Jom Kita Kawan!!

05 April 2011

JANGAN MALU DENGAN DIRI SENDIRI

Assalamualaikum...

korang pernah or selalu tak bandingkan diri sendiri dengan org lain? aku selalu...banding kan dengan perempuan yang kurus n cantik... dalam hati kata "BESTNYA KALAU KURUS MCM ORG TU"... tak pun, "NAPA LAH AKU X CANTIK MCM ORG TU"... tak baik kan... kita bercakap tentang diri kita...seolah2 merendah kan diri sendiri dan tak terima pemberian Allah....

Kadang2 perempuan khususnya, cepat nak buat perbandingan antara diri sendiri dengan org lain...hatta member satu office... kalau banding untuk tujuan positif tu alhamdulillah... kalau yang banding dan nampak yang positif je tu susah... tu yang selalu timbul kes jeles n sesi menganyam ketupat (mengumpat laaa)....

mcm aku, walaupun chubby mcm ni, ada gak bandingkan diri dengan org yang kurus2... rasa down jer... tapi kene muhasabah diri...org kata sayang diri sendiri sebelum sayang org lain... terima semua keadaan diri dengan ikhlas dan reda...sekurang-kurang nya kita masih boleh bernafas, melihat, TULIS BLOG, berjalan, org kata cukup pancaindera.... ALHAMDULILLAH......

Jadi aku pun, kene reda, x semua manusia Allah jadikan cantik paras rupa...tapi manusia kene berusaha untuk cantik kan rohani...jaga akidah... tentu kecantikan dari dalam tu akan menonjol kan.... untuk buktikan aku sayang diri aku, aku tekad akan berusaha untuk kurus...kurus dan sihat..... INSYAALLAH...

I LUV ME!!!!

4 comments:

Isteri Yang Comel said...

semua ciptaaNYA sangat sempurna

Qalesha said...

Samer la kita kak... Apapun, syukur pada-Nya, dah marilah kita samer2 cuba try test kuruskan badah.. hahaha... chaiyok2... Kita boleh!!!!

Cik Puan Zura said...

angah dah kurus ok la... huhuhu~~akak ni lom surut2 lagi ni...hohoho~~~~

Cik Puan Zura said...

Hi Isteri En Bard.. betul tu semua ciptaanNya sgt sempurna...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!