jom Kita Kawan!!

28 April 2011

Sardin Tak Halal

Aku tak tau korang suka sardin atau tak.... tapi aku sukeeeeeeeeeeeeeee.... tambah pulak yang goreng tanpa kuah tu....letak bawang banyak2...gaul ngan kicap makan dengan nasi panas...




al kisah... tengah bersembang2 dengan kawan...dia bercerita pada aku tentang satu brand sardin buatan malaysia yang x halal..... tapi kat tinnya ada tanda halal... aku tanya la apa bahan terlarang? then dia kata ada lendir siput babi.... aku acctually pernah baca dulu pasal cite ni tapi lupa laaa.... n masa tu aku wat tak tau sebab rasa mcm gosip bidang makanan jer...kekeke...




so dengar je lah kawan aku cerita...pengadu adalah pekerja kilang sardin tu sendiri... lepas buat report, org2 tertentu pergi untuk buat siasatan.... jadik memang sah ada kandungan lendir siput babi dalam kilang tu... tapi kes tu senyap mcm tu jer...mcm tutup buku..sebab CEO company tu ada kaitan ngan goverment mcm tu laaa....aku x kata tau, kawan aku tu yg cerita....huhu~~ xmau masuk ISA k...kawan aku cerita....




aku kat umah ada beli la sardin ni...pasal ikan dia besar2.... tapi rasa dia memang hanyir lain macam....lain berbanding ngan sardin yang ikannye kecik2 molek....harus kalau aku was2 balik karang nak buang sardin tu....nak bagi kat jiran bukan beragama islam takut kang diaorg kata apa plak sebab bagi SARDIN....hehehe...motif x jelas plak nak bagi tetibe kan....ahahaha....




aku x berani nak sebut brand tu kat sini...kang aku kene saman plak...cukuplah kalau aku kata ikan dia memang besar2....



Beli kereta Cash, Jangan Jeles

Tajuk kat atas tu... fuh macam best jer.... tapi memang best kan??
jangan tak tahu...ada org beli kereta cash...walaupun kereta malaysia.... tapi CASH k...1st hand...

ape dia buat sampai ada duit banyak tu?? dia main SAHAM.... alkisahnya aku pun sekarang nak berjinak2 main saham...tapi tulah...saham2 yang makin naik semua harga dah tinggi- tinggi belaka.... wahahaaa..... sekarang ni target saham satu syarikat kat Port Kelang tu.... jatuh sampai tahap yang aku idamkan aku akan beli.... nak beli sekarang - 1 lot masih RM700... aku nak tunggu 1 lot jadik RM300....

korang ada yang main saham tak? aku baru nak try ni...baru nak terjebak lepas seronok tengok org lain untung main saham.... tapi x lah aku beli saham syarikat2 yang x halal yer....walaupun harga RM100 satu lot... dosa tau.... x berkat kang.. kot untung beli kereta nanti x berkat punya pasal terbelah dua pulak.... haaaa...

aku ni nak berenti kerja... nanti la...lagi beberapa bulan....tu la nak kene tengok kot lain cara nak dapat income... selain meniaga2 ni...saham ni kira kene berani nak main... aku berani x lah sangat sebab tu aku nak tunggu harga rendah baru nak beli... belajar dulu sebelum beli dalam kuantiti yang banyak.....wah mcm perasan pro plak.....

Cik Puan Zura

Nasi Putih Ikan Masin

tajuk ari ni, Nasi Putih Ikan Masin...nape? nape? korang rasa kenapa?

Tak ada lah... semalam terbaca keratan akhbar lama, tentang keluarga yang amat daif...makanan hari2 ikan masin dengan nasi putih...kesian kan? aku memang touching kalau bab2 org hidup susah...walaupun aku hidup tak mewah tapi kurang2 aku still boleh makan KFC, MCD dan Pizza Hut.....ALHAMDULILLAH....

Tapi jangan tak tahu, masa aku kecik dulu... tu lah lauk yang selalu aku suka makan... sedap... Nasi Putih, Ikan masih dan kicap kipas udang... marveles tu.....hingga menjilat ibu jari....

Kat Malaysia ni banyak lagi keluarga susah... tapi tu lah...macam tak terbela nasib mereka kan... org kaya di Malaysia ni rasanya ramai... kalau buat 1 keluarga kaya amik 1 keluarga miskin sebagai keluarga angkat kan baik.. kesian mereka...rata-ratanya org melayu kita lah... Utusan semalam ada gak cerita pasal keluarga susah, tinggal dirumah macam pondok....tunggu rumah PPRT belum siap... hairan kan... sepatutnya mereka ni, tak perlu nak tunggu lama untuk dapat rumah baru... kat kampung aku, rumah PPRT bukan dapat pada golongan miskin, aku tengok yang dapat adik beradik tok ketua, adun kat sana.... kesian pada yang berhak... putih mata nak dapat rumah yang elok....

Kalau aku kaya, sure aku akan buat persatuan untuk bantu mereka2 ni....yang mana tak perlu nak masuk paper atau TV berulang kali... Kalau negara jiran dilanda masalah, cepatnya hulur bantuan berjuta2.... sedangkan di Malaysia masih ada golongan miskin tegar.... semoga zakat yang aku bayar tiap2 tahun disalurkan kepada mereka2 ini....

amin....

Cik Puan Zura

27 April 2011

Jangan Bangga sangat

Assalamualaikum semua... apa khabar? salam petang...

Petang ni agak teruja nak menulis kejap...
tentang tajuk "jangan bangga sangat" tu, bukan bangga pasal kekayaan ataupun paras rupa....
tapi petang ni aku nak cerita pasal jangan bangga sangat bila ada affair dengan suami orang...
dari dulu nak menulis pasal ni tapi asyik terbantut jer...

straight to the point.... Apa korang rasa bila selalu dengar orang bercerita tentang hubungannya dengan suami org? merangkap kekasihnya lah...rasanya tentu agak meluat kan...aku 1st dengar pun terus dalam hati cakap "WHAT THE HELL".... aku ni udahlah BINI orang.... tentu aku agak HOT bila dengar cerita bangga kau dengan kekasih hati... kalau cerita nak membina masjid tu aku mungkin x terkata apa sangat...tapi ni cerita dia ni  nampak mcm nak meruntuhkan masjid...

walaupun tengah bahagia dduk bersama kekasih hati tanpa ikatan, tapi  xperlulah nak bangga n cerita seperti anda dah berumahtangga....kan elok benda yang agak DOSA ni dirahsiakan....boleh menjaga mulut2 kawan2 yang tentu akan spekulasi, mengumpat n bla bla bla.... tapi sebagai perempuan yang asalnya dari kampung 100%, sepatutnya cepat2 sedar dari kesilapan yang dilakukan..... semua manusia ada buat DOSA...tapi kita jangan bangga nak menjaja DOSA tu...kalau boleh cover, ko cover.....

tak suke...x sukeee...x sukeeeeeee

Cik Puan Zura

26 April 2011

Tajuk : BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Ade segmen lagi....
Kenangan masa sekolah... paling tak dapat dilupakan... masa darjah 2... masih menyusu susu badan ibu aku...kita kipas susah mati nak stop isap susu.... so nak dicerita kan... time rehat kat skolah, aku memang duduk dalam kelas jer... x ganjak dari tempat duduk...bila semua kanak2 ribena kelas aku dah keluar, aku minum susu botol dalam beg...kira sorok2 la isap botol susu... tak pernah kantoi langsung...pasal aku masa kecik selalu bertukar2 sekolah...hal keluarga...ops off topik... so semua sekolah yang aku pergi, aku memang x bergaul waktu rehat...pasal aku ketagih nak susu botol...

then masa besar sikit, aku kesekolah lain  pulak... masa ni, memang x ada kawan...korang mesti x pernah rasa mcm ni...kesekolah dan kesunyian...nasib baik ada kakak aku beza 2 tahun...time rehat kami main bawah pokok berdua...reka mainan sendiri... mainan tu susah nak cakap kat sini...tapi dijadikan cerita, mcm main "malam yang sepi, pak mat jual roti" or "Burung Kakak Tua".... tapi ni versi kakak aku reka...mula2 kami berdua jer main...lama, jadi bulatan besar sebab murid2 lain suka nak main jugak.... tu kenangan lah sebab kami budak baru kat sekolah tu and mcm glemer je rasa...kejap je la...

Then masa aku darjah 5, aku bertukar jadi pembuli... buli adik2 aku...kitaorg kesekolah naik basikal... selalu isnin la aku buli diaorg ni... isnin kan ada perhimpunan n kasut wajib putih2 belaka...dalam perjalanan ke sekolah aku yang kat kampung ni, banyak taik lembu fresh pagi2.... aku kayuh basikal bawak adik aku yang kecik lagi... so dekat nak sampai kat taik lembu aku cakap ngan dia kaki turunkan, jangan letak dekat tayar tu....so sebaik saja dia turunkan kaki...aku kayuh laju2 sampai dia tersapu taik lembu tu.... waaaa....kelakar sangat...aku gelak manakala adik aku nanges....kekeke.... sebab dia sorang je kasut warna ijau masa perhimpunan....

Masa sekolah menengah... kenangan aku x leh lupa, time sekolah aku ramai pelajar kene rasuk ngan antu....kelakar n seram pun ada...aku siap jadi mcm tok bomoh plak...ustazah yang suruh la...nasib baik aku x kene kacau...selain tu apa ye? kenangan lain, aku dapat surat dari secret admire....dia siap letak bedak lagi....kakakakakaka.... pastu ader lagu2 jiwang zaman dulu kala...kumpulan Ukays...

Cik Puan Zura

Sepintas lalu....

assalamualaikum semua...
apa khabar? korang dah makan ker? aku dah...ari ni makan nasi + kurma ayam + SAMBAL TEMPOYAK... fuhhh...sedap...dah setahun aku x makan sambal tempoyak..pasal x ada yang jual dekat2 office ni...

hari ni kurang bz...sempat lah sambung blogwalking kat blog2 kumpulan 4... belum abis lagi...kekeke... org lain siap dah jelajah kat blog lain dah...syabas lah korang... memang rajin betul...aku hari ni blogwalking beberapa blog ajer.... ada yang x sempat nak follow sebab page korang loading lama sangat...huhu~~~ abis hank satu pc ni....

selain tu, aku buat blog lagi satu.... photography.... gambar2 yang aku pernah snap... kenangan ooo...pasal banyak belum cuci...so aku abadikan kat blog ni....aku memang suka jadik photographer...tapi tak bertauliah la... hasil cukup la untuk tatapan sendiri... yang penting aku tempek gambar2 kenangan2 yang aku suka... setiap gambar kan ada memori tersendiri...nanti boleh tunjuk kat cucu cicit... :D

kalau sudi korang follow lah blog tu yer.... terima kasih daun keladi... :)

Cik Puan Zura

22 April 2011

Gerak Hati Seorang Ibu....

Kisah bersambung dari semalam punya kes...demam selsema yang agak teruk... hingga nak bernafas pun panas je lobang idung...

Hazeeq ok x buat perangai...tapi hariz, masyaAllah.....mungkin dia kecik lagi kut....kememe org kata...korang tau tak kememe tu ape? kememe tu kuat nanges..semalam dia dok merengek2 nanges nak mintak aku dukung...pastu kene la marah ngan hazeeq... marah bukan kuat pun.... jerit sikit jer... terus la si adik ni meraung.... wahhh bingit satu bilik...rasa mcm nak marah je...tapi anak kan... nanges kita kene lah pujuk... xkan nanges nak sepak terajang pulak... anak tu kan permata hati... nanges kita pujuk dia diam la... nak perhatian la katakan.....

so, gagahkan la juga dukung dia walaupun aku xlarat gile...dalam 5 minit dukung pastu kitaorg ber3 baring2 atas katil....hujan lebat plak...guruh... so memasing dok atas katil...

tiba2...ntah macam mana aku nampak hariz duduk kat tepi tangga...tangga umah aku tu tepinya ada besi2 jarang... hariz mcm nak terjatuh kat tangga dah... Ya Allah...tinggi tu...bederau darah aku...siap jerit HARIZZZZZZZZZZZZZ!!!...jantung aku berdegup kuat gile ah...

rupa2nya, guess what...aku tertido....betul2 hariz on the way nak ke tangga dah...abang hazeeq bukak pintu tak tutup balik...so hariz mengekor kat belakang....aku masa tu memang lari lintang pukang ambil hariz...aku terlena tu agaknya gerak hati datang kot kan....kalau aku xterjaga, tak tahu lah..... terima kasih ya Allah....berikan aku gerak hati...

Besarnya kuasa Allah....Selalu dapat gerak hati bila sesuatu yang x elok nak jadi kat org yang tersayang... terutama pada anak2...sebab itu org kata kasih ibu bawa ke syurga






Kasih sayang ibu tiada tolok bandingan kepada anak2......

Cik Puan Zura

Belai Rambut Ibu...

Demam selsema belum baik lagi..hari ni hari ke 3... dah nak baik...kurang dah cecair2 berkenaan...huhu~~ tapi suhu badan still agak tinggi...panas sikit...

balik semalam, kalau ikutkan memang flat terus...siap mengadu kat anak aku yang baru 3 tahun tu... siap mengadu dengan hazeeq...macam hazeeq dah besar jer...nasib baik anak aku tu melayan jer... siap usap2 tepuk kepala...bagusnya anak aku sorang tu...rasa sebak pulak bila dia dok usap2 mcm tu... pastu dia nampak aku memang x larat, jadi baik kejap lah...duduk sebelah jer...x macam selalu nak lari sana sini...hehehe...alhamdulillah... sejuk je hati.....rupanya dalam garang2 dia ada juga kelembutan hati bila tengok ibunya sakit....siap pesan suruh pi makan ubat....

dalam dok baring2 tu hazeeq boleh pulak tanya, mummy sakit nak dapat adik ke...ayoyo amama....aku terus tergelak jer...mesti dia dok teringat masa nak hantar aku pi hospital bersalin tahun lepas...huhu~~ idak lah nak menambah anak buat masa ni....3org kecik2 ni pun dah cukup untuk beberapa tahun ni...

kejap je anak teruna aku dah besar...dah boleh bersembang...tanya satu soalan 10 jawapan dia... umur baru 3 tahun tapi mulut dah macam 10 tahun...sampai kat office pagi ni pun dok teringat dia dok belai2 kepala aku semalam...harap2 nanti sampai ke besar lah mcm tu...Amin...


 


Anak permata hati..pengarang jantung... pengubat duka....

Cik Puan Zura

21 April 2011

Ya Allah - Sembuhkan Aku

Tajuk macam aku ada penyakit serius je... tak ada lah... tajuk tu adalah doa aku...minta disihatkan dan disembuhkan dari sakit demam selsema ni... sesungguhnya demam tu boleh hapuskan dosa2 kecil kan... amin...

Tapi tu lah, aku takut jangkit pada anak2...kesian diaorg nanti kalau selsema....makan x ada selera, minum sakit tekak...badan seram2 sejuk... sejuk sikit idung tersumbat plak...aku baru kene malam semalam...kene ujan petang tu...

Dah la dioffice kerja berlambak (tapi sempat blog lagi)...boss plak jap2 kacau...jap2 panggil...tanye benda sama.. huihhh anginnya satu badan ni...

Acctually ada petua mujarab untuk selsema ni...so far anak2 kalau kene selsema, aku akan sapu getah kunyit hidup kat idung dan ubun2...dalam 2 hari boleh la baik selsema... ingat nak buat kat diri sendiri..tapi kang ada line kuning plak kat batang idung... bahaya..dah la kat office ni ramai kaki perli... kang x pasal2 jadi bahan....

Aku dah makan ubat pagi tadi... ubat untuk selsema...hopefully akan baik sebelum balik umah petang ni...amin.... panadol soluble aku xleh nak minum... xtaw nape...just x boleh nak minum...

moral of the story... kene ujan lain kali terus mandi... aku x...main ngan anak2 dulu lepas tu baru mandi....

Cik Puan Zura

20 April 2011

CHOC, FOLLOW, BLOGLIST

Assalamualaikum semua...ape khabar korang... semalam mc.. xjenguk sini langsung... rupanya dah ada beberapa org kawan2 baru dari segmen gegar kelolaan Ben Ashaari...Alhamdulillah.... pada yang dah tinggal komen dan follow aku tu, aku dah follow korang and add dalam bloglist...

Ni adiah untuk follower ke 100 pun belum post lagik ni... Cik Sarah nun dikedah.... nak kurier takut cair.... tapi, kebetulan cuti 1 mei ni nak ke Sungai Petani...Hometown Hubby...ingat nak pass by hand jer... sorry ye Sarah sebab lambat....tempat sarah dekat tak ngan Sungai Petani??? :)

hari ni, masuk kerja ... niat nak buat lawatan blog2 segmen yang sama...tapi terbantut gak sebab kerja berlambak.. grrrrrr.... tapi slow2 aku lawat gak...bukan aper...syok gak kalau leh tambah kawan....
tapi, harap2 lepas add kawan2 jangan ler diam mcm tu jer... semua blog yg aku follow aku masuk dalam bloglist... ada je entry baru kalau sempat aku komen...kalau tk aku sempat baca jer...Tapi niat kat hati ni memang nak meninggalkan komen...kalau blog yang cepat loading tu aku memang sempat juga lah tinggal komen.... hehehe...nanti lah kalau dah dapat adiah laptop dari hubby aku leh la jalan2 blog korang time malam....

salam kenal yer pada yang sudi follow sini... blog tak seberapa ni... maklumlah...pemiliknya masih kerja makan gaji..... tu yg x bole nak 24-7 kat blog.....

Cik Puan Zura

15 April 2011

Hujan Rahmat

Hujan lebat betul kat luar...
Rasa mengantuk, rasa terkejut dengan bunyi dentuman guruh...takut tengok kilat dilangit...

Kuasa Allah kan... kilat tu kan bunuh syaitan? pada yang dah nak balik tu, hati-hati dijalan raya yer....bawak slow2....seperti selalu tentu jalan sesak teruk time hujan... xper, banyak bersabar dan tunggu giliran....yang penting selamat sampai ke rumah...

aku nak balik juga ni...tapi teksi belum sampai...semalam dah bagitau tepat pukul 5 ambik kat office...mungkin pakcik tu pun lambat sebab hujan pukul 4 tadi....shah alam kalau hujan memang teruk jalan... xper...janji selamat sampai....

selalu kat umah, kalau ujan2 mcm ni, duduk berkumpul anak beranak...saling peluk memeluk...hehe..aku peluk 3 anak sekali gus... best...sebab kalau guruh lagi kuat, lagi kuat lah pelukan anak2 kat aku...

Kalau kecik2 dulu, ujan mcm ni makan cucur ikan bilis cicah dengan sambal totok sedapnya.... korang tahu tak sambal totok tu ape? sedap gile...... tambah kalau cicah dengan cucur ikan bilis....waaaaa....teliur kan.....

Hujan hari jumaat ni, hujan rahmat agaknya.... :)

Cik Puan Zura

Terpenting Dalam Duniaku!!



Antara wajah2 yang selalu aku ingati....walaupun tengah busy...walaupun tengah sedih...hatta waktu tengah diulit mimpi....anak2 dan suami....manusia TERPENTING dalam hidup aku selain ayah, emak dan adik beradik aku....walaupun apa yang berlaku, taufan, gangguan orang ke3, tapi alhamdulillah ikatan masih kuat....walaupun apa yang berlaku, aku tak akan mensia-siakan mereka-mereka ini.....kurniaan Allah yang terbaik dalam hidup aku....

Touching hari ni kan.... hahaha...harini jumaat, cuaca suam2 jer...redup...x panas x ujan....hati aku ni, asyik dok teringat kat anak2 dan suami....napa ntah...tiba2..sekarang ni kan banyak berita, tentang yang kehilangan org tersayang, suami kehilangan isteri, isteri kehilangan suami, kehilangan anak2 tersayang...kehilangan yang tak mungkin dapat mengembalikan nyawa mereka....

Kepada yang kehilangan orang tersayang, takziah aku ucapkan..... semoga bertemu dengan mereka di akhirat kelak....

ya Allah, panjangkan umurku, suami, anak2 ku...ahli keluargaku... amin....

Cik Puan Zura

14 April 2011

Cemburu?? Tak per.....

Assalamualaikum semua....
dah lunch ker? harap semua dah makan yer...alhamdulillah...

Hari ni aku nak membebel pasal cemburu... korang pernah hadapi or tangani kes cemburu? kategori cemburu tu banyak...ada cemburu buat2...ada cemburu buta... ada cemburu suam2 kuku....
acctually aku ada menjadi pendengar dan perunding untuk seorang kawan yang ada masalah x boleh nak tangani masalah cemburu... bukan dia yang cemburu tapi pasangannya yang amat2 kuat cemburu... sehinggakan dia rasa x boleh nak buat apa2 dengan sendiri....semua kene report....

dia dah tanya aku...jadi aku jawap lah ikut cara aku... acctually, aku suka kalau suami aku cemburu... seyes cakap...lagi kuat dia cemburu lagi aku suka... sebab tandanya dia sayang kita...n takut kita buat perkara yang dia x suka...so aku nasihat pada si polan ni, kalau pasangan u cemburu, just terima...ambil dari sudut positif... kalau ambil dari sudut negatif nanti memang u akan rasa terkongkong.....  kalau ambik yang positif jer, nanti u akan rasa secure dalam relationship tu...

bayangkan kalau suami/ pasangan langsung tak cemburu? banyak pulak kita nak test skill nak bagi dia cemburu... kan haru biru.... cemburu bukan bermakna dia x percaya kita... cemburu pada aku tandanya dia x nak kita buat sesuatu yang boleh memutuskan hubungan yang terjalin.....

Cik Puan Zura

BEN ASHAARI GEGAR LAGI



segmen gegar blog datang lagi.. walaupun busy aku masih nak join... untuk tambah kawan2...cari kenalan..sapa nak join sila klig pada banner diatas yer.....

Cik Puan Zura

Lamanya Tertunggak

Assalamualaikum semua.....
korang dah makan ker pagi ni? aku tengah makan depan pc ni... guess what? hari ni 1st day breakfast makan makanan yang sihat...Quaker Oat ngan susu......sedap plak sampai 2 kali tambah.... xper makanan tu sihat kan....

hari ni kurang sibuk sikit... rasanya nak sambung gegar 1000 blog en ben.....pada yang dah add tu tq sangat2... semoga kita saling ziarah menziarahi...saya ada sempat blogwalking tapi tak berkesempatan nak komen...

salam pekenalan dari saya khas untuk semua rakan2 blogger yang baru......


Cik Puan Zura

12 April 2011

Pamela, Lembu, Monyet

Assalamualaikum semua...

sambungan dari entry aku bercuti ke melaka....tau la korang dah pergi...tapi ada lagi kot yg belum pergi....layan je la ok...Gambar2 ni dalam Cowboy Town... pendapat aku, biasa je dalam town ni... Harga untuk dewasa - RM38 (tak termasuk 4D theater - x best pun movienyer)... kalau termasuk 4D theater tu korang kene bayar RM45. Dalam tu biasa jer...x ada yang menarik...Nampak dari luar mcm gempak tapi aktiviti dalam boleh tahan ajeee.... markah 50 dari 100.


 kereta kuda

 Tarian kipas yang biasa jer...bosan

 Beca - tak faham motif diaorg letak lelaki pakaian mcm wanita n dibesarkan bahagian dadanya macam pamela anderson...pastu siap ada tarian ramai2.... pada aku, xada kene mengena langsung n x ada motif....lucah je lebih...pasal yang menari lelaki dalam pakaian wanita, menjadi2... gedik x ada, lembut pun tak... ada dengar org booo lagi.... bahagian tarian tu aku x ambik gambar pasal aku gile meluat tengok....


 ni plak sesi COWWALK jer.... boleh lihat juga kat kampung2 kalau korang balik raya... so, bosan gak..mungkin anak2 yang x pernah tgk lembu live lah yang teruja... ader ker?

 yang ni boleh la.... monyet tu duduk diam jer...x ada aksi2 lucu....


 yang ni agak gest...lebih kurang 5 ekor gajah menari.....yang ni memang best.... org tepuk gemuruh sekali...

 Biasa jer....

 yang ni ok gak... tapi tak ada aksi tiup api tu...yang keluar api dari mulut tu.... cuma dia hayun2 jer...

 last show - bunga api... biasa tengok dah....



bawah ni plak gambar - gambar aku sekeluarga.... muka memasing dah penat......



 





Ni gambar2 sebelum n masa kat zoo melaka... pada yang kuat berjalan menikmati permandangan hutan hijau dan binatang-binatang yang ada, boleh la ke sini...luas dari zoo negara..tapi best lagi kat zoo negara.. kalau aku pg lagi next time nak naik mini train dia....Zoo melaka ni banyak haiwan tempatan jer...









kali ni ke Melaka x sempat jalan2 town melaka...hujan lebat masa kami sampai sana...makan2 pun dalam area tempat kami menginap jer....x sempat makan ikan bakar....takut anak2 x selesa time kitaorg dok makan plak....jadi makan dekat2 ngan area a famosa jer....lagipun nak pg ke umbai tak tahu jalan.....

Cik Puan Zura

Cuti-cuti malaysia

Assalamualaikum semua...

lamanya tak update sini... biasalah kerja makan gaji, tentu susah nak mengular nih.... apehal aku tempek gambar kat atas tu kan? ... ermm tu yang dok buat aku bz... kene uruskan kemasukan kapal ni... tu yang tak sempat nak jenguk sini...blogwalikng pun terbantut.... n baru teringat, geng group 8 ramai lagi aku lom jenguk... ok lah lupakan pasal keje....

hujung minggu lepas patutnya ada meeting di Melaka... dah book hotel n bayar, last2 minit tak jadi...so alang2 dah bayar tu, aku teruskan je bawak keluarga ke A famosa Resort....korang mesti pernah pergi kan... aku dah 2 kali ke situ... tapi kali ni baru betul2 jalan dalam A famosa Resort tu... oleh kerana pergi ramai, aku ambil banglo 4 bilik... ok untuk yang nak pergi ramai2...ruang tamu luas dan ada private pool.....pool tertutup la...ada yang open pool tapi nanti org nampak plak...walaupun aku x berendam tapi laki aku berendam...ahahaha..mana leh org tengok...tambah plak kalo perempuan yang tengok... huuuh... gurau jer....kang ada plak org kata aku syok sendiri plak...



 Hazeeq beraksi dengan swimming suit...ketat hingga menampakkan momtotnya

 Hariz dengan mak saudaranya...

 Gambar kandid ni... tengok aksi aku kat belakang tu...mcm kat sarkas plak... ni acctually nak amik gambar ruang dalam umah tu....

 aku yang gemuks dengan adik iparku yang kurus...kerusi tu rasanya usang gile... xsesuai untuk banglo yg kami ambil tu...

 Hariz, dari jauh nk mandi, dekat2 takut pulak...aku memang x mandi, sebab takut tak terapung...xada lah...sebab ada yang bukan muhrim dalam umah tu, sebab tu aku x mandi...kalu tak paling terawal berendam. Test skill kuak lentang.

 Daddy n Hazeeq

 Mummy n Hariz


 gambar dalam rumah

 hahahahahaha...saja letak gambar ni.... gambar hot n cekci...xpa kot pasal dia lom baligh...

 
ni plak gambar pool tu...

keseluruhan pasal banglo ni aku bagi 70 daripada 100.. banglo ni no 281. Lama sikit tapi ok la...katil ok, semua bilik queen size. tiap2 bilik ada aircond... bilik air bawah ada 1, atas ada dua... dua bilik kat atas kongsi satu bilik air, master bedroom ada bilik air sendiri... carpark ok boleh masuk 4 kereta... cuma, lampu luar rumah ada yang tak menyala, lampu kat ruang tengah kat tingkat atas pun x nyala...nampak scary sikit...n kat ruang tamu, tak ada sofa baru.... ada kerusi rotan je...cukup untuk 6 org duduk.... tapi banglo tu katanya amat sesuai untuk 8 org dewasa.... Nett price untuk banglo ni RM828 (pasal aku checkin hari sabtu)... kalau checkin hari isnin hingga ahad harga RM488.

Cik Puan Zura

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!