Jom Kita Kawan!!

28 October 2009

Ahli Baru - Daddy's team again

Lama betul tak update blog...sejak ada facebook ni, blog ni dah jarang jenguk... Well, info terbaru ahli keluarga baru kami selamat dilahirkan pada 07-10-2009. Boy jugak...Nama nya Syed Edhan Hariz...









InsyaAllah ada kesempatan nanti, aku uploadkan gambar raya dan gambr terbaru anakku...

Salam semua...


09 July 2009

MENYEPI

agak lama jugak tak menulis kat blog ni... semenja dua menjak ni hati ni rasa malas pulak nak jenguk blog ni... kadang2 just melawat blog kawan2 yang jadik follower je la... Maybe dah bosan kot ngan blog agaknya...hehehe

Hujung bulan depan dah puasa, puasa yang tinggal tahun lepas masih berbaki yang belum ganti... kene ganti jugak la maybe dekat2 nak puasa...

baju raya tak tempah lah tahun ni... nak tempah pun dah x sempat agaknya...tak pun kene cari tukang jahit bukan melayu la maybe diaorg still terima tempahan..

Keje kat office ni berlambak gila...dekat nak ISO plak lagi lah melambak-lambak... malas tol nak siapkan...tapi kang makan gaji buta plak...ingat lepas bersalin nak resign kot..cari tempat yang baru..tukar angin..timba pengalaman baru...

Gambar hazeeq banyak nak upload...tapi nanti lah..maybe lepas dah free sikit... Sekarang dia dah pandai ejek org cakap... time aku panggil daddynye dengan gelaran "abang" dia pun ejek "abbang"... montel still mcm dulu la... makin bulat anak lelaki aku tu sekarang...

ok lah, nak kene sambung buat keje balik ni... kang boss bising...

Salam all

16 June 2009

My luv Prince







Ni antara gambar terbaru buah hati ku... macam2 ragam sekarang ni...letih melayan kerenah dia...letih tapi gembira...

Majlis Sanding Mak Lang Hazeeq

Ni gambar masa kenduri adik aku kat umah abah dulu... baru sempat nak upload dalam ni... masa ni pun mintak org lain yang tolong snap guner camera aku...sebab hazeeq x nak berenggang langsung plak...geram tol...


Ni pengantin bergambar dengan anak buah pengantin lelaki... lebih kurang hazeeq je umur dia tapi x memerap mcm anakku itue...huhuhu~~

Ni pulak gambar aku ngan pengantin pempuan, adik aku ler...sorry yer alang, gambor ni mata pengantin x buka elok plak...hehehehe...dah ini jer kita sempat nak snap... hehehe...

pengantin bersama pihak pengantin perempuan... adik beradik pengantin perempuan x sempat nak masuk gambar, ader yang tengah wat keje ader yang kene jaga anak (aku la tu)

Ni plak gambar pengantin dengan pihak pengantin lelaki...

to Alang and suaminyer, semoga berbahagia selalu... semoga cepat dapat anak yang cumel2...heheheh... nanti hazeeq balik kg ada la geng... leh dia buli2 sepupu dia...haha

hari busy sedunia...

Assalamualaikum semua...

agak lama x menulis kat blog ni... beberapa minggu ni busy update file ISO...minggu depan ada audit.. Bila dah buat sorang-sorang ni memang pening sikit, maklumlah dari awal tahun baru nak update sekarang...tahun depan serik la...kalau boleh every month nak update... malas dah pening-pening macam ni... office ni belum cari lagi sorang staff... aku ni dah nak bersalin lepas raya.. cuak gak kalau bersalin time raya ker abis sapa nak buat keje kat sini..mana la tau bersallin awal kan...makan rendang, ketupat, laksa sure x ingat nyer raya ni...pening-pening...

Lama gak x jalan-jalan kat blog member2 yang lain nih... tapi now dah ader utang tag dari fiza 2 tag ni...kekeke... jenuh makcik nak menjawapnyer... insyaAllah lepas audit la baru jawap...leh ye fiza... :)

lama jugak x updated pasal buah hati ku yang sorang tu... sapa lagi anak lelaki aku la.. yang manja-manja nakal tu...huhuhu~~ sekarang ni pening sikit jaga dia...maklum lah budak dah dapat kaki...asyik nak berlari jer.. dah berapa kali terhantuk, jatuh... huhu~~ yang x leh nak elakkan lah, jaga mcm mana pun jatuh gak dia...sian dia...ada sekali tu sampai berdarah bibir dia... mulut tersembam kat lantai... darah kejap jer la... tapi aku tau sure sakit tu...sedih betul time tu...fes time la tgk dia darah2... mujur sikit jer...lepas letak susu ibu kat luka bibir dia terus elok...sayang anak mummy... rindu plak kat dia.. ingat today nak upload gambar dia...lama dah x letak gambar dia kat blog ni...

tak lama bulan puasa, ingat nak start gamti puasa la...huhu~~ 2 kali dah pregnen time bulan puasa...tahun ni nak try puasa penuh la.. kalau tak, jenuh nak mengganti...

okey lah nak lunch dulu...nanti jumpa lagi...

05 June 2009

hari yang bosan

Beberapa hari ni aku rasa malas pulak nak menulis kat blog... maybe sebab banyak sangat kerja nak disiapkan... jadi mood nak menulis kurang sikit...
Esok cuti, tak plan lagi nak pergi mana-mana...maybe jalan-jalan window shopping lah kot...paling tak pun cari tempat makan yang best-best sekitar PJ ni...

Okey lah...nanti menulis lagi.. pada kawan2 yang selalu singgah sini, selamat bercuti di hujung minggu... :)



01 June 2009

SMALL BUSINESS UNTUK RAYA

Tak lama lagi dah nak raya, macam biasa la... aku sure sibuk menjual kuih... Tahun ni plan ambil tempahan untuk kuih tart sahaja... maklum lah, time tu dah sarat mengandung... Disamping tu nak mencari side income jugak untuk sambut orand baru ni...

Kalau ada kawan2 blogger nak order boleh la tempah yer... RM20 untuk 50pcs... x mahal pun sebab sedap...hehehehe...

Takut tol bila fikir balik... raya tahun ni sarat mengandung....hehehe...


28 May 2009

Hari ni rasa malas jer dalam diri ni...tak baik betul datang kerja n rasa malas...macam makan gaji buta pulak...pinggang rasa lenguh jer.. sekarang ni buah hati kat umah tu asyik nak dukung jer...pantang nampak aku balik, sure nak dukung...hehehe...dah boleh berjalan nak berdukung pulak, dulu belum boleh berjalan asyik nak jalan jer x nak dukung.. macam-macam kerenah buah hati ku sorang tu...

hari ni makan mcm biasa la, x ada selera langsung... nasi separuh, ayam goreng dengan kuah taucu...sebut pasal taucu ni, dulu dari kecik ku x pernah makan taucu ni...sebab memang x suka nak makan...tapi sejak 2nd pregnen ni, suka plak kuah taucu tu...macam-macam ragam kan...mungkin pembawakan kot... badan pun surut sikit sebab kurang selera makan...now banyak makan buah2 jer laa...takut juga baby tak cukup zat nanti...

malam ni suami balik lambat pulak...dia main badminton dengan budak2 office dia...mau dekat pukul 11 baru balik ni...

26 May 2009

Hari ni kepala pening sangat rasa... macam nak mintak mc jer...tak tahu kenapa ek...tiba2 jer pening kepala...atau mungkin aku mood malas nak keje kot nyer ni...ISO belum siap lagi..tensionnya...

hari ni makan simple jer, ikan pari masak asam pedas dengan potato goreng cili... pastu beli ABC (manis giler)...Kepala tengah weng lagi...

Kalau ikutkan minggu ni kene daftar untuk kursus asuhan kanak-kanak, sebab plan nak bukak taska... tapi cancel plak...suami kata amik kursus lepas bersalin nanti...takut aku letih kelas part time ni... dah suami ku kata macam tu kene la ikut... x baik plak nak membantah...hehehe...

Sekarang ni hati tak sabar2 nak bukak taska...lagi cepat lagi boleh ku tenang...

So, buat masa ni, ku just buat bisnes online je laa...terbaru maybe nak jual baju baby... dah submit order kat supplier maybe bulan 6 barang masuk...

22 May 2009

emosi hazeeq







Gambar ni snap semalam masa balik kerja...macam2 emosi hazeeq buat... marah, geram, main cak-cak ngan nak duduk dalam drawer barang mainan dia.. hehehe...syok juga melayan kerenah dia...macam2 boleh nampak...letih kerja pun hilang macam tu jer..
Hari ni atok nya nak datang melawat..mintak2 la dia tak menangis atau buat perangai...kesian atok dia...jauh2 datang nak jumpa dia... risau kalau dia buat jual mahal n nangis2..
Insya Allah, dia ok kot...semalam sebelum masuk tido pesan banyak kali kat dia, "atok datang esok hazeeq jangan nangis ye sayang" dia senyum2 jer..macam faham...hehe


20 May 2009

rancangan sebelum 2010

Semalam berbincang panjang dengan hubby, lepas banyak bisnes plan yang kitaorg rancang nak bukak, at last aku mintak kebenaran hubby untuk buka taska. Disamping tu boleh la aku fokus kat anak-anak yang dah nak masuk 2 orang ni...

Tapi masalahnyer, nak bukak taska ni kene pergi kursus yang selama 20hari beturut-turut, dan kalau untuk part time, jadualnya sampai 3 bulan...lama sangat n time tu aku pun dah sarat..Hubby suruh ambil kursus masa bulan ke 2 cuti bersalin tu(selalunyer aku dah segar bugar bulan ke 2 pantang ni). Now tengah fikir mana satu nak follow...kalau ambil yang part time tu kelasnya 3 jam jer pukul 6 sampai pukul 9 mlm...Selalu time tu time bermain dengan hazeeq tu..

Lokasi pulak mungkin nak buka di area PJ atau Subang...Tengah survey juga tempat yang sesuai ni...

19 May 2009

19/05/09

Semalam hazeeq ader berak lagi lepas makan but x kerap mcm 1st dia kene cirit birit...
Lega juga hati ni...but still risau selagi dia x betul2 sihat...

emosi kat office hari ni x menentu... kerja banyak sangat nak disiapkan sorang-sorang...dengar kata ada ex-staff nak join sini balik, satu dept ngan aku...x tahu la perasaan happy or tak..pasal rasanya x serasi kot ngan dia.. tgk la mcm mana boss nyer penilaian... kalau dah boss nak ambil dia jugak aku kene la accept...dalam masa sama aku nak try cari kerja lain...nak berhenti kerja kalau betul ex staff tu join balik...better mcm tu daripada kang aku datang office x ikhlas jer nak buat kerja...kalau dept lain2 x kisah sangat, tapi ni satu department dengan aku plak...tu yang susah sikit tu...

Aku dapat offer keje last week tapi x leh nak pergi sebab tengah pregnen... maner diaorg nak terima kan...tengok la macam mana..............

15 May 2009

Emosi tak Stabil

Hari ni emosi x stabil sikit...hazeeq kene cirit birit... hari ni jer dah 4 kali berak...semalam plak ader la dalam 6 kali berak...Risau sangat hati ni...just now call MIL n dia kata dah stop berak...Ni 1st time anak aku kene cirit birit...betul2 risau hati ni sebab badan dia mcm panas sikit...tido pun bangun awal hari ni...pukul 6.30pagi dah bangun sebab dia dah berak...Ya Allah, betul-betul risau aku kali ni..Aku semalam memang x cukup tido sebab xboleh nak lena bila dia sakit mcm tu..memang dia aktif n tak meragam, tapi hati ni rasa x senang jer bila tau dia kene cirit birit...Petang ni bawak dia pg jumpa pakar... kene tunggu lepas kerja jugak sebab cuti kat opis ni dah x ada dah..abis dah cutiku...Lagi pulak running department sorang-sorang...

Ya Allah, sembuhkan lah sakit anakku...Pindahkan la sakit anakku kepada aku...Amin...

13 May 2009

TAG KEDUA DARI VENDER

huhu~~ selamat tengahari kepada semua yang mengunjungi blog saya ni... dah makan ke semua... hari ni makan lauk daging masak merah dengan sayur serta milo ais jer...kurang selera pulak...

ni nak jawap tag ke dua dari member zura Vender:



Ni Jawapannyer:

1. copy award di atas untuk diletakkan di blog anda
Thanks vender sebab teringat kat zura nak buat tag ni...panjang plak tu...adoii...
2. nyatakan 5 jenis fakta menarik tentang pemberi award ini.
-. Lemah Lembut
-. Baik Hati
-. Jenis yang x lupa kawan vender ni.
-. Mata besor
-. Suker berniaga dia ni...
3. setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya
** banyak nyer sampai sepuluh...huhu~~
- Pendiam sikit kalau baru kenal.
- Suka jalan jalan tgk lampu kat putrajaya...nape ntah...
- Bersolek tapi ikut mood...kalau rajin bersolek sakan, kalau malas pakai bedak jer
- x suka bau perfume yang kuat-kuat, ske bau lembut ajer
- takut naik roller coaster, x suker naik benda2 nih.
- Suka dengar lagu instrumental time boring
- suka nak beli kasut tumit tinggi tapi selalu x ada saiz
- suka warna biru & merah jambu.
- x suka minum air gas
- Suka makan laksa dan Nasi Kerabu. x jemu makan 2 menu ni...
4. anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang merekak.
- ramai sangat la 10 tu...hehehe...saya pilih 2 je ya
*kak atty - yang rajin menjenguk blog ku ini. kak kalau sudi jawap yer
*abby - my friend from Sabah

Sekian dulu...

AWARD & TAD DARI VENDER


Adeh...ni nak kene jawap tag ni dari vender... thank you vender ek bagi award n tag sekali 2...haha...ingat juge kat zura ek...

Ni nak jawap tag plak:
1. Anda seorang bintang??
- bukan...bintang sukan masa skolah dulu yer la..bintang bola jaring..hehe
2. Berapa bintang penulis harus bagi utk blog anda?
- kene tanyer vender ni...pstt kasi la sepuluh bintang...
3. Adakah penulis seorang yg sombong?
- tak, penulis ni seorang yang baik hati sangat-sangat...best kawan dengan dia, walaupun lom pernah jumper...cakap kat tel pun suara nyer lembut jer...mcm tuannya.. kekeke
4. Dari mane anda mengenali blog penulis?
- dari forum mesra.net
5. Anugerah ini ada berapa warna?
- rasernyer ader 4 warna...huhu~~
6.kongsikan ngan 3 org blogger
- member baru: yanadzul, kak atty dengan mama_farish (harap sudi menjawapnyer)

12 May 2009

Terbaru

Lama tak ambil gambar berdua dengan hazeeq...banyak gambar hazeeq dengan daddy nyer jer dalam camera ni... maklum la pg mana2 zura jadi cameraman jer...huhu... tapi rupenye ada gambar yang sempat snap berdua dengan hazeeq...



TAG UNTUK KAWAN2

Assalamualaikum, selamat pagi semua...

semalam masa tengah tidurkan anak tiba2 terfikir nak buat tag ni... hehehe... tak sure kalau dah ada yang dah buat tag ni... so tag ni ditujukan pada semua kawan2 dalam blog saya ni...Tag ni khas untuk anak sulung ajer tau...hehehe...

1. Nama manja anak sulung: hazeeq / ageeq
2. Muka anak lebih ikut muka sapa: ibunya
3. Bahagian paling anda suka pada muka anak: mulut
4. Waktu anak tido apa yang anda suka buat: cium nafas anak... wangiiiii
5. Anak anda rapat dengan siapa: daddy time org x ramai... time org ramai x kenal rapat dengan mummy...
6. makanan kegemaran anak: bubur nasi udang dan buah kiwi
7. perangai anak yang anda xsuka: main air liur dan geleng2 kepala laju2
8. perkataan yang selalu di sebut pada anak anda: mummy daddy sayang hazeeq
9. tiap2 hari mesti: cium dahi dan pp anak at least sepuluh kali...
10. tiap2 hari anak anda mesti: kiss bibir mummy nyer...x tau mana berlajar... hehehe

tag ni ditujukan untuk semua ibu2 yang ada dalam folower blog saya...

TQ

07 May 2009

Bercuti

Akhirnya sempat juga nak menempek gambar hazeeq masa pergi bercuti ke Melaka. Banyak sangat gambar jadi ku letak mana yang nampak ok laa...hehehe...Pergi bercuti ni pun org yang belanja...hehehe...


ni gambar dengan daddy dia masa kat A famosa gak... Masa ni daddy baru lepas main Archery. dapat la 58 point untuk first time memanah ni... Cuaca panas2 redup sikit...mood hazeeq maintain je masa ni... duduk kat daddy dia sentiasa maintain cool...

our family...hehehe..muka ku buruk tol biler bergambar...tembun jer...kekeke...gambar ni masa sebelum checkout dari Afamosa Condotel. Snap di saat-saat akhir...



Dua gambar kat atas ni masa tengah makan kat Melaka, Restoran yang tepi kincir air tu...Quayside Seafood kot nama dia...lupe daaa.. tunggu makanan sampai lama betul, last2 snap2 gambar dulu...

ni masa kat A Famosa gak ni...baru bangun tido...kene pakaikan dia kasut pasal lantai condo tu agak berhabuk n kotor sket...

06 May 2009

SCRAP BOOK - HAZEEQ

Hujung minggu ni nak pergi jusco jap... nak beli bahan untuk buat scrapbook hazeeq... ingat nak change color tema to blue laa...color merah mcm garang plak...

ape2pun, nak kene buat research dulu tentang design2 ni... dah ler aku ni kekurangan creativity... gambar pun nak kene pg cuci nanti...huhu~~ time nak buat ni time hazeeq tido laa...kalau tak abis dia pulak yang meng scrap kan book tu nanti...

nanti update kat sini lagi pasal scrapbook...


06/05/09

Rindu betul kat hazeeq... hari ni asyik tengok gambar dia jer kat office ni... semalam aku cuti, emergency leave sebab mil tak sihat.. so best la dapat luangkan masa dengan buah hati aku tu... main dengan dia, time tido kitaorg tido sekali...syok betul...hehehe...

Harap2 nya bila adik dia lahir, hazeeq tak akan terasa diabaikan...aku selalu bisik kat dia, nanti hazeeq ada adik mummy n daddy tak kan kurangkan tumpuan dan kasih sayang kat hazeeq... sama macamyang hazeeq dapat sekarang...

minggu lepas, labour day pergi jalan-jalan ke Melaka dan Port Dickson, best sebab sikit pun hazeeq tak buat perangai...sentiasa ceria je dia...walaupun pergi makan kat tempat tak ada aircond, mood dia baik jer...alhamdulillah...happy sangat tgk mood dia mcm tu...sebab sebelum ni kalau kat tempat x ada aircond dia buat perangai sikit...sekarang dah besar ni dia makin ok pulak... alhamdulillah....

Harapnya raya ni balik rumah tok perak dia ok...hehehe...tapi biasa la dia kalau kene serbu sure terkejut n buat perangai nyer... mintak2 la dia dah besar ni dah ok... baru la syok beraya...
boleh kumpul duit raya banyak2...

lama tak letak gambar hazeeq kat sini...nanti la...mungkin esok ku letak...


28 April 2009

28/04/09 - emosi aku...

Hari ni memang hari yang memeningkan kepala ku... kerja berlambak sangat kat office. Tambah pulak dengan keadaan aku yang mengantuk2 time lepas lunch ni...untuk menyegarkan mata, aku nak mencoret kat blog ni sekejap...walaupun x sure ader org membaca atau tidak...aku tulis kan ajer...

planning hujung minggu ni nak pergi bercuti ke genting, tapi semua hotel fully booking pulak...nak pergi bukit tinggi tapi kat sana macam bosan plak... x banyak aktiviti leh buat... balik ni nk kene check balik dengan hubby...biar dia yang buat keputusan...

kalau tak jadi bercuti aku ingat nak pg shopping compleks,.... nak cari bahan nak buat scrap book untuk hazeeq...dulu plan nak buat tapi x terbeli lagi pun bahan2 nyer... then nak pg cuci gambar plak... nak buat scrap book ni pun kene buat time hazeeq tido..kalau tak...sure x leh nak buat...nanti abis jadi benda lain....

hari tu beli kit nak belajar sulaman riben...x sempat tol nak buat... balik keje dah kene tumpu kat hazeeq... x leh nk biar dia main sorang2...nanti la..anak2 besar sikit baru start belajar buat sulaman tu...mintak le otak lom berkarat...hehehe...


27 April 2009

27/04/2009 - Jawap Tag Pertama

Huhuh~~ pertama kali nih dapat tag... thanks to yan...dapat gak aku jawap2 tag nih...hehehe...
ni semangat nak menjawap.

1. Letakkan gambar anak yg baru lahir. Gambar kalau boleh mestilah yg masih dalam wad maknanya gambar anak pada hari PERTAMA



2. Letakkan butir ini
Nama anak : Syed Edhan Hazeeq Bin Syed Fairuz
Panggilan : Hazeeq / Ageeg (ni daddy nyer yg panggil)
Jantina : Boy
Tempat lahir : HUKM
Berat sewaktu lahir : 3.17kg
Cara kelahiran : Operation

3. Harapan pada anak ini, jd apa dan KENAPA?

- harapan bab kerjaya: aku doakan hazeeq jadi doctor... kenapa? sebab dalam keluarga baru ader sorang doktor (kakak sulung aku). Seronok pulak kalau anak jadi doktor ni...kerjaya yang bagus n mulia... huuhu..Nanti kalau aku sakit ker leh la mintak anak sendiri check kan... :D

- harapan bab kekeluargaan: aku nak hazeeq jadi anak yang soleh dan taat n sayang pada mummy n daddynyer...jadi anak yang berguna dan berjaya dunia dan akhirat dan teladan pada adik-adiknyer...

4. Aku nak tag:
- alahai, sape ek yang sudi jawap tag ni....
SEMUA FOLLOWER YANG ADA DALAM BLOG NI... KECUALI ANGEL N VENDER (PASAL YAN DAH TAG KORANG)...

17 April 2009


Photobucket

Jumpa gambar ni kat pc..rasanya belum penah letak kat sini lagi...biasa la blog aku ni memang banyak gambar anak aku ni je laa... nak tempek gambar mak nyer x fotogenik plak...ni gambar bulan 2 hari tu kot snap...dalam kete bawak dia round2 ara damansara...cari makan time petang...

13 April 2009

weekend

weekend hari tu penat sangat... rasa macam nak tido jer satu hari...xnak bangun-bangun...tapi biasa la...kalau putera ku tu x tido mana la mata ni boleh nak lelap...kene la tunggu dia tido baru boleh nak join sekaki...

sekarang ni cepat ngantuk sangat... maybe sebab pregnen juga agaknya...kalau kat office ni lepas lunch jer mesti nak lelap...sabor je laa... ngantuk tak tertahan...kalau tahan gak nanti jadik blur macam ayam berak kapur jer...

hujung minggu hari tu ingat kan nak buat mee bandung... tapi plan punya plan x jadi gak...rasa susah nak masak pasal nak kene pakai tudung kat dapur tu...last2 makan lauk mamak...kekekeke...janji makan kan...

hari ahad, bawak hazeeq cucuk MMR dia....doc kata mungkin demam...tapi alhamdulillah dia x demam pun... still aktif mcm biasa...alhamdulillah...kalau dia demam hari ni kene amik emergency leave ler...risau tuu kalau dia demam....budak kecik tu memang susah sakit or demam, maybe sebab still minum susu badan agaknya... kalau takat jatuh tu ader la gak...maklum lah dah start jalan...kadang2 dia main jalan jer x elak2 dah... tau2 dah jatuh...nasib baik dia pandai tongkat guna tangan, so kepala dia x la terhantuk kalau time jatuh telentang tu...

petangnya plak pg beli kasut sandle untuk hazeeq kat kelana jaya...kasut yang beli bulan lepas tu dia dah x muat...dah terkeluar jari kat depan tu...huhu~~ now dia pakai kasut saiz 6...kasut dia kene beli ukuran uk punyer...kalau tak memang x ada saiz...tapi xper janji ader kasut... hehehehe..

08 April 2009

mengidamkah aku??

beberapa hari ni memang nak makan mempelam sangat... tapi sayang sangat susah nak jumpa buah mempelam muda kat area umah aku ni... tension betul....

kalau la dapat balik kampung, tentu senang nak dapat buah mempelam ni... cicah pulak dengan sambal belacan campur kicap ngan gula ngan cili api... adoiiiiiiii....

sesaper yang ader info mana nak dapat mempelam muda area shah alam or subang info la....

betul2 nak makan mempelam ni...sampai mengigau...

06 April 2009


Gambar terbaru putera kesayangan ku... sekarang dah pandai berjalan 5 tapak... abis satu rumah nak round...gigi pulak baru 4 batang jer... dah nak belajar bercakap dah sekarang ni... nak sebut mummy x boleh lagi, baru sebut "Ma", kalau sebut daddy dah laju dah....
Nanti nak upload gambar dia dengan tok perak dia... menangis sebab lama x jumper....mintak2 lah raya nanti dah x takut ngan org...

28 March 2009

update

Lama betul tak menulis kat blog ni...
kebelakangan ni memang banyak sangat kerja... sampai tak sempat nak jenguk blog ni...
sejak pregnen ni malas betul nak surf internet...

hazeeq sekarang dah boleh berjalan 4 langkah dah...tapi dia menapak tu laju sangat macam nak tersungkur jer... x sabar nak berjalan agaknya... gigi baru tumbuh 4 batang... sekarang dah pandai sebut kapal terbang (dalam bahasa dia la, pelat)

myself, pregnen 3 bulan tapi x ada alahan langsung pun...dulu masa pregnen hazeeq gosok gigi pun muntah pagi-pagi... morning sickness pun ader dalam 3 minggu lepas tu x ada dah... but this time belum nampak lagi tanda morning sickness tu...maybe lambat sikit kot...cuma bab mengantuk lepas lunch hour tu memang x dapat di elakkan...kadang2 tertido gak kat office ni... :)

Sekarang ni dalam perancangan nak berniaga. Mintak lah boleh berniaga cepat yang mungkin...tak lama nak dapat 2nd baby ni...risau kalau belanja cukup2 jer...so now memang kene start cari income tambahan.

27 February 2009











Ni gambar terbaru my prince, Syed Edhan Hazeeq Bin Syed Fairuz Al-Yahya... itu la nama penuh dia...hehehe... now he is getting bigger and smart too...sometimes when i aks him:

mana perut? then dia akan tepuk-tepuk perut dia
mana kepala? then he will geleng-geleng kepala
mana tangan? then dia akan angkat tangan

so happy bila layan kerenah dia.....mummy luv u son...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!