Jom Kita Kawan!!

09 November 2010

FB vs Blog

Sekarang ni rasa malasnya nak menulis di facebook... sebab tak banyak coretan boleh ditulis kat saner.. dan rasa mcm fb dah sedikit membosankan... hehehe...walaupun blog aku ni x ramai yang jenguk tapi rasa puas sebab boleh tulis apa yang aku nak...

pejam celik sekejap je dah hujung tahun... dah bulan 11 da pun... erm... nak kene start laksanakan azam tahun ni...hehehe... belum tertunai lagik... susah tol nak laksanakan azam yang dah dibuat...

cakap pasal azam ni, tahun depan azam ku "xnak pregnen lagi da" hahahahaha...boleh ke mcm tu ek... tapi memang tu la salah satu azam aku...xnak pregnen start tahun depan... maybe sampai 7 tahun akan datang... chewah... poyo moyo plak...maybe nak kene amik injection untuk cegah kehamilan lepas ni sebab bab makan ubat ni aku agak "gagal". xboleh makan pil ni, disiplin x kuat...tambah plak tentu sibuk urus anak2... sure ter skip makan ubat...

ader sape2 yang amik suntikan untuk cegah kehamilan?? berapa bulan sekali ek... berapa fees nya? boleh amik kat klinik swasta je tak?


6 comments:

ct rahani said...

ok gak klu nk amik suntikan.. better dptkn nasihat doc pas deliver nti..

Nafisa81 said...

suntikan depo 3 bulan sekali..rm40-50 je kat swasta..dah penah amik..ikut klinik...rm35 pon ade..tp keberkesanan da kureng sikit kalau baru2 amik..

Yan said...

errrr yan tak amik lg suntikan tu...
takut plak bile dengar ade yg kata kena suntik kt montot.. hehhe

Zura said...

suntikan kalo x berkesan takut gak...kang nyet anak ke 4 plak..naya... adeh...so far korang makan ubat ker?

Nafisa81 said...

suntikan yang mahal berkesan..yg murah yg kurang sikit...doktor yg bgtau...tapi awal2 amik injection period jadi panjanggggg....3 bulan lepas tu..bila dah ngam dgn tuan punyer badan....langsung tak datang bulan...

Zura said...

ada kesan buruk x ek kalau ambil suntikan ni? berbanding dengan ubat?

Nafisa, period jadi panjang tu maksudnya dalam 3 bulan pertama tu tempoh kita datang period jd lebih lama dari biasa ker? kalau normal 7 hari..

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!