Jom Kita Kawan!!

15 November 2011

~ Ada Apa Lepas 15 Tahun Hidup Bersama??? ~

Selamat hari selasa semua...

Hehe, hari ni aku bekerja, jenguk blog sekejap... sesambil release tension kerja yang tertangguh kat office ni... Weh aku dah nak resign, xkan semua kerja masih nak tunggu aku buat lepas balik dari cuti? Macam mana nanti ek lepas aku dah berenti? Hairan betul manusia... semua nak bergantung kepada org lain untuk buat.... padahal semua followup aku ader cc kat diorg... ape derrrr... Opps... sesi luahan pasal kerja tamat sudah...


****************************************************************************

Now aku nak fokus pada tajuk kat atas tu... khas untuk suami dan isteri sahaja....

Well, lepas 10 tahun hidup bersama, sehati sejiwa.. apa yang korang harapkan dari pasangan memasing? lebih kepada more kasih sayang? understanding? or kalau bagi lelaki, nak isteri nampak muda memanjang sebab korang rasa dah biasa dengan ayat " Life start at 40's"...

Well, aku berborak dengan seorang kawan, katanya suami nya sekarang dah tak pandang beliau... sedangkan mereka dah berumahtangga nak masuk 15 tahun.... lamanya kan....So, aku just tanya-tanya, apa yang buat dia berfikiran macam tu? dia kata sebab suami dia dah kurang berkomunikasi dengan dia... malam-malam lepas anak tidur, bila nampak sang isteri keluar bilik nak join tengok tv, suaminya macam mengeluh... macam tak suka wife bangun nak join tengok tv.. kesian wife kan... tak patut lah suami buat macam tu... walaupun dah berkedut macam mana isteri anda, tapi dia yang menemani anda ketika susah dan senang... jatuh bangun anda, sakit pening, dia lah sentiasa di sisi... tu tak termasuk tugas yang isteri lakukan demi anak-anak...bangun malam-malam tanpa menyusahkan anda yang sedap lena tidur dibuat mimpi...

aku pun tak faham kenapa suaminya bersikap dingin... tak boleh ker jadi macam orang dulu-dulu, makin lama makin sayang... tak jumpa sehari rasa gelisah..

Tapi dalam masa yang sama, aku tak salahkan suami, kebanyakan org sekarang ni, kurang menjaga penampilan bila duduk di rumah.... bila keluar rumah baru nak make up... dress up cantik2... bagi aku, kalau kat rumah pun, kene lah berhias...untuk suami sendiri... anak-anak pun nanti puji lawa... hehehe... jangan over make up sudah lah... dulu aku masa memula anak ke 2 lahir, diri ni rasa terabai kejap... nyaris2 terbabas ke lembah selekeh di mata suami.... yer lah umur muda, anak 2 masih kecik2...memang terabai sangat masa tu... oleh kerana selesa berkain batik jer, maka boleh kata sepanjang masa kat rumah hanya berkain batik... rambut ikat macam lepas berpantang, kain batik tu kira mcm berkemban lah...pastu join suami tengok tv...kan terkejut beruk beliau? hehehehe... bahaya...

kalau korang baca kes kat paper sekarang, banyak betul kes curang... kes yang sama sekali tak boleh diterima oleh orang perempuan...mana tak nya, janda bergetah banyak, anak dara terlampau pun ramai...dugaan untuk sang suami tu... jadik nak tak nak kene lah berhias untuk orang yang tersayang... tapi bila umur dah meningkat jangan plak perasan nak jadi muda... nanti jadi macam bini boss aku (chinese), baru buat pembedahan hidung....dah macam muka omputih dah... kekeke....

P/S: aku x der nak buat pembedahan, tapi makan kologen tu ok ker? ada sesapa try?

2 comments:

ZianaRazali said...

kesiannya baca pasal kawan k.zura tuh..sampai hati asben dia..org laki selalu nak yang terbaik..padahal diri mereka sendiri banyak kekurangan taknak tengok semua tuh..apa lah kejamnya!


collagen untuk kecantikan ok aper kak..:)

Cik Puan Zura said...

yana, tu la pasal..
semoga suami dia cepat sedar..kan..kan..

collagen tu akak nak try lepas bersalin.. hehehe..tahun depan dah 30 tahun... auuuuuu

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!