Jom Kita Kawan!!

18 May 2011

Aku x Merancang, Tuhan Menentukan....

Assalamualaikum semua...
semua dah makan ker? kalau dah makan alhamdulillah....aku hari ni makan begitu banyak...pagi mee goreng, lunch nasi + sotong +ayam+bayam, and baru lepas makan 2 biji mempelam epal cicah dengan garam...hehehe...dasyat tak perut aku??

Well, hari ni start rasa mual2...wah..pening kepala betul...mungkin sebab mengandung or sebab x cukup tido...hati pun resah ni...anak sulung aku, 4 hari tak buang air besar... then semalam aku masukkan ubat lembutkan najis tu, then akhir2 dia mcm keluar sedikit darah campur lendir....risau lah aku.... hari ni nak tengok lagi kalau masih keluar... takut pendarahan rektum... mintak2lah tidak..... kesian anak aku....semalam dia merajuk satu hari dengan aku...sebab aku paksa letak ubat tu... :( aku pun dah janji dengan dia, lepas ni aku bagi makan pisang tiap2 hari untuk mudahkan dia membuang air besar.... then lepas tu dah tak payah letak ubat...kesian anak aku...patutnya aku bagi makan pisang tu dari dulu lagi.....harap2 x ada apa2 masalah kesihatan...

lunch tadi rehat, dengar officemate borak pasal nak beri gift kat sorang member perempuan yang baru dapat anak sulung.... katanya nak beli gelang... wah terkilan gak aku, kenapa aku bersalin x dapat apa2 pun...yang ader company bagi angpau.... tak pa lah...mungkin mereka x suka kawan dgn aku...tapi apa yang aku buat yer? nak kata aku mengata diaorg bila salah sorang x ada langsung tak...bukan nak riak tapi aku memang jarang kutuk mereka...kalau kutuk pun sebab aku betul2 geram...tapi kalalu salah sorang xada then aku siap nak bukak mulut nak kutuk tu, jauh sekali lah..... selalu nya org sorang lagi yang start dulu....aku cuma sengeh n sengeh n tambah sikit3 jer...org perempuan kan.... aku x perfek sampai tak mengutuk org langsung....so, berbalik pada cerita tersebut...ye aku terkilan sikit...tapi dalam hati aku pk baik jangan pk sangat... mungkin diaorg xsuka aku kut...yer lah, aku ni balik on time...susah nak OT...then kalau ada aktiviti company aku memang x pg...pasal aku jenis x boleh nak tinggal anak2....so, tak apa lah....biarlah....lagipun, baru semalam aku belikan anak dara aku gelang....hehehehe....

aku lepas kawin dan ada anak memang tak ada kawan kat luar... semua dah masing2 contact kat email or facebook jer...aku memang mengaku lah, aku buat masa ni memang susah nak berjumpa2, reunion2 ni...sebab anak2 aku masih kecil...kalau bawak anak2 nanti takut tak terkawal dan mengganggu org....tapi x apa...sekurang2nya aku ada blog...tempat yang aku anggap mcm diari aku, kawan2 yang komen2 pun aku hargai sangat2....terima kasih tak terhingga....

pasal isu aku mengandung anak ke 4 ni, officemate aku x tahu lagi....aku nak resign nanti baru aku nak bagitahu...sekarang ni biar dulu...bukan apa...aku xnak nanti jadi bahan perli...org dok perli kita kilang buat anak...mana boleh tahan kan...hehehe..aku x merancang tuhan yang menentukan....lagipun suami aku mcm happy jer, buat apa aku nak pening2 kan..kalau org tanya aku mampu ker nak jaga, jawapan aku YES, mampu..tiap2 anak ada rezeki...walaupun tak mewah tapi kami masih boleh berdiri dikaki sendiri...rezeki kan Allah dah tentukan...cuma kita yang kene rajin usaha...so untuk mengelakkan menjadi bahan kutukan, aku ambil langkah untuk berdiam diri...yang pastu aku akan resign dari sini....itu memang dah confirm...

7 comments:

atty's said...

salam zura..betul tu..setiap anak ada rezeki memasing..

Fadzillah Kamarudin said...

hmmm...
mulut manusia mana leh tutup...
kalau susah ngandung...depa kata mandul...
kerap ngandung...kata mesin beranak...
hmmm...

syke_fz_animation said...

siapa yang kata kat zura mesin ni? habaq kat abang. biaq pi kat depa k.

Liza @ Adzriel AB said...

contact kak liza je.. boleh borak2.. yang! bahagia dgn cara kita. org lain susah nak paham. tulisannya halus bebeno.. kero mata kak liza nak membaca.

aNaYaNa said...

tahniah k.zuraa..
rezeki dari Allah..anak pulak comel2..sape taknak kan?yang dok mengata tuh anak sikit eyh?lawaaaaaaa ker anaknya?cerdik ker?bagusss ker?hahahaha..sentap..

Cik Puan Zura said...

kak liza, hehe..nanti kita contact2 yer...hehe..dah tukar tulisan dah...besaq x? :D

Cik Puan Zura said...

yana ~ tq2.. yup, yg dok mengata tu sekarang susah nak mengandung...lain2 xbrani komen...ahaha...sentap baca soalan yana...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!