Jom Kita Kawan!!

28 February 2011

CONTEST: LUV MAKE-UP

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM (Semoga betul ejaan ni)

Kali pertama aku nak buat contest ni...harap dapat sambutan...insyaAllah...pada pengunjung kali pertama, selamat datang diucapkan..

ok, contest ni senang saja...saya x sediakan header untuk contest ni...

Syarat-syaratnya pun mudah...

1. mesti jadi follower saya
2. mesti buat entry tentang pendapat anda tentang blog saya.
3. masukkan link blog saya di entry post anda:- http://www.myluvprince.blogspot.com/
4. letakkan gambar wajah anda sebelum make-up dan selepas make-up dan tinggalkan link kan ke blog post ni dibahagian komen.
5. tag kawan2 anda, x kisah berapa ramai tapi at least 2 orang.

hadiah:-
1. Lipstic - Silkygirl
2. Maskara - Maybelline
3. Eye Liner - Maybelilne

hakim adalah terdiri dari kawan2 dan adik beradik saya...pemenang akan dipilih bedasarkan perubahan yang paling ketara lepas muka dimakeup..

Tarikh tutup: 19/03/2011

nak menang make up?

Semenjak 2 menjak ni, aku suke betol nak beli make-up...haha...terbaru ku beli eyeliner... waa dah berkenan nak solek bahagian mata...macam gambar kat atas tu...

semalam beli lebih gak laa...hubby tanya nak wat apa banyak2... tu la...nak wat apa ek???

rasanya nak try buat contest...tapi segan plak takut tak ada sambutan...ada pendapat tak?

yang beli lebih tu: eyeliner maybelline, maskara pun maybelline, dengan lipstic plak silkygirl... huuuu~~~

sape nak?

25 February 2011

curang kerana sex??

Terpanggil nak tulis tentang topik ni...
kebelakangan ini nampak banyak cerita curang2...
yang paling aku ingat kes pempuan melayu kene tangkap dengan kekasih bangladesh...
wanita tu dari selatan, alasan pergi kursus ke utara tanahair, rupanya pergi jumpa kekasih gelap dia...warga asing pula tu...

kesian suaminya yang sanggup hantar isterinya ke perhentian bas atas dasar percaya isterinya kene hadiri kursus...kesian kan suami dia...

tu kes perempuan curang... yang jarang didedahkan oleh pihak media...

Memang x dinafikan, kes wanita curang ni sebenarnya banyak sekarang...paling banyak melibatkan kakitangan kerajaan... sorry bukan semua lah...mcm aku cakap tadi.."kebanyakan"...

pada aku, semua ni semua sebab pasangan memasing x ikhlas...hanya fikirkan sex semata2...memang sex tu penting dalam kehidupan berumahtangga...tapi bagi aku, sex bukan perkara utama...yang penting kasih sayang dan komited... hanya kerana dahagakan sex (amboi ayat aku)... sanggup tempah tiket ke neraka... berdosa besar bagi isteri yang curang pada suami... sama lah dengan suami...berdosa besar pada suami yang curang pada isteri...

kes2 mcm ni, sedikit sebanyak buat aku sedar, nak kene jaga kecantikan diri bila depan suami...hehe...dulu ada lah sekejap "ter" tak terurus masa dapat anak ke 2... asal suami balik je aku pakai selekeh jer...kadang2 sblm nak tido baru nak mandi... jadi sepanjang masa suami nampak aku selekeh jer... sampai dah bersalin anak ke 3 ni baru aku start melawa...walaupun kat umah... makeup2...wangi2...jadi suami pun lebih nampak kita kan...adat la manusia suka tengok benda lawa2 dan indah2...suka bau wangi2 dari hidu bau bucuk...

salam,

23 February 2011

Tempek je












sejak kebelakangan ni aku suke menempek gambar anak2 jer... dalam kepala x ada topik nak keutarakan lagi...sesambil bz buat KPI ni aku tempek2 la gambor mana yang ada..tentunya gambor anak-anakku... Alesya dah nak masuk 3 bulan..kejapppp je dah nak 3 bulan... perangai pun dah berubah...bila nampak mummy dia senyum meleret....bila nampak daddy dia merengek pasal nak dukung (daddy nya suka dukung alesya nih)... bila nampak abang-abang dia muka mcm cemas sikit pasal abang-abang suka gomol2 alesya ni....
acctually mummynya pun suka gomol dia... time dia nanges-nanges manja tu suke kiss bibir dia....huuuu



21 February 2011

buli2 juga, sayang mesti lebeh...





ni memek anak ke 2 pulak... budak kecik ni spesel nya suka bergambor dengan gaya dia sendiri... yang best, bila kene flash mata dia jadi terbeliak macam gambar kat atas tu... mangsa buli abg hazeeq ni... selalu kene sakat... adat lah kan... tapi bila dia xada kat umah (kadang2 nenek dia bawa berjalan), meraung abang hazeeq dia cari adik hariz dia...
buli2 juga, sayang mesti lebeh...

19 February 2011

Memek Muka

Hazeeq ni kalau mummy suruh buat memek muka untuk bergambar, memang dia ikut jer... paling ske bila suruh dia termenung...hehehehe...





17 February 2011

Photographer Wanabe






Testing photography skill aku time melayan anak2 main kat halaman rumah...tapi macam tak berapa menjadi lagi...banyak nya snap gambar ni guna Potrait format...sepatutnya dia kat background tu kabur...
kene asah lagi nih...MySpace

Orang melayu memang macam tu ker?

Semenjak kebelakangan ni aku rasa asyik pening-pening kepala... kadang-kadang macam nak pitam pun ader...emmm...mungkin terlalu letih kot atau pun aku ada penyakit ek....takut gak la kalo2 ada sakit apa2... but skrg just thinking that aku only rasa letih...

kat office ni attually aku tension sejak masuk lepas bersalin..
bukan tension pasal keje
tapi tension pasal office mate yang ske ngumpat...
bangsa sendiri, bangsa melayu...
mungkin diaorg x puas hati sbb aku every year cuti 2 bulan...cuti bersalin..
tapi masalah nyer, aku x kacau keje diaorg
keje aku pun semua dah kaw-tim sebelum aku bersalin...
tinggal keje yang aku rasa diaorg leh buat...x susah pun...
manusia kan..

sejak aku masuk keje aku buat tak tau kat diaorg..
makan dah x sekali..xjoin lunch ngan diaorg..
aku leh makan sorang2...lagipun org mcm ni xleh buat member...
cukup sekadar kawan kerja..

aku terkilan bukan aper..
depan aku diaorg punya la baik... belakang aku dok kutuk2 plak..
aku tau la pasal aku ada spy yg join diaorg...

pelik betul... kes anak aku yang ke 3 ni mak mentua aku jaga pun diaorg nak sibuk...
padahal x ada kene mngena ngan diaorg kan...
aku x nafikan, diaorg ni dah ada keluarga, tapi balik kul 10 malam kadang2...sabtu ahad pun keje...rajinnn kot...padahal rasanya x perlu pun...keje aku lagi banyak dari dia...
emm..lantak la kan...tapi aku x leh mcm tu..
aku ada family nak jaga..anak2 aku kecik lagi...
so, family first kay...
sekarang ni aku dok mencari kerja lain yang dekat ngan umah aku...
area bukit jelutong...dapat je, aku terus "chaw"

manusia ni pelik kan... bila kita ikhlas nak berkawan ngan diaorg, tapi diaorg macam tu plak...
bila ada masalah tau plak nak luahkan kat kita...

org melayu memang mcm tu ker???? entah lah...xsemua kot....

ikhlas;

14 February 2011

Putera



Ni gambar kedua-dua putera aku... hehehe... yang atas tu Hazeeq... yang bawah tu Hariz... ni gambar lama ni...last year bulan 5... sebelum pindah umah... masa ni duduk kat Ara Damansara..Hazeeq tu kalau ambil gambar dia suka buat memek muka (macam mak dia time skol dulu).... hariz control macho (macam pak nya)...hehehe


Ikhlas


my princess diaries

ini lah princess ku...sorang2 nya anak perempuan yg aku ada (buat masa ni lah)... hehe... dia dah 2 bulan sekarang...seorang yang suka senyum..kadang2 kita bawak susu kat dia pun dia senyum (mcm tau2)...
Seorang yang manja, kurang menangis dan suka tido...tak banyak kerenah yang memeningkan kepala. Selalu menjadi mangsa buli dan cium abang2 nya terutama abang sulung, Hazeeq. Kalau kene cubit pipi pun budak ni nanges slow jer..nanges sayu minta tolong...hehehe...
Alesya ni suka tido...tambah2 time malam...langsung tak jaga nanges2...alhamdulillah...ketiga2 anak2 mcm tu...jenis tidur malam... pasal ibunya dah ready tukar pampers tengah malam...sebelum pampers kembung dah ditukar..tu lah salah satu petua nak elak diaorg tido xlena...

Hari ni .....

Hari ni lom leh updated blog... busy gile nak kene siapkan ISO nya barang...
But upset sikit... bonus ku di hold dan akan diberikan hujung bulan ni sekali ngan gaji...staff lain semua dah dapat... daku nya bonus kene hold sebab cuti bersalin... kata nak bagi this week...tapi tadi kata nak bagi sekali ngan gaji plak... sedih!!!!!!!!!!!!!

09 February 2011

Sejarah Kelahiran Anak2

dengar macam best plak tittle: "Sejarah Kelahiran Anak-anakku"...Ye la...sementara ingatan masih jelas ni, rasanya baik juga kalau aku catat apa yang masih teringat... :)

Anak Pertama ~ Hazeeq

Hazeeq lahir di HUKM pada 2008. Lahir waktu malam melalui kelahiran C-Sect sebab kata doktor, kedudukan kepala dongak ke langit.. hazeeq ni dah overdue seminggu...aku pun x ada rasa sakit nak bersalin atau nak meneran walaupun jalan bawah dah bukak sampai 9 cm (doktor confirmkan)...mungkin juga sebab aku ambil suntikan epidural agaknya...berat masa lahir 2.91kg. Lepas bedah ni, aku x sedar diri sampai pagi keesokkannya... masa bangun aku dengar suara baby menangis (normal la kan .. kat hospital sure ada suara bb nanges) tapi 1 tangisan bb tu aku macam confirm anak aku yang nanges...jadi aku panggil nurse nak minta bawakan bb aku... tapi nurse kata x boleh selagi puan x boleh turun berjalan dari katil.. huhu~~ semput nafas dengar.. so aku kuatkan semangat, berjalan ke toilet (sebab rasa nak buang air kecil), n lepas tu berjalan ke kaunter depan untuk minta diaorg bawakan bb kepada aku... lama gak la nak tunggu bersua muka dengan anak aku...sian dia lapar nak susu...
Anak Kedua ~ Hariz

Lahir di Hospital Sungai Buloh (HSB) pada tahun 2009, aku pilih bersalin kat hospital sungai buloh lepas hospital swasta yang aku pilih tu suruh ke hospital kerajaan kerana hariz x cukup bulan..masa check kat hospital swasta tu baru 35minggu, pintu dah buka 3cm...jadi aku pilih HSB sebab dekat ngan umah aku dan juga hospitalnya baru kalau nak dibandingkan dengan hospital lagi satu ~ Hospital Klang...tapi sampai kat HSB, doctor suruh balik dulu sebab aku masih x rasa sakit nak bersalin, memandangkan time tu ramai orang kat bahagian bersalin tu..x cukup katil... jadi aku balik...and hujung minggu aku ngan hazeeq ngan hubby "tawaf" satu taman permainan...at last 3 hari lepas balik tu aku dah rasa sakit mcm nak buang air besar, tapi luar biasa sikit..masa tu pagi...jadi aku terus ke HSB, sampai kat sana, dah buka 6cm dan terus masuk dewan bersalin... alhamdulillah dalam 25 minit aku bersalin secara normal... tak reti nak teran masa tu...tapi nasib baik nurse dan bidan masa tu baik2 ajar aku teran... berat hariz masa tu, 2.17 kg... x cukup bulan kan...tapi berat dia ok jadi hari ke 2 dah boleh balik rumah...

Anak ketiga ~ Alesya

Lahir kat HSB juga last year, 2010... lahir pagi...sama macam anak ke 2... sakit dari pukul 6 pagi...tapi aku tahan sampai pukul 7... pukul 7 tu aku minta hubby hantar ke hospital sebab dah sakit kerap.. sampai hospital...pintu dah bukak 7cm... gelabah gila masa tu doktor ngan nurse sebab aku lom buat checkup kat HSB lagi...buat kat klinik bersalin je...baru 34 minggu dah bersalin...berat 3.67kg bersalin secara normal...masuk dewan bersalin dalam pukul 9.45 dalam pukul 10:03 aku bersalin... tapi kali ni nak meneran cukup azab...hingga hujung nafas la org kata...sampai muka aku ada bintik2 merah lepas habis bersalin...salah teran rasanya... sebenarnya aku memang x reti nak teran...huhuu...janji anak ku keluar cukup...


Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!