Jom Kita Kawan!!

21 April 2011

Ya Allah - Sembuhkan Aku

Tajuk macam aku ada penyakit serius je... tak ada lah... tajuk tu adalah doa aku...minta disihatkan dan disembuhkan dari sakit demam selsema ni... sesungguhnya demam tu boleh hapuskan dosa2 kecil kan... amin...

Tapi tu lah, aku takut jangkit pada anak2...kesian diaorg nanti kalau selsema....makan x ada selera, minum sakit tekak...badan seram2 sejuk... sejuk sikit idung tersumbat plak...aku baru kene malam semalam...kene ujan petang tu...

Dah la dioffice kerja berlambak (tapi sempat blog lagi)...boss plak jap2 kacau...jap2 panggil...tanye benda sama.. huihhh anginnya satu badan ni...

Acctually ada petua mujarab untuk selsema ni...so far anak2 kalau kene selsema, aku akan sapu getah kunyit hidup kat idung dan ubun2...dalam 2 hari boleh la baik selsema... ingat nak buat kat diri sendiri..tapi kang ada line kuning plak kat batang idung... bahaya..dah la kat office ni ramai kaki perli... kang x pasal2 jadi bahan....

Aku dah makan ubat pagi tadi... ubat untuk selsema...hopefully akan baik sebelum balik umah petang ni...amin.... panadol soluble aku xleh nak minum... xtaw nape...just x boleh nak minum...

moral of the story... kene ujan lain kali terus mandi... aku x...main ngan anak2 dulu lepas tu baru mandi....

Cik Puan Zura

2 comments:

cpahniza said...

thanks dtg belog cpahniza..folo u too lah~

kAmi dAn mEreKa said...

sat g baik la demam akak tu.
hehe =)

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!