Jom Kita Kawan!!

22 August 2011

~ Jom Share Persiapan Raya Kita ~

hehe...minggu lepas macam biasa..aktiviti hujung minggu sempena nak raya...
beli baju anak2 lagi... Oleh kerana raya setahun sekali dan baju2 dan kasut tu boleh pakai berulang kali, maka aku dan suami agak kurang berkira...keh keh keh..tahun ni hubby memang excited sebab ada "geng" untuk beraya..sapa lagi kalau bukan hazeeq... hubby dan hazeeq sekarang dah macam "Upin & Ipin" dah....cuma saiz je beza... huhuhu~~

Maka tempat biasa yang kami kunjungi... ke Subang parade... kat sana memula masuk Parkson.... belikan baju Ben 10 untuk kedua anak teruna...dan sehelai kemeja putih untuk hazeeq dari Pumpkin Patch...Parkson x banyak diskaun lah musim raya tahun ni...harga masih di paras harga bukan musim perayaan... Tak sure tempat lain macam mana....

Lepas tu, kami berjalan lagi dalam Subang parade tu... carikan Alesya pulak dress.... dalam parkson x ada yang berkenan si hati....tapi jumpa yang agak comel warna pink.. beli juga legging warna putih...supaya boleh pakai dengan semua dress.... memang kelabu mata la beli untuk bb girl....

Untuk hariz, kami singgah di hush puppies....tapi kebanyakan nya semua Tshirt nya ada gambar puppies tu....jadi x beli lah tshirtnya... ada yang x ada gambar puppies tapi coraknya kalau dari jauh nampak mcm bentuk salib plak.... hehehe...sudahnya, belikan seluar je untuk dia....

untuk aku dengan hubby, 1 pun x beli lagi... tunggu rabu ni, nak shopping berdua jer.... target nak keluar dari jam 9 hingga 3 petang.... kami ambik MC untuk bershopping....nak selamatkan Annual Leave...Kuih raya dah beli dah sedikit sebanyak...banyak yang berasaskan chocolate...selain tu ada beli juga kerepek BBQ dan kerepek Masin...untuk buat kudapan pagi raya nanti..... Duit raya korang dah tukar ker? hehehe.... aku dah tukar dah....duit RM5 dan RM1..then, nak kene topup touch N go, tukar bateri smart tag...

No comments:

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!