Jom Kita Kawan!!

21 June 2013

Ramadhan Gift


Assalamualaikum...

Hendak buat promosi untuk ramadhan gift dan hamper untuk hari raya...
Penghantaran dibuat oleh saya, hanya untuk kawasan KL dan Selangor sahaja...

Semoga ada rezeki tahun ini... amin...


13 June 2013

PROJEK: HAMPER






Hamper Raya untuk tahun 2013 ni...still same macam previous year (belum penah update sini)

So this year decide to put in this blog. Anyone interested?  Also available corporate gift 40pcs of handmade chocolate.


04 June 2013

Popcorn: Mudah rupanya nak buat


Oleh kerana teringin nak makan popcorn, nak beli kena masuk shopping mall... maka kami buat sendiri popcorn ni atas permintaan en suami...

rupanya senang saja...rasa pun sedap...

Bahan-bahan:
-Minyak sayuran
-Butter
-Gula
-Perisa Vanila

Cara-cara:

step 1: 
- panaskan 1 sudu minyak, masukkan 1 genggam popcorn dan tutup periuk.
- tunggu hingga bunyi "pop" berenti
- asingkan popcorn dalam bekas lain

step 2:
- masukkan butter (2 sudu)
- bila butter dah cair, then masukkan gula (4 sudu)
- kacau sampai gula dengan butter serasi, masukkan 1 titik esen vanila (tak nak letak pun x pe, kalau letak
  bau wangi dan sedap) - saya kacau tanpa henti sampai jadi warna perang
- tutup api dan masukkan popcorn tadi dan gaulkan
- siap!!!!





Grand Lexis Lagi: Ada gift kalau booking Online!!!

Pening memikirkan tempat nak bawak anak-anak berjalan hujung minggu... Untuk kebaikan bersama lebih baik tanya anak-anak...

Kami sekeluarga kalau pergi bercuti, memang jarang keluar bilik jalan-jalan... jadi kali ni kami ke Grand Lexis pd. Tempat kesukaan anak-anak kerana ada pool... total price including tax RM1400.25 (3 hari 2 malam).. Siap dapat kupon makan (bukan breakfast) sebanyak RM120, maknanya satu malam dapat RM60. Sebelum ni tak ada promosi macam ni...Jadi kalau sesiapa nak pergi berbaloi jugalah kalau dapat kupon ni... tapi syaratnya kena stay 3 hari 2 malam... booking dan bayar online - melalui laman web Grand Lexis PD sahaja... Makanan kat sana agak mahal.. jadi agak ok bila terima gift RM60 sehari... Kan??

Kali ini, kami ambil bilik : Sky Pool Villa (Sea View) ..Kalau Deluxe Room lebih murah tetapi x nampak permandangan laut.. Kali ni dapat tingkat 7... sesuai la bawak anak-anak sebab mereka boleh tinggal di bilik hotel tanpa banyak komen "bosan" duduk dalam bilik hotel...






King size




 Maghrib



Permandangan masa subuh

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!