Jom Kita Kawan!!

04 November 2011

~ Aku Nak Share Aje Ni ~

Salam semua....

hari ni aku terpaksa cuti lagi...
personal matters... so kene ambil cuti untuk jaga anak-anak...
masuk minggu ni dah 3 jumaat aku terpaksa tuang.... semua sebab tak ada org untuk jaga anak...
walaupun dah hantar surat resign, tapi sikit sebanyak reputasi aku agak tercalar....
seriously aku tension....bukan sebab kene jaga anak...tapi sebab kerja aku banyak belum handover sblm berenti... malu juga pada boss...

so, bedasarkan pengalaman yang ada... pada bakal2 ibu, lebih baiklah serah anak pada taska atau rumah pengasuh kalau anda bekerja...jadi anda akan kurang berdepan dengan masalah terpaksa ambil cuti mengejut untuk jaga anak2...anak2 terlalu penting, jadi walau macam mana pun, kita akan sanggup berkorban dan tebal muka demi untuk mohon cuti untuk jaga anak2.... bagi aku, since aku asyik dapat surat warning tentang kekerapan aku cuti, maka aku terus hantar surat resign.... lebih baik mcm tu daripada asyik kerja 2 minggu cuti 2 minggu.....

haha, ya nampaknya ni sesi meluahkan perasaan tension aku.... entry ni kejap je...nanti aku akan delete...tak tahu nak luahkan pada sapa...nak luahkan dekat hubby takut emosi dia turut tension... yer lah...kadang2 masalah macam ni sang suami nak tahu ker? aduan2 sang isteri.... mungkin pada nya banyak lagi benda lain nak difikirkan....jadi lebih baik aku pendamkan ajer....

tak sabar betul nak pindah tinggal dirumah sendiri... jadi kalau anak2 nak ke ruang tamu x mengganggu orang nak berehat... biasalah anak2 aku 2 hero ni sedang nak membesar...jadi lasaknya tu memang menguji kesabaran...buat masa ni aku kurung je dalam bilik...kalau x ada org kat umah baru aku bawak keluar....nak jerit ker, nak lompat ker...aku tak lah larang sangat....nak larang lebih2 nanti terbantut pulak pembesaran....itu tak boleh, ini tak boleh....kan rasa terkongkong budak2 tu nanti...

salam aidil adha semua...tahun ni aku beraya haji di bukit jelutong jer...tak dapat nk balik kg sebab ada hal nak kene siapkan sebelum menjelang minggu hadapan....

5 comments:

puanbee said...

tak pe lah zura dugaan tu , saya dulu pun mcm tu juga , baik berhenti kerja atau cr pengasuh tetap ..

Papa Mifz said...

untuk anak kan...semua kito sanggup buat...

salam aidiladha...

NzA said...

family adalah no 1 dan kerja juga penting..ttp apapun kebajikan anak2 yg plg utama.....

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahahaha

Syaz said...

zura kita paham sgt situasi zura...kita pun tgh cari rumah nak move out from umah mertua...happy dengar zura dah nak pindah..:)

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!