Jom Kita Kawan!!

26 August 2011

~ Salam Aidilfitri ~

Assalamualaikum,

Hari ini saya last kerja....
start esok akan bercuti untuk hari raya...

Dikesempatan ini, saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri khas buat semua kawan-kawan di blog saya...kepada yang selalu menjenguk blog tak seberapa saya ini...terima kasih...

Maaf zahir dan batin, kalau ada tersalah kata, tersilap bicara, terover komen di blog-blog kawan-kawan yer...

Semoga semua beroleh keberkatan di aidilfitri.... Semoga selamat balik ke kampung....berhati-hati dijalan raya... :)

p/s: nak jemput datang kerumah takut tak ada yang sudi..nanti saya jamu kuih virtual kat sini yer....

Wasalam...

ikhlas dari kami....

                              

22 August 2011

~Wajah Kesayangan Hati Bonda~









rindunya, tak sabar nak balik umah.....

~ Jom Share Persiapan Raya Kita ~

hehe...minggu lepas macam biasa..aktiviti hujung minggu sempena nak raya...
beli baju anak2 lagi... Oleh kerana raya setahun sekali dan baju2 dan kasut tu boleh pakai berulang kali, maka aku dan suami agak kurang berkira...keh keh keh..tahun ni hubby memang excited sebab ada "geng" untuk beraya..sapa lagi kalau bukan hazeeq... hubby dan hazeeq sekarang dah macam "Upin & Ipin" dah....cuma saiz je beza... huhuhu~~

Maka tempat biasa yang kami kunjungi... ke Subang parade... kat sana memula masuk Parkson.... belikan baju Ben 10 untuk kedua anak teruna...dan sehelai kemeja putih untuk hazeeq dari Pumpkin Patch...Parkson x banyak diskaun lah musim raya tahun ni...harga masih di paras harga bukan musim perayaan... Tak sure tempat lain macam mana....

Lepas tu, kami berjalan lagi dalam Subang parade tu... carikan Alesya pulak dress.... dalam parkson x ada yang berkenan si hati....tapi jumpa yang agak comel warna pink.. beli juga legging warna putih...supaya boleh pakai dengan semua dress.... memang kelabu mata la beli untuk bb girl....

Untuk hariz, kami singgah di hush puppies....tapi kebanyakan nya semua Tshirt nya ada gambar puppies tu....jadi x beli lah tshirtnya... ada yang x ada gambar puppies tapi coraknya kalau dari jauh nampak mcm bentuk salib plak.... hehehe...sudahnya, belikan seluar je untuk dia....

untuk aku dengan hubby, 1 pun x beli lagi... tunggu rabu ni, nak shopping berdua jer.... target nak keluar dari jam 9 hingga 3 petang.... kami ambik MC untuk bershopping....nak selamatkan Annual Leave...Kuih raya dah beli dah sedikit sebanyak...banyak yang berasaskan chocolate...selain tu ada beli juga kerepek BBQ dan kerepek Masin...untuk buat kudapan pagi raya nanti..... Duit raya korang dah tukar ker? hehehe.... aku dah tukar dah....duit RM5 dan RM1..then, nak kene topup touch N go, tukar bateri smart tag...

20 August 2011

~ Elak Bayi Tersedak Susu, Pengalaman sendiri... ~

baru-baru ni ada kes melibatkan bayi meninggal dunia sebab tersedak susu kan...
Perkara ni amat merisaukan dan menyedihkan...
jadi aku pun search cara untuk elakkan bayi dari tersedak.... banyak artikel dan panduan...
tapi bedasarkan pengalaman sendiri...Alhamdulillah, terima kaish Ya Allah kerana anak-anakku tak mengalami perkara ini....

Anak-anak aku sekarang ketiga-tiganya masih menyusu botol.... hazeeq alhamdulillah dah besar jadi insyaAllah aku doa x akan ada masalah untuk tersedak susu... Hariz pun sama.... Alesya yang baru 8 bulan ni selalu aku bagi susu semasa dia tidur dalam buai...Bila aku baca kes2 tersedak susu ni jadi risau juga... jadi walaupun dia minum dalam buai (memang tabiat macam tu bila masuk time tido)... aku akan make sure aku akan jenguk dia sekejap2....duduk dekat sikit untuk dengar kalau2 dia batuk. walaupun baby ni kadang2 dia batuk untuk tarik perhatian kita, tapi sebagai ibu kita mesti boleh agak jenis batukan dia... batuk manja, batuk buat2 atau betul2 batuk kerana sedang minum susu...

Pengalaman aku sendiri...dulu aku beli puting ikut age anak-anak.. so, hariz ada juga tersedak sedikit sebab puting susu tu saiz agak besar walaupun khas untuk age dia masa tu...lepas tu aku terus tukar kepada puting yang lebih kecil...supaya dia minum susu aliran susu yang keluar tu tak laju sangat..Alhamdulillah sampai sekarang memang tak tersedak..hazeeq pun sampai sekarang aku guna puting untuk umur 1 tahun (lubang 3) .. lubang kecik2 jer... Alesya aku still gune puting 3months walaupun umur dia dah 8 bulan...untuk hariz pulak masih guna puting M (lubang sederhana) walaupun salesgirl kat kedai kata age dia patut pakai puting saiz L or XL.... tapi aku x beli....sebab lubang susu tu besar sangat..so, aku rasa saiz puting susu juga penting....

cuma time tido malam, memang aku agak tido2 ayam....untuk pastikan ketiga-tiga anak-anak minum susu sampai habis baru aku tido lena.... sementara nak tunggu mereka habiskan susu pukul 3 atau 4 pagi tu, aku tak akan tido lena balik.... sebab risau kan mereka tersedak susu...memang kebiasaan aku bangun pukul 3 atau 4 pagi untuk tukar pampers dan buat susu untuk mereka...bila minum susu time mereka tengah tido, memang kita kena monitor...kalau anak-anak dah tak minum aku make sure alihkan botol dari mulut sebab takut ada susu bertakung dalam mulut mereka...

tu je tips yang aku dapat dari pengalaman aku.... memang risau kan... aku doakan semoga kehilangan bayi sebab tersedak susu akan berkurangan....pada yang telah mengalami, takziah diucapkan..semoga terus tabah....

Ya Allah panjangkan lah umur anak-anakku, suami ku, umurku, keluarga-keluarga ku dan seluruh umat islam didunia ini....

18 August 2011

TAK SANGKA KAN....

Semalam berborak dengan suami...Kebetulan anak2 tidur awal semalam....

borak dengan suami, tak sangka anak kami dah nak masuk 4... Ya Allah.... aku tanya suami, rasa happy tak? or rasa malu sebab anak2 dekat jaraknya... then suami kata malu apa...bukan kitaorg menyusahkan sesiapa...rezeki Allah nak bagi... tapi lepas bb lahir, aku dan suami decide nak tutup kilang terus... Doktor tak bagi aku tutup kilang..dia cadangkan aku pakai IUCD....

Tahun depan aku dah 30tahun dah.... maybe masa dah sampai untuk aku jadi surirumah sepenuh masa...sambil2 aku jalankan business online kan....sekarang ni material belum cukup dek kerana tukang jahit baju tak dapat nak siapkan tempahan aku sebelum raya...so, nampaknya aku akan start semuanya lepas raya....

Aku bukan apa..sikitpun tak rasa sedih dgn kehadiran org baru ni... aku cuma takut time nak bersalin nanti...terpaksa menyusahkan MIL aku untuk jaga kejap anak2 aku.... minta2 lah kali ni lahir tak lama duduk di hospital....mcm Alesya haritu aku duduk kat hospital sampai 5 hari... tak tahan rindu kat anak2 teruna satu hal....lagi satu tak nak menyusahkan MIL aku....

Planning nak pindah rumah sendiri pun masih berjalan ni..cuma tak dapat nak pilih tempat lagi....walaumacam mana pun, kami tetap nak pindah dan ambil pembantu rumah untuk jaga anak2...sementara aku nak berenti kerja ni kene pastikan dah start apa2 business... kesian kat suami kalau dia sorang-sorang nak cari income....

Dah lama duduk dengan MIL..dah sampai masa MIL berehat pulak.... Sampai bila aku nak harapkan bantuan MIL dalam hal penjagaan anak2 aku... So macam mana berat sekalipun aku nak berenti, aku kene kuatkan semangat...Rezeki ada kat mana-mana...Cuma kita kene berusaha nak dapatkan rezeki tu... jadi walaupun aku dah x bekerja kelak, aku akan berusaha guna kemudahan internet.... InsyaAllah sikit2 lama2 jadi bukit kan.....yang penting aku dapat jaga sendiri anak2....bestnya....

16 August 2011

~ Yey Yey, dapat dah!! ~

posto..posto... hehehe...

tadi dapat kad raya dari blogger yang makin terkenal Solomolo ...
terima kasih yer solomolo...saya selalu gak jenguk blog beliau....

ada sapa2 dikalangan kawan2 yang ada dapat kad raya tahun ni? saya nampaknya baru terima 2 kad...hehehe...

pakai kad raya lagi best kan....sebab tradisi dari dulu...walaupun boleh SMS or MMS tapi kad raya masih relevan...

~ MEMANG KELABU MATA ~

Assalamualaikum
Salam ramadhan ke 16...
Mood dah raya dah datang...hehehe...guess what, aku dah beli gaun untuk Alesya...cantik sangat...warna cream + hitam... siap dapat free headband....kalau sesiapa yang ada bb girl, boleh la korang pergi ke Empire Gallary kat Subang Jaya...dekat dengan Subang Parade.... best level 1 tu semua barang-barang baby.... Gaun Alesya tu harga tak mahal sangat.... dalam RM160... ada padanan stokin dan headband sekali....Kelabu mata kalau masuk kedai ni.... ni gambar kedai tu yang aku pergi...cantik kan kedai dia... hehehe

Jumaat ni nak beli lagi sehelai 2... hari tu anak-anak dah letih semua pakat nak tido.... so sempat beli sikit jer....Jumaat ni nak ambil MC (untuk pergi shopping berdua je dengan suami)....kuikuikuikui...trend kat office aku ler...kalau apply cuti macam biasa nanti boss banyak tanya...Kalau ambil MC x boleh nak kata apa....Sekali sekala....

Kat Office ni dah berkumandang lagu raya...
Kat semua shopping compleks dah pasang lagu raya....
Tapi kat jalan raya x berapa nampak bendera Malaysia...Merdeka kan jatuh pada hari raya......
Kat area rumah aku, ada nampak bendera dipasang pada tiang lampu.....nampak juga lah semangat kemerdekaan... i luv u Malaysia...

13 August 2011

~ Sleepy Saturday ~




Things about our kids will make our life happy...

12 August 2011

Tak Ada Kerja Buat Kerja

Bukan tukar karpet kat rumah....Hari ni, rehatkan minda sikit...amik masa 5 jam untuk siapkan kerja...haha padahal senang jer nak tukar karpet ni kan.... saja buat slow2....Sebenarnya, aku tukar carpet kat blog ni sebab hubby komen mcm empty jer bila letak warna putih je.... Karpet pun x susah nak cari...amik dari blog design gak....

Opocot!! header jadi besaq gajah pulak.... macam mana nak kecikkan ni??? help me....help me.... hahaha...sementara aku nak belajar kecikkan blog header ni, harap korang x kisah tatap gambar anak2 aku tu...hehehe...

Dah nak balik ni..tunggu teksi sampai...sharp2 pukul 5 terus cabut...nak teman hubby ke klinik...dia batuk teruk....maklumlah perokok tegar bila time puasa memang batuk ajer...sebab kena berpuasa tak boleh merokok... :) hehehe...

petang ni korang makan apa? memandangkan aku tengah pregnen..hari ni mengidam nak makan popia basah...5 RM2... aku sorang je makan 10 keping ok.... memang sedap popia goreng yang ada sambal tu.....

Makan berat mcm biasa lah..nasi kerabu... huhu~~ taruk daging bakar sikit... air pulak air kelapa...nanti kulit baby cantik kalau selalu minum air kelapa...pastikan kandungan dah kuat baru leh minum air kelapa ni....

apa2 pun, aku nak ucapkan selamat berbuka puasa buat semua kawan-kawan yang selalu datang ke blog ni... Minggu ni agak sibuk siapkan kerja..Maklumlah cuti raya agak lama...

Selamat berbuka puasa dan selamat menunaikan solat tarawikh ya....

~ Puasa Ke 12 ~

Assalamualaikum semua...

Kejap je dah hari ke 12 puasa...sekejap je kan....
Alhamdulillah tahun ni aku dapat berpuasa... Tapiiiii dah tinggal 3 hari...

Baju raya korang dah beli ke? Aku untuk diri sendiri belum beli lagi... tahun ni ingat nak pakai jubah la...hari tu dah tengok kat Subang Parade. Warna hitam tapi ada manik dan batu warna biru... Chantek sangat... Harga? belum tanya...heheeee...

11 August 2011

BABY DRESS - MEMANG MENGUJAKAN UNTUK DIBELI

Sabtu ni nak pg beli baju raya untuk puteri hati...
hari tu dah nampak dalam Empire Gallery Subang Jaya...lawa sangat dress2 kat situ..... Harga tak pasti lagi sebab belum masuk kedai tu hari tu... last 2 weeks dah belikan kasut untuk kedua-dua putera... tinggal nak beli baju melayu jer...

*Gambar kat atas ni amik dari Google

Baju yang aku nampak  kat Empire tu lebih kurang baju kaler orange kat gambar atas...tapi yang ni kaler pink.... lawaaaaaaa.... dulu beli baju baby boy kurang excited sebab baju tshirt n seluar jer... tahun ni memang kelabu mata kan sebab untuk bb girl banyak sangat design... huhuhuhu~~~ teramat excited ni... huahuahua...maklumlah dulu aku masa kecik mana penah pakai baju2 gini....kuikuikui...

09 August 2011

Pengaruh Cerita TV kepada Anak-anak

Assalamualaikum semua, Salam Ramadhan ke 9

semalam masa suap anak-anak makan malam, aku bukak tv3 cerita KASIH ALIA tengah dimainkan...
Hazeeq sambil makan tu duduk diam jer, tak macam selalu banyak cakap... alang-alang dia khusyuk menghayati atau cuba memahami cerita tu, aku ambil peluang untuk pesan kepada dia..Membawa kepada perbualan kami kat bawah ni, sambil didengari oleh daddy yang tengah khusyuk jugak tengok TV...

Aku: Kesian budak-budak tu kene culik ngan org jahat
Hazeeq: Macam mana org tu boleh culik dia mummy
Aku: Sebabbb dia tak pegang tangan mummy daddy dia time jalan kat org ramai
Hazeeq: ooooo...sebab dia jalan tak pegang tangan. Mummy n daddy dia macam mana?
Aku: Mummy ngan daddy dia sedih lah..nangis je sebab cari anak dia tak jumpa
Hazeeq: hazeeq ngan adik ayus pegang tangan kan bila jalan kan mummy?
Aku angguk dan kata "yee, kene terus macam tu, pegang kuat2 tangan mummy ngan daddy"

pastu hazeeq diam dan tengok cerita tu dengan muka yang serius... then daddy sambung "lepas ni hazeeq tak boleh lari sana- sini tau, pegang je tangan daddy masa kita pg mana-mana tau"... anak teruna aku angguk dan kata "oookkk"

kiranya, cerita kat tv ni kadang2 boleh beri peluang pada ibubapa untuk sampaikan nasihat kat anak-anak...bukan sekadar tngok n diam jer....

08 August 2011

Peraduan Dari Mamypoko, Jom Join & Undi lah saya!!!

Hari sedang melayari facebook, ternampak peraduan balik kampung dari Mamypoko...

mudah je, perlu isi form, gambar dan dialog... Ibu-ibu jom kita pakat join dan saling tukar undi....

sudilah undi saya ya...ni link saya: https://apps.facebook.com/mamypoko/?page=gallery2.php&eid=7370

hehehehe....

Sambil-sambil menghilangkan mengantuk hari ni, maka saya jalan-jalan cari peraduan online sempena raya ni.... nanti kalau ada lagi saya kepoh kat sini ye...

salam ramadhan ke 8 semua!!!!

SIAPA TAHU MANA NAK CARI 2 MENU DARI KELANTAN NI?

Assalamualaikum...

Salam Ramadhan...

Lama x menulis kat sini... sedikit malas... selalu blogwalking je...


Dari semalam, hati ni dok teringin nak makan makanan dari Kelantan ni.... dah 3 bazar round tapi masih tak jumpa.... mana nak cari ya? terfikir nak mintak cik adik YANA yang berada di sana untuk kurier kat aku...kekekeke....

pernah makan menu ni sekali je dulu...memang sedap sangat....please sesiapa yang tahu, kat mana ada jual ni..tolong habaq sat naa......

04 August 2011

Suasana Kampung Atau Bandar

Tengah-tengah merehatkan minda ni, teringat pula suasana berpuasa di kampung. Tambahan masa zaman kecil-kecil dulu...

Di kampung, menu sahaja pun dah berbeza dengan kat bandar ni... Dulu kat kampung selalu lah dapat makan kuih muih yang sedap-sedap... contohnya buah melaka..kat kampung, kelapa saja dah segar...inti gula melaka pun memang besar, kira betul2 rasa kuih lah...semalam aku terbeli buah melaka kat bazar, color dah ok, 13 biji seringgit, rasa nya tawar dan kelapa sedikit masam... menyesal beli...

Lagi menu yang sedap kat kampung dulu ialah pulut panggang... intinya memang rasa dari mula-mula kita gigit pulut tu... tapi kalau kat sini pulut lebih dari inti....inti seciput je.... harga mahal plak... Sate kampung pun walaupun kecik2 isinya tapi rasa fresh la... ada lemak2 ayam tu.... lembut x liat.... kat sini aku berapa kali beli pun semua jenis sate frozen..bau wangi dah tapi bila makan nak telan tu rasa mcm lekat je kat tekak.... huhuhu~~~ 1 cucuk 50sen...

Kalau bercerita bab suasana nak berbuka puasa tu jangan cakap lah... kat kampung best sebab boleh bertukar2 juadah dengan jiran2... sambil nak menunggu berbuka puasa kan... walaupun juadah yang kita tukar tu kita beli kat bazar tepi jalan... kat area umah aku, memang x ada lah suasana mcm tu...mungkin warga bandar sibuk balik dari kerja kan... tapi hujung minggu pun x ada nampak muka...xbest betul....

So far belum sempat nak solat tarawih kat sini... sebab keadaan x mengizinkan...tunggu anak2 besar baru nak merasa suasana solat tarawih di sini....dengar kata bacaan imamnya panjang ala-ala di Mekah...ramai makcik2 tak boleh nak buat penuh...

hari ni blur nak makan apa... nak beli kat bazar rasa mcm dah tak ada makanan yg sedap2... paling x pun kita yang sakit perut...peniaga oh peniaga...tolong la masak dengan ikhlas hati dibulan ramadhan ni... kalau sedap, mahal sikit pun org datang lagi....

RAMADHAN KE 4 - APA DALAM BEG KU

SALAM RAMADAN KE 4 BUAT SEMUA KAWAN2...

alhamdulillah, sampai ke hari ini saya masih berpuasa penuh...kuikuikui... tapi hari ke 4 ni saya tak bersahur langsung.. perut memang berkeroncong sakan ni...sabar..sabar...

jadi, tadi suami singgah petronas untuk topup Touch n Go...sekali dia pergi beli sesuatu kat aku...teka aper....hahahaha... tapi benda ni memang kegemaran aku... biskut oreo...ada ni sorok dalam beg....rasa sayang pulak nak berbuka...tapi kalau memang x tertahan kejap lagi terpaksa berbuka lah nampak nya... huhu~~

gambar ni snap bawah meja...kuikuikui... takut org nampak...

03 August 2011

02 August 2011

RAMADHAN KE 2 SAYA

Alhamdulillah...

semalam dapat berpuasa penuh...hari ini pun mcm dapat berpuasa penuh. Malu lah kan kalau x boleh nak tahan lapar sekejap jer...

macam mana 1st day kunjungan ke bazar kwn2? ok tak? saya semalam agak upset sebab tak dapat apa yang di idamkan... dapat cari tapi x sedapp seperti yang diidamkan... Bulan puasa ni saya sangat suka makan NASI KERABU + DAGING BAKAR yang sedap dan banyak ulaman...

semalam bazar di bukit jelutong ni memang mengecewakan... tak banyak makanan yang sedap... bulan puasa ni, kan bagus kalau dapat cari nasi tomato ayam kurma yang sedap dan pekat... ataupun nasi dagang... ataupun nasi kerabu yang daging bakarnya betul2 bakar dan x liat sampai terlekat kat tekak...hehehe...

oh ya, nampak gayanya tahun ni banyak makanan naik harga... paling naik banyak ialah air..semalam beli air asam boi dengan harga RM3.50... fuyooohhh memang naik gila lah...nak kata gula, x banyak plak gula dalam tu...tawar jer rasa...so, hari ni xnak ke kedai tu lagi dah...

tahun ni rasa sayang je x dapat berniaga....tahun lepas sempat berniaga...seronok bila makanan habis terjual...aku jual cucur udang kuah kacang....org beratur jugak lah tunggu order....hehehe...tahun ni x sempat nak masak...insyaAllah tahun depan ingat nak berniaga semula...seronok sambil2 berniaga dapat pengalaman...

sebut pasal berniaga ni, aku nak buat silent promotion ni...kalau2 ada kawan2 yang nak beli kerepek ubi dan kerepek pisang, boleh lah inform saya... saya memang tiap2 tahun ada jual kerepek ubi pelbagai perasa dan kerepek pisang masin dan sira... popia simpul inti serunding ikan pun ada juga..kalau nak order boleh lah inform ye....terms pembayaran adalah Cash on Delivery... :)

tahun ni alhamdulillah ada rezeki dekat raya....lepas letih promote2 kat kawan2 akhirnya dapat juga beberapa tempahan...org kata rezeki org mengandung...hehe...alhamdulillah....

petang ni korang masak aper? best kan dapat masak untuk keluarga... hasil air tangan sendiri makan pun sure x sakit perut sebab kita tahu tahap kebersihan nya.... mcm saya ni beli di bazar, tawakal sahaja lah....

salam ramadhan ke 2 dari saya

01 August 2011

Dibayar untuk Berpuasa??

Assalamualaikum semua...

jam dah pukul 12:22pm....aku masih lagi bertahan....wah kira pecah record sejak 3tahun tak dapat berpuasa pada hari pertama (kecoh plak kan)...sorry yer, bukan aper, teruja plak sebab semalam malam x makan then tak bersahur...pregnen plak tu...kira pecah rekod aku ni.... rekod korang tak tau la...hikhikhik...

semalam layan citer upin & ipin kat internet...layan ngan anak bujang....sekali teringat plak ayat si upin tanya opahnya, pasal dapat upah bila berpuasa penuh...

Aku pun sebelum ni pernah berborak dengan pakcik teksi yang aku naik hari2 balik kerja... dia citer kat aku pasal anak dia yang minta duit sebagai syarat untuk berpuasa penuh....puasa penuh 1 hari dapat 1 ringgit, puasa 1/2 hari dapat RM0.50 sen... kan mewah dekat raya tuh...

korang rasa patut tak buat mcm ni? aku diam je masa pakcik tu citer, katanya dia buat tu untuk latih anak2 nya berpuasa...anak2 dia belum akil baligh tapi dah boleh berpuasa penuh sebab nak claim duit tu... kira duit puasa lah..katanya anak sulung nya dulu macam tu jugak praktiknya...tapi lepas anaknya dah baligh, budak tu dah pandai fikir sendiri untuk tak harapkan duit sebagai hadiah berpuasa.... dan dia pun dapat berpuasa dengan mudahnya....aku iyakan jer....fikir fikir balik macam betul jugak cara pakcik tu....

cuma takut jugak la kalau praktik kat anak aku nanti sampai besar dia nak claim duit puasa tu....

macam mana tu korang rasa??

JANGAN TAK PERCAYA!!!

Assalamualaikum semua..

salam 1 Malaysia dan salam 1 hari Ramadhan...

Jam sekarang  dekat pukul 11 pagi... Jangan tak percaya, aku belajar puasa ni..... walaupun tengah mengandung ni..... setakat ni perut alhamdulillah ok lagi..... huhuh~~~ tak bersahur plak tu semalam....semoga aku dapat terus berpuasa... <> tapi pesanan hubby masih tergiang2 kat telinga ni.... pesanan nya adalah <>>. jeng...jeng...jeng.... ni masih dok tergiang2 lagi ni.... haduiiii....

Oh yea, Jangan tak percaya, ahad aritu aku ternampak blogger terkenal FL (Fatin Liyana) yang cantik menawan tu.... Tapi tak lah bertegur sapa...sebab yang aku nampak tu Gambar FL kat banner yang besar amat... kat kiosk org jual baju n tudung... FL jadik model.... lawa betul...hehehe.... jenguk juga kalau ada dia, kot2 boleh bergambar kan...huhu berangan... Nak support beli tudung2 tu tapi semua atas paras dada...x dapat nak bergaya ala-ala Fatil Liyana...hehehe (berangan lagik)...

Jangan tak percaya, aku dah terbeli kasut raya untuk anak teruna... sorang sepasang...tapi dah macam bukan kasut raya sebab diaorg dah pakai dah...berlari berkejaran kat dalam subang parade... huhuhu~~ semperna nak sambut ramadhan kitaorg anak beranak jalan sakan kat subang parade dan empire gallary... bukan beli apa sangat pun...jalan2 cari makan ajew... dah lama x bawak anak-anak jalan2.... sekali sekala dapat jalan best jugak la..... walaupun ke tempat yang selalu pergi....hehe

korang dah pernah masuk Empire Gallary Subang Jaya? berdekatan dengan Subang Parade...dalam tu ok untuk shopping....kedai untuk anak2 memang banyak sangat... ada khas untuk boy and girl... aku dah ushar gaun untuk Alesya...warna pink..dekat nak raya baru nak beli...En hubby ajak shopping berdua ajer...pergi hari bekerja...

Hari ni nak pergi beli telur masin dan ikan bilis.... malam ni nak sahur nak masak sambal tumis ikan bilis...uuppsss... makruh cakap pasal makan....shhhh!!!

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!