Jom Kita Kawan!!

16 May 2011

Melembutkan Hati Anak-Anak

Assalamualaikum semua...

apa khabar semua hari ni? esok cuti kan..... harini terpaksa bekerja...hehehe
hari ni berborak dengan officemate berkenaan perangai anak2... bukan merungut, hanya meminta pendapat tentang anak2 lelaki yang agak degil.. susah nak mendengar kata sedikit...kita parents ni mana nak sampai hati nak pukul2 kan...setakat jentik2 manja tu sangguplah... tapi budak2 sekarang dah cerdik...ada je cara dia nak melawan, dengan perbuatan bukan dengan kata2...kalau hilang sabar kan bahaya...

guess what, kebetulan dia pun ada masalah yang agak sama...cuma anak dia lebih senior dari anak teruna aku..jadi apa yang aku dapat, aku nak share dengan korang semua yang ada membaca kat blog ni...bukan untuk ibu bapa sahaja...juga untuk yang ada adik2 yang susah nak dengar cakap...

petua yang paling mujarab yang perlu diamalkan selalu... tapi syaratnya yang membacanya mestilah ibunda anak tersebut, baca dan usapkan ke ubun2 anak2 dan segelas air untuk anak minum esok paginya.

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


طه (١) مَآ أَنزَلۡنَا عَلَيۡكَ ٱلۡقُرۡءَانَ لِتَشۡقَىٰٓ (٢) إِلَّا تَذۡڪِرَةً۬ لِّمَن يَخۡشَىٰ (٣) تَنزِيلاً۬ مِّمَّنۡ خَلَقَ ٱلۡأَرۡضَ وَٱلسَّمَـٰوَٲتِ ٱلۡعُلَى (٤) ٱلرَّحۡمَـٰنُ عَلَى ٱلۡعَرۡشِ ٱسۡتَوَىٰ (٥) لَهُ ۥ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرۡضِ وَمَا بَيۡنَہُمَا وَمَا تَحۡتَ ٱلثَّرَىٰ (٦) وَإِن تَجۡهَرۡ بِٱلۡقَوۡلِ فَإِنَّهُ ۥ يَعۡلَمُ ٱلسِّرَّ وَأَخۡفَى (٧) ٱللَّهُ لَآ إِلَـٰهَ إِلَّا هُوَ‌ۖ لَهُ ٱلۡأَسۡمَآءُ ٱلۡحُسۡنَىٰ (٨)
 
Surah Ta-Ha, ayat 1 hingga 7
 
ayat kat atas ni aku ambil dari QURAN EXPLORER website. klik sini kalau korang nak dengar ayat2 suci Al Quran yang lain: http://quranexplorer.com/Quran 
 

No comments:

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!