Jom Kita Kawan!!

08 December 2011

Kalau Tetiba Emergency Macam Mana Nak Buat

Aku sekarang dah berenti kerja... jadi suri rumah fulltime..
tengah2 masa sarat ni, aku tinggal ngan anak-anak jer...

tadi sakit perut sangat, kusangka nak bersalin dah....rupanya diserang cirit birit....
pastu terfikir, kalau emergency tiba-tiba nak bersalin, macam mana nak buat ye? dengan anak-anak kat rumah....

korang rasa mcm mana patut aku buat?
nak minta tolong jiran, boleh juga tapi anak-anak sapa nak tengok sementara aku ke hospital?
risau pulak bila fikir.....

8 comments:

ct rahani said...

hubby keje jauh ke zura.. klu dh emergency sgt boleh gak mintak tolong jiran2 tgk2kn anak..

~Z.U.R.A~ said...

jarak dia nak sampai umah dalam 30minit gak la...tu lah anak2 ni plak takut ngan org... tawakal je la vender...

Mohamadazhan.com said...

betul jg kan, kalau dah emngncy...mungkin akak kena bersedia segala kemungkinan, pelan A...pelan B...

~Z.U.R.A~ said...

tu lah.. tengah buat plan ni... tapi satu pun xleh difikirkan lagik...

Adzrien Shoppe said...

dah sarat ke ni? kalau ada mak, boleh juga temankan jika seminggu lagi nak due. kalau tak memang jiranlah yg kena bantu tengokkan anak sekejap sementara ahli keluarga lain tiba. kak liza ni kalau dah ada sakit sekejap yg tetap masa atau tanda paling nyata keluar lendir darah sikit memang terus call hubby suruh balik. pening zura memikirnya ye..

~Z.U.R.A~ said...

tu lah kak liza,
surf internet kalau ada bidan desa atau ambulan service dekat dengan area umah ni, tapi tak ada... at least kalau boleh bersalin kat umah dulu then pg hospital ok gak... at least anak2 kat umah x meraung

Golden Rose said...

tetiba baru terfikir soalan ni lepas baca entry ni...hmm nak buat apa ye?..anta anak2 siap kat umah mak kot

~Z.U.R.A~ said...

Golden Rose, kalau umah mak dekat alhamdulillah syukur...bagi yang jauh dengan keluarga, bergantung pada jiran tetangga..

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!