Jom Kita Kawan!!

08 March 2011

korang dah sunat bb girl tak??

morning all...
sehari x update blog...huhu~~ sibuk seharian di office..ada kapal nak masuk...
hari ni pun agak busy...tapi nak luangkan masa kat blog sekejap...release tension...

sekarang ni, aleesya dah 3 bulan...ingat malam ni nak bawak pergi bersunat...selalunya bersunat umur berapa yer untuk girl? call doctor ari tu pasal dia ada buat sunat kat klinik dia...dia kata ada yang sunat anak umur 7 bulan...dia kata terpulang pada parents... sesiapa yang ada bb girl tolong bagi pendapat sikit...

kalau 6 bulan ke atas, nanti dia dah start makan makanan tambahan nanti mungkin jugak akan jadi gatal2 kan... at least kalau 3 bulan ni hanya susu badan...hurm.....

kang kalau terawal sunat kesian plak...terlambat sunat pun kesian juga...tanya doktor dia kata ikut parents...now nak kene start research pasal penjagaan lepas bb bersunat.. maklumlah anak sulung dan ke dua memasing boy...lambat lagi nak fikir pasal sunat diaorg... aleesya oh aleesya...


4 comments:

sweetfiza said...
This comment has been removed by the author.
sweetfiza said...

skrg ni dah blh sunat dah pun...ada tu dlm pantang dah disunatkan...mcm fiza 3-4 bulan baru bwk gi klinik ...tu pun ada ler org2 tua yg ckp dah lmbt ...he he...

LaiLy ErLiNawaTi Abd RaHim said...

zura..

anak daku sunat mase umur 30 hari..lagi kecik lagi bagus sebab cepat baik luka..si adik yg boy pun dah sunat umur 3 hari..

Zura said...

salam2... fiza, 3 bulan dah kira lambat ker? abis ler alesya..

AD, lahir terus sunat? huu... ari tu masa dia 1 bulan doktor tu kata nanti pasal kecik sangat... adeh...doktor ni xpatut...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!