Jom Kita Kawan!!

26 April 2011

Tajuk : BEN ASHAARI KENANG MASA SEKOLAH

Ade segmen lagi....
Kenangan masa sekolah... paling tak dapat dilupakan... masa darjah 2... masih menyusu susu badan ibu aku...kita kipas susah mati nak stop isap susu.... so nak dicerita kan... time rehat kat skolah, aku memang duduk dalam kelas jer... x ganjak dari tempat duduk...bila semua kanak2 ribena kelas aku dah keluar, aku minum susu botol dalam beg...kira sorok2 la isap botol susu... tak pernah kantoi langsung...pasal aku masa kecik selalu bertukar2 sekolah...hal keluarga...ops off topik... so semua sekolah yang aku pergi, aku memang x bergaul waktu rehat...pasal aku ketagih nak susu botol...

then masa besar sikit, aku kesekolah lain  pulak... masa ni, memang x ada kawan...korang mesti x pernah rasa mcm ni...kesekolah dan kesunyian...nasib baik ada kakak aku beza 2 tahun...time rehat kami main bawah pokok berdua...reka mainan sendiri... mainan tu susah nak cakap kat sini...tapi dijadikan cerita, mcm main "malam yang sepi, pak mat jual roti" or "Burung Kakak Tua".... tapi ni versi kakak aku reka...mula2 kami berdua jer main...lama, jadi bulatan besar sebab murid2 lain suka nak main jugak.... tu kenangan lah sebab kami budak baru kat sekolah tu and mcm glemer je rasa...kejap je la...

Then masa aku darjah 5, aku bertukar jadi pembuli... buli adik2 aku...kitaorg kesekolah naik basikal... selalu isnin la aku buli diaorg ni... isnin kan ada perhimpunan n kasut wajib putih2 belaka...dalam perjalanan ke sekolah aku yang kat kampung ni, banyak taik lembu fresh pagi2.... aku kayuh basikal bawak adik aku yang kecik lagi... so dekat nak sampai kat taik lembu aku cakap ngan dia kaki turunkan, jangan letak dekat tayar tu....so sebaik saja dia turunkan kaki...aku kayuh laju2 sampai dia tersapu taik lembu tu.... waaaa....kelakar sangat...aku gelak manakala adik aku nanges....kekeke.... sebab dia sorang je kasut warna ijau masa perhimpunan....

Masa sekolah menengah... kenangan aku x leh lupa, time sekolah aku ramai pelajar kene rasuk ngan antu....kelakar n seram pun ada...aku siap jadi mcm tok bomoh plak...ustazah yang suruh la...nasib baik aku x kene kacau...selain tu apa ye? kenangan lain, aku dapat surat dari secret admire....dia siap letak bedak lagi....kakakakakaka.... pastu ader lagu2 jiwang zaman dulu kala...kumpulan Ukays...

Cik Puan Zura

12 comments:

Alya Esprézzo ✿ said...

cakk cakk..hehe teringat zaman skola, blogwalking dari abg ben ! jom vote abg ben ! :)

http://alyaesprezzo.blogspot.com/2011/04/vote-ben-ashaari.html

FARAH LIYANA said...

blogwalking dr blog abg ben.

sy di #26

http://i-loveyoubeby.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

jom terjah blog saya :)

fuuyooh said...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa

EJA said...

ohh mcm tu cerita masa kamu kt sekolah ye..

jom follow blog si kembar ni..ada cerita disebalik kami di sini jgn lupa komen
http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-kenang-masa-sekolah.html

nurul nadia nasir said...

salam singgah dari blog Abg Ben

Cik Puan Zura said...

Alya ~ tq blogwalking kat sini...

Cik Puan Zura said...

hi farah liyana ~ tq sudi datang kat sini...saya pun dah melawat awak...

Cik Puan Zura said...

fuyoh ~ salam kenal jugak yer

Cik Puan Zura said...

Eja - dah ikuti blog awak dah...

Cik Puan Zura said...

Nadia, thanks sudi singgah

Izyan Masri said...

MESTI TAKUT KAN KALAU RAMAI KENE RASUK KAT SEKOLAH T_T

Cik Puan Zura said...

Izyan...
Takut n kelakar tau... kita tengah2 baca yasin, bleh pulak budk yg dirasuk tu inform "akak hantu tu berdiri belakang akak"...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!