Jom Kita Kawan!!

03 May 2011

Nasi lemak 50sen - mana nak dapat

Assalamualaikum semua....

apa khabar korang? puas tak cuti panjang? last2 minit suami ajak balik ke kampungnya di Sungai Petani Kedah... hajat dihati nak singgah di kampung abah di Gerik, Perak...tapi x kesampaian kerana kurang budget...tapi akan kesana pada cuti umum 17 haribulan ni......

balik kampung suami ni, aku suka sangat waktu pagi2....nasi lemak kat sana...sedap sangat... harga RM0.50sen.... korang tentu pernah makan kan...kebanyakan kat kampung2 mesti ada jual... cuma kat sungai petani ni, nasi lemak makcik ni memang sedap...aku kalau beli sah2 dalam 12 bungkus....baru rm6 aje... satu je aku respek dengan makcik ni...walaupun nasi lemak dia kecil, tapi ikan bilis banyak...sambal pun sedap... siap ada timun ngan telur.... kat sini memang tak dapat lah nak cari nasi lemak 50sen yang sedap mcm kat sana.... roti canai dia pun... sedap...gebuuuuu...aku ingat nak amik gambor,,,tapi kang org2 kat situ kata JAKUN plak...hahahaha.....

so, kalau korang turun ke sungai petani.....lagi satu tempat korang kene singgah ialah dataran ikan bakar utara (anak2 Pak Kob) selalu orang panggil ikan bakar pak kob...pasal kat sana ada beberapa dataran ikan bakar... yang paling sedap dan terangkat ialah ikan bakar pak kob ni..... memang hingga menjilat jari... menu korang wajib order ialah DAGING BAKAR.....sedap sangat...dan tak liat..... fuuuhhhh teliur dah ni.....teliur dahhhh.... ni website dia kalau korang nak tengok...menu dalam tu tak banyak diletakkan..... better pergi sana sendiri... http://www.ikanbakar.e2pages.com/default.asp#

kat sana penginapan pun harga boleh tahan....hotel yang agak memuaskan kualiti biliknya,, korang boleh tidur kat amanpura hotel atau orang kat sana panggil SP INN.... bilik ok...bersih n kemas.... ada room service (tapi kurang sedap)...

korang bercuti kat mana pulak???? story sikit...nanti aku nak buat siri jalan2 cari makan lagi ni......

2 comments:

aNaYaNa said...

alahai k.zura..mleleh liur den dengar ikan bakar daging bakar..hehe..kelate pum takdok dh nasik lemak 50 sen..semua singgit..over taw..:p

Cik Puan Zura said...

ahaha...tu la pasal...mana leh jumpe lagi dah nasi lemak 50sen...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!