Jom Kita Kawan!!

31 March 2011

Kurus ke kalo buat mcm ni

Alkisahnya malam tadi... tetiba hubby ajak teman dia berbasikal... pukul berapa korang nak tau? pukul 11 malam...hadoi... nak tak nak kene juga teman dia berbasikal...kata nya malam dulu dia pg tapi sekerat jalan sebab sampai kat bukit antu (nama ni kami panggil kat bukit tu sebab bukit tu seram)...see kami juga yang beri nama BENDA tu kat bukit tu kan...ish ish ish... bukit tuh memang seram.. aku tanya kat suami, napa dia tak mau pg sorang... dia kata ada benda mcm kacau... then aku tanya kacau mcm mana, dia jawap selambe jer... tiba2 abang nak sampai kat bukit antu tu ada bau taik lembu...erk... aku taktau nak gelak or nak seram...kekekeke....

at last aku teman gak la dia..lalu kat bukit tu...tapi jangan tak tau mulut aku terkumat kamit ulang baca ayat kursi.... alhamdulillah aku x der plak bau taik lembu...hoho~~ tapi hasilnya, badan aku peluh gila....maklumlah dah berkurun tak senaman...asyik simpan peluh jer...rasa2 nya boleh kurus ker yer... baru sehari aku kayuh basikal ni...bangun pagi sakit gila badan...tambah plak seat basikal tu keras...kematu jer rasa... tapi rasa syok bila pk balik, ini lah peluang untuk kuruskan badan... lagipun anak2 dah lena diulit mimpi kan...daripada aku duduk bina badan depan tv makan jajan, baik aku join hubby...

orang kata alang-alang seluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan kan... buat apa2 pun biar betul2 n kasi ada hasil...baru puas hati...

11 comments:

atty's said...

kty pun hari2 cycling tp kt umah sambil tgk tv..hehhehehhe

Zura said...

hehehe...kak atty, cycling hubby nieh nak yang leh panjat bukit2...

Qalesha said...

Kak, make sure buat stretching dulu. Biasa la sakit2 tu sbb dah lama bdn tak gerak berat2 cmtu.. huhu

Nisa' Pasir Gudang said...

best nye cycling

Zura said...

angah ~ x sempat stretching..sambil cycling kepala dok ingat anak2 tengah tido kat umah... kkekeke...

lenguh amat kaki...

Zura said...

Nisa ~ best cycling tapi lengus2 sikit..urat dah liat kot...hehe

✿....rossa alina....✿ said...

mmg seat basikal tu keras ek?kat umah pn same..sakit montot kalo naik basikal..uhuhuhu.. ;p

Muhammad Burn said...

huhu. x elok tpaksa... best apa basikal malam2. wuuuu

Zura said...

ROSSA, memang sakit momtot..maklumla dah 20 tahun x naik basikal kan..kan bagus kalau ada seat yang muat dengan saiz momtot...wahaha

Zura said...

Burn, naik basikal memalam memang best...tapi ni naik ataih bukit2... mountain bike... mesti lawok kalau korang tengok seseorang yg mcm daku ini naik basikal tuh...nasib baik malam x nampak muke...

Zura said...

Burn, naik basikal memalam memang best...tapi ni naik ataih bukit2... mountain bike... mesti lawok kalau korang tengok seseorang yg mcm daku ini naik basikal tuh...nasib baik malam x nampak muke...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!