Jom Kita Kawan!!

05 May 2011

Berita yang buat aku terkedu...

Assalamualaikum semua...

Berita yang aku terima ini, membuatkan aku terkedu, terduduk, terdiam untuk beberapa jam.....Seharusnya aku perlu gembira dengan berita ini.... tak boleh ada sikitpun sedih, risau atau kurang senang.....

maka, dengan penuh kesyukuran, aku menerima berita ini, dengan hati yang penuh ikhlas dan reda...Terima kasih ya Allah...alaa korang tentu tertanya-tanya berita apa kan?? x boleh lah nak buat mukadimah panjang2 kan...nanti bosan plak....

Kalau korang tengok 3 gambar kat header dan footer blog aku ni, korang mesti dah tahu kan anak aku ada 3 orang... Hazeeq 3 tahun, Hariz 2 tahun dan Alesya 5 bulan..... well oleh kerana kelambatan aku ambil langkah2 pencegah kehamilan...maka aku sekarang telah mengandung anak ke empat.... berusia 1 bulan lebih... haaaaa???? percaya tak.... adoi... mula2 aku agak stress dengan berita ni, tapi sekejap je stress... lepas tu aku bersyukur... dah rezeki aku nak dapat anak lagi..... maka aku terima kehadiran permata ke 4 ini dengan hati terbuka...alhamdulillah.....

hehehe...kalau aku cerita kat family aku ni, mesti terkejut yang amat diaorg.... oh ya, aku dah ambil keputusan nak berenti kerja....lepas raya ni...mungkin akan jadi surirumahtangga.... n nak start business online... jual baju muslimah untuk plus size dan nak ambil kelas jahitan...... sekurangnya aku boleh bantu suami cari side income lepas dah berenti kerja... agak teruja nak berenti sebab boleh tengok anak 24jam...selalu balik kerja ada beberapa jam je dengan mereka sebelum sampai time mereka tidur......

blog? masih lagi diteruskan...susah nak berenti kot sebab dah seronok dapat kawan-kawan baru..... alhamdulillah...

14 comments:

kAmi dAn mEreKa said...

tahniah kak.
insyaallah, rezeki akak lagi murah pasni, ;)

Cik Puan Zura said...

Aminnnn... tq :)

Izyan Masri said...

SEMUA ANAK AKAK COMEL2 :D SUKA

Cik Puan Zura said...

tq izyan... anugerah Allah kan...

Sabihah said...

tahniahh...suke sgt bile dgr berita gembira mcm ni...takpe, rezeki Tuhan sentiasa ada...yang penting yakin denganNya..^_^

p/s : rindu nak preggy lagi...huhuhu

Fauzieah @ Chome said...

tahniah zura..kalau dah rezeki tu,terima jek laa..bersyukur la dikurniakan anak ramai..ada org puas usaha nak dapat anak..alhamdulillah..

~nsar~ said...

tahniah kak.. tahun depan meh pinang saya untuk anak akak yang sulung eh.. hehehe

Cik Puan Zura said...

sabihah ~ tq.. jom lah sama2 pregnen dapat baby tahun 2012.. :D

Chome ~ terima kasih...bersyukur ni walaupun kat opis ni dah kene kutuk...

nsar ~ tahun depan akak datang yer.. tapi x boleh pasal anak sulung belum baligh...ahaha

quezul said...

tahniah zura..peknen lg....take care..

Cik Puan Zura said...

tq kak qq...

Bella Bell said...

comelnye anak2 akak! hehee..

Cik Puan Zura said...

tq bella.... ehehe

atty's said...

zura..kty support zura nak bisnes online..lagi2 bisnes baju plusize..

Cik Puan Zura said...

kak atty..tq...hehehe...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!