Jom Kita Kawan!!

16 May 2011

mengidam la pulak

wah....sejak tahu diri sendiri mengandung ni, selera menjadi2 jer... padahal sebelum tahu pregnen tu, siap boleh diet lagi... sekarang ni kalau lambat makan jer, tekak ni siap bunyi2 keroncong tu.... perut pun rasa lapar giler hingga terpaksa makan tengah2 org tido...adoi... haruslah aku sampai ke 100kg lagi pregnen kali ni...

ari tu masa balik kampung suami tanya ada ngidam apa2 tak dari kg aku jawap x der....tapi kali ni tetibe plak nak makan nasi kenduri + gulai daging tu..... mana nak dapat??? aku dah lama gile x pergi kenduri kendara...adoi...gulai kawah kat kedai x sama rasa...nasi nya pun jauh beza....nasi kenduri kat kampung kan ada bau2 kayu api tu... kawan aku ada yang nak kawin tapi dia buat katering plak....ayoyoyo~~

Gambar ni amik dari google.
mengada2 kan....

pengalaman orang mengandung ni macam2 ada kan... ada yang sebelum dapat tahu mengandung tu rilek je..lepas confirm by doctor je terus loya2...muntah2...demam2...mengidam2...moody2...bau minyak wangi pun x leh...macam2 lah...

aku so far dok mengidam jer...nak membesarkan badan ni yang dah sedia besar mcm giant...ahaha...bile la nak slim ni...xpe2 lepas pantang (dah 3 tahun azam mcm ni)...

2 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza ni kalau pregnant memang kuat makanlah jugak. semua ndak.

Cik Puan Zura said...

haha kak liza, itu yg org tanya tu, bb nak makan or maknya amik kesempatan...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!