Jom Kita Kawan!!

30 November 2010

Chocolate Warehouse Sale

Hari ni baru dapat tau, kat ngan area office aku ni nanti ada warehouse sale..khas untuk sesapa yang suker sangat mkn cokelat...

Ni ha details nyer...

Date: 2 to 4 December 2010

Network Foods Warehouse Sale

Free gift for purchases of RM20 and above

Products Offered
Chocolate
Drinks
Snacks
and more

Brands Offered

Tudor Gold
Tango
Crispy
Kandos
Capri-Sonne
Nekta
and more

Terms
Payment in Cash Only

Time
2 Dec: 12pm – 6pm
3 Dec: 10am – 6pm
4 Dec: 10am – 3pm

Location:
Network Foods (M) Sdn Bhd
No.6 Jalan U1/14
Section U1
Hicom Glenmarie Industrial Park
40150 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
(Tel: 603 5569 1848)
Aku x tau nak pg ke dak, pasal tahun lepas dengar kata ramai gile orang...sebab harga terlalu murah...kalo ada yang pg tu nanti make sure lah korang x lupe tgk tarikh luput okey...kang murah tapi esok dah luput...huhu~~

Kenapa Selalu Buli Adik



Kebelakangan ni, hazeeq selalu sangat buli hariz, kadang2 ditolak sampai jatuh..kesian adik hariz, lebam muka dia.. risau sangat sebab selalu kene kat kepala..kadang2 hariz tak buat apa2 pun.. mungkin ke hazeeq jeles dengan adik sendiri...tapi mummy n daddy beri perhatian sama rata pada hazeeq dengan hariz.. malah, kadang2 terlebihkan hazeeq dalam sesuatu perkara...

Hazeeq ~ Harap2 hazeeq berubah..mummy suker sangat bila tengok hazeeq main elok2 dengan adik hariz...cium2 adik hariz...pimpin tangan adik hariz...peluk adik hariz... Adik hariz pun mesti happy...

Hariz ~ mummy tau hariz kuat..dan pandai mengalah..walaupun selalu kene buli dengan abang hazeeq, hariz tetap cool..mummy sedaya upaya pujuk adik supaya adik tak terasa mummy lebihkan abang hazeeq...dua2 anak mummy sayang...tak ada beza langsung...

Amin...

24 November 2010

Buah Tangan Hobi Hubby ku...

sekarang ni hubby tengah minat nak jadi photographer plak... jadi aku pun happy gak pasal leh upload photo banyak-banyak..ehehehe..kadang2 tak perlu perkataan nak sampaikan sesuatu perkara..tengok gambar je pun dah boleh faham keadaan tu...hehehe...layan je la...
kadang2 kalau boring kat opis ni, rehat2 sambil cuci mata tengok gambar anak-anak... sejuk je hati...walaupun diaorg noti time kita ada kat umah...









22 November 2010

Gambar sekitar masjid putrajaya

Ni antara gambar-gambar yang hubby snap kat putrajaya..mood bebudak ni mengantuk time ni...tengah hari, time diaorg sepatutnya tido...hehehe















setelah sekian lama~ foto Putera-putera hatiku....

Rasanya dah lama aku tak update gambar anak-anakku yang tersayang ni...
gambar-gambar ni sekitar area umah aku jer...kat tempat main layang-layang...

kalau tengok gambar hazeeq ketawa sakan tu, tu dia gelakkan aku sebab aku terkedek-kedek kejar layang2...dia lepaskan tali... adoii..pastu dia ketawa - maybe kelakarla kot tgk gaya aku tergopoh2 kejar tali layang-layang tu...

adik hariz plak cool jer, baru belajar berjalan, dia tak berapa nak jalan atas padang tu..berdiri setempat je dia...










15 November 2010

Sembelit???

Alkisahnya, anak sulung ku, Hazeeq diserang sembelit...huhu~~ sehingga semalam dia 3 hari dia tak berak.. pergi farmasi belikan ubat untuk lembut najis... terpaksa beli gak sebab dia mcm nak berak tapi dia tahan sebab mungkin sakit najis keraskan... merah2 muka dia tahan buang berak...

last2 diaorg kat farmasi suggest kan aku beli sekali Kordels Probiotic ke namanya...
katanya untuk usus kanak... aku pun beli je la...harga dalam RM88.00 sekotak..ader 30paket... 1 hari 1 paket...campur dalam susu...lalu aku pun beli juga lah supaya lepas ni dia dah x sembelit...Acctually dia kerap gak sembelit..tapi x penah sampai 3 hari x berak... merisaukan betol...dah le tu...dia kentut punya la "waaaangi"...huhuhuhu....

unfo lanjut korang boleh la baca kat sini:- http://kordels.com.my/index.php?page=product&section_id=2&category_id=28&id=49

Harap2 lepas ni dia dah x sembelit...kakak aku (doktor) kata, kalau budak2 ske tahan berak ni tak bagus untuk perkembangan otak... dan budak tu pun sure x selesa perut kan... org pesar pun kalo x membuang 1 hari dah rasa x senang duduk...huhu~~




SMILE!!!!!!!!!!!!

12 November 2010

"mummy gemok"

Pejam celik tinggal lg sebulan nak bersalin.. Ya Allah, takutnya aku...
Sebenarnya sekarang ni rutin harian mcm pack sangat... sehari tido dalam 3 jam mcm tu.. Tido pun tido2 ayam jer...maklumlah, tengah malam automatik terjaga untuk check pampers anak2 dan buatkan diaorg susu... kang x buat susu diaorg tido dalam kelaparan pulak kan...

Aku tengah terbayang-bayang, macam mana agaknya kalau dah tambah lagi sorang ni nanti... hopefully baby ni pun jenis senang tido malam...Hujung minggu ni nak pg belikan katil baby... baby baru wajib diasuh tido dalam katil dia.. x leh bagi muke macam abang2nya...hehehe...

Hazeeq sekarang dok tanya, kenapa perut mummy buncit...ahhaha.. bagus tol..kadang2 dia nampak je aku balik keje berdiri kat luar pagar tu dia jerit "mummy gemokkkkk dah balikkkkk"...sabor je la...kuat plak tu dia jerit...

sebenarnya aku belum inform officially kat Mak Mentua aku bakal bersalin... takut nak tengok reaksi mak mentua ngan ipar2... huhu~~ yer la rapat sangat...Hariz baru setahun sebulan dah nak dapat adik...tapi, bb no 3 ni aku hantar kat bbsitter...jadi, sure x menyusahkan mak mentua aku kan... betul tak korng rasa? cuma maybe umah aku tu bertambah "riuh" lah agaknya... Kalau lah dapat duduk rumah sendiri tak lah risau menyusahkan orang.....

hazeeq sekarang dah pandai jaga diri dah, dia dah boleh jagakan adik dia...cuma kadang-kadang dia ske gak membuli adiknya... huhuhu~~ Hariz plak memerap sikit sekarang ni, maybe sebab nak ada adik bawah dia kan... lepas ni aku dah janji ngan diri sendiri, nak make sure xpregnen lagi dalam tempoh 7 tahun akan datang...Lepas bersalin ni, aku nak fokus nak majukan income keluarga.. pindah dan amik maid untuk uruskan kerja2 umah...aku leh fokus kat anak2 dan fokus pada bisnes sambilan aku... kalau income ok, dapatlah aku berhenti kerja terus...xyah makan gaji....

Amin....

10 November 2010

BLOG PUN BOLEH BUAT DUIT

Baru lepas jalan-jalan kat blog Red Mummy...
Kagum betul la dia dapat income dari nuff account...

Tapi x leh kata apa gak sebab blog dia memang menarik...banyak info dan cerita menarik...hehehe..reader pun ramai..mcm aku neh, reader ntah la berapa ramai... yang mem"follow" pun dok takat tu jek...hehehehehe

Sesape lagi yang ada tip macam mana nak pancing reader ke blog kita? hehehe... aku neh kadang2 je kat blog... blogwalking selalu tapi x penah tinggal komen bagai.... bab tu susah nak dapat reader kut...

minat nak blog nih tapi tu la, blog ni pun baru lagi...tuannyer plak jap ada jap x ada mcm biskut tuh... :D

09 November 2010

FB vs Blog

Sekarang ni rasa malasnya nak menulis di facebook... sebab tak banyak coretan boleh ditulis kat saner.. dan rasa mcm fb dah sedikit membosankan... hehehe...walaupun blog aku ni x ramai yang jenguk tapi rasa puas sebab boleh tulis apa yang aku nak...

pejam celik sekejap je dah hujung tahun... dah bulan 11 da pun... erm... nak kene start laksanakan azam tahun ni...hehehe... belum tertunai lagik... susah tol nak laksanakan azam yang dah dibuat...

cakap pasal azam ni, tahun depan azam ku "xnak pregnen lagi da" hahahahaha...boleh ke mcm tu ek... tapi memang tu la salah satu azam aku...xnak pregnen start tahun depan... maybe sampai 7 tahun akan datang... chewah... poyo moyo plak...maybe nak kene amik injection untuk cegah kehamilan lepas ni sebab bab makan ubat ni aku agak "gagal". xboleh makan pil ni, disiplin x kuat...tambah plak tentu sibuk urus anak2... sure ter skip makan ubat...

ader sape2 yang amik suntikan untuk cegah kehamilan?? berapa bulan sekali ek... berapa fees nya? boleh amik kat klinik swasta je tak?


update gambar raya 2010


Update gambar raya...

hehe...ni pun amik dari handset adik ku...

raya tahun ni tak banyak bergambar... yang dalam cameraku belum sempat nak transfer masuk pc...



08 November 2010

Hubby dengan Hobi Baru

Huu~~ sekarang ni hubby dah ada hobi baru plak..
nak jadi freelance photographer... secara tetiba jer dia teringin nak jadi photographer..
last2 last week, sambar gak la SLR Camera kat Subang Parade... untuk beginner Canon 1000D. Tapi basic lense and flash... jadi hujung minggu ari tu, aku ngan anak2 jadi model lah kejap...kekekeke...model perut "buncit"...

Nanti dia dah masuk dalam PC aku akan upload kat sini ngan kat facebook...hehehe... seronok gak bila dia dok snap2 gambar... banyak gambar hero sulung je ler...gambar aku ngan hariz x banyak pasal hariz mengantuk...hehe...

Nanti dah 3 anak agaknya mcm mana nak buat aktiviti luar mcm ni lagi yer... :)

03 November 2010

demam

Hati tengah gundah gulana, putera2 ku demam serentak...
Panas badan diaorg melampau time malam... dah 3 hari x cukup tido...
rasa tension tapi kesian kat putera2 ku sebab diaorg mesti x boleh nak tido...

Ya Allah, sembuhkan lah anak2ku....

amin

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!