Jom Kita Kawan!!

01 August 2011

JANGAN TAK PERCAYA!!!

Assalamualaikum semua..

salam 1 Malaysia dan salam 1 hari Ramadhan...

Jam sekarang  dekat pukul 11 pagi... Jangan tak percaya, aku belajar puasa ni..... walaupun tengah mengandung ni..... setakat ni perut alhamdulillah ok lagi..... huhuh~~~ tak bersahur plak tu semalam....semoga aku dapat terus berpuasa... <> tapi pesanan hubby masih tergiang2 kat telinga ni.... pesanan nya adalah <>>. jeng...jeng...jeng.... ni masih dok tergiang2 lagi ni.... haduiiii....

Oh yea, Jangan tak percaya, ahad aritu aku ternampak blogger terkenal FL (Fatin Liyana) yang cantik menawan tu.... Tapi tak lah bertegur sapa...sebab yang aku nampak tu Gambar FL kat banner yang besar amat... kat kiosk org jual baju n tudung... FL jadik model.... lawa betul...hehehe.... jenguk juga kalau ada dia, kot2 boleh bergambar kan...huhu berangan... Nak support beli tudung2 tu tapi semua atas paras dada...x dapat nak bergaya ala-ala Fatil Liyana...hehehe (berangan lagik)...

Jangan tak percaya, aku dah terbeli kasut raya untuk anak teruna... sorang sepasang...tapi dah macam bukan kasut raya sebab diaorg dah pakai dah...berlari berkejaran kat dalam subang parade... huhuhu~~ semperna nak sambut ramadhan kitaorg anak beranak jalan sakan kat subang parade dan empire gallary... bukan beli apa sangat pun...jalan2 cari makan ajew... dah lama x bawak anak-anak jalan2.... sekali sekala dapat jalan best jugak la..... walaupun ke tempat yang selalu pergi....hehe

korang dah pernah masuk Empire Gallary Subang Jaya? berdekatan dengan Subang Parade...dalam tu ok untuk shopping....kedai untuk anak2 memang banyak sangat... ada khas untuk boy and girl... aku dah ushar gaun untuk Alesya...warna pink..dekat nak raya baru nak beli...En hubby ajak shopping berdua ajer...pergi hari bekerja...

Hari ni nak pergi beli telur masin dan ikan bilis.... malam ni nak sahur nak masak sambal tumis ikan bilis...uuppsss... makruh cakap pasal makan....shhhh!!!

8 comments:

aNaYaNa said...

selamat berpuasa kak..yana tak dapat puasa pun..hehehe..sedih!

Cik Puan Zura said...

yana...selamat berpuasa...
takpe paling tak pun 1 minggu je ponteng kan..hehehe

Hanis Azla said...

harap dapat bertahan berpuasa sehingga waktu berbuka nnt.. akak pun klu beli kasut raya utk anak2 mmg kena beli sehari dua sblm raya.. klu tak mmg dia org lanyak awal2.. he..he.. wah dah ada plan utk juadah sahur yer.. juadah berbuka tentu dah siap2 dalam kepala juga kan..

Cik Puan Zura said...

kak hanis; berbuka ni nak cari nasi kerabu...kekekeke... nak makan 2 bungkus (sebab diaorg pack sikit sangat)... upsss...

NzA said...

InsyaAllah, kalau kita kuat semangat n xde masalah, pregnant pn boleh puasa mcm biasa...

Pengalaman akak sarat mengandung nk masuk 43 minggu (kes pregnant ala2 kerbau...hi...)dlm bln puasa dan begitu juga masa alami simpton kencing manis masa ngandung anak ke 2..syukur boleh puasa penuh w.pn dilarang oleh doc.......

juanita said...

fuhh penat kan.
last year sapa peknen 9 bulan masa 1 day poser
penatttt

Cik Puan Zura said...

kak NzA: alhamdulillah semalam lepas saya puasa... rasa bersemangat sangat... walaupun rasa nk muntah, pening...dugaan kan.. hehe

Cik Puan Zura said...

nita; memang penat...tambah plak nak ke bazar..memang berkeroncong abis...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!