Jom Kita Kawan!!

28 April 2011

Beli kereta Cash, Jangan Jeles

Tajuk kat atas tu... fuh macam best jer.... tapi memang best kan??
jangan tak tahu...ada org beli kereta cash...walaupun kereta malaysia.... tapi CASH k...1st hand...

ape dia buat sampai ada duit banyak tu?? dia main SAHAM.... alkisahnya aku pun sekarang nak berjinak2 main saham...tapi tulah...saham2 yang makin naik semua harga dah tinggi- tinggi belaka.... wahahaaa..... sekarang ni target saham satu syarikat kat Port Kelang tu.... jatuh sampai tahap yang aku idamkan aku akan beli.... nak beli sekarang - 1 lot masih RM700... aku nak tunggu 1 lot jadik RM300....

korang ada yang main saham tak? aku baru nak try ni...baru nak terjebak lepas seronok tengok org lain untung main saham.... tapi x lah aku beli saham syarikat2 yang x halal yer....walaupun harga RM100 satu lot... dosa tau.... x berkat kang.. kot untung beli kereta nanti x berkat punya pasal terbelah dua pulak.... haaaa...

aku ni nak berenti kerja... nanti la...lagi beberapa bulan....tu la nak kene tengok kot lain cara nak dapat income... selain meniaga2 ni...saham ni kira kene berani nak main... aku berani x lah sangat sebab tu aku nak tunggu harga rendah baru nak beli... belajar dulu sebelum beli dalam kuantiti yang banyak.....wah mcm perasan pro plak.....

Cik Puan Zura

2 comments:

Eza Ridzwan said...

berenti keje?..nape?..dah boring dgn keje ke...alahai..besnyaaa klu bleh berenti dgn senangnya...semoga berjaya!

Cik Puan Zura said...

hehehe...eza,
benti sebab nak jaga anak2 sendiri...lagipun malas dah nak makan gaji...hehehe

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!