Jom Kita Kawan!!

17 February 2011

Orang melayu memang macam tu ker?

Semenjak kebelakangan ni aku rasa asyik pening-pening kepala... kadang-kadang macam nak pitam pun ader...emmm...mungkin terlalu letih kot atau pun aku ada penyakit ek....takut gak la kalo2 ada sakit apa2... but skrg just thinking that aku only rasa letih...

kat office ni attually aku tension sejak masuk lepas bersalin..
bukan tension pasal keje
tapi tension pasal office mate yang ske ngumpat...
bangsa sendiri, bangsa melayu...
mungkin diaorg x puas hati sbb aku every year cuti 2 bulan...cuti bersalin..
tapi masalah nyer, aku x kacau keje diaorg
keje aku pun semua dah kaw-tim sebelum aku bersalin...
tinggal keje yang aku rasa diaorg leh buat...x susah pun...
manusia kan..

sejak aku masuk keje aku buat tak tau kat diaorg..
makan dah x sekali..xjoin lunch ngan diaorg..
aku leh makan sorang2...lagipun org mcm ni xleh buat member...
cukup sekadar kawan kerja..

aku terkilan bukan aper..
depan aku diaorg punya la baik... belakang aku dok kutuk2 plak..
aku tau la pasal aku ada spy yg join diaorg...

pelik betul... kes anak aku yang ke 3 ni mak mentua aku jaga pun diaorg nak sibuk...
padahal x ada kene mngena ngan diaorg kan...
aku x nafikan, diaorg ni dah ada keluarga, tapi balik kul 10 malam kadang2...sabtu ahad pun keje...rajinnn kot...padahal rasanya x perlu pun...keje aku lagi banyak dari dia...
emm..lantak la kan...tapi aku x leh mcm tu..
aku ada family nak jaga..anak2 aku kecik lagi...
so, family first kay...
sekarang ni aku dok mencari kerja lain yang dekat ngan umah aku...
area bukit jelutong...dapat je, aku terus "chaw"

manusia ni pelik kan... bila kita ikhlas nak berkawan ngan diaorg, tapi diaorg macam tu plak...
bila ada masalah tau plak nak luahkan kat kita...

org melayu memang mcm tu ker???? entah lah...xsemua kot....

ikhlas;

2 comments:

iniialahaku said...

ni antra prngai2 yg ada kat melayu yg mmg patut kna ubah dah...

Zura said...

tau tak pe!!!

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!