Jom Kita Kawan!!

25 March 2010

kali ni betul2 nekad!!

Tengah buat kerja ni, sesambil tu belek gambar-gambar lama...tengok diriku sekarang ni terasa macam dah terlebih saiz sesangat...sedangkan awal tahun ari tu memang berazam nak kuruskan badan tahun 2010 ni..yer lah tahun ni umur pun dah meningkat...rasa dah lama sangat dalam kelompok Plus Size ni...mungkin dah sampai masa untuk kecikkan apa yang patut...

sebenarnya dah lama dah tak timbang berat badan ni...tapi rasa-rasanya berat dah melampau dah ni.. bile tanya suami, dia kata "tak gemuklah, cuma montel je" aahahahaha...atas jawapan menyedapkan hati tu lah aku jadi hangat2 tahi ayam untuk start diet ni...

Tapi rasanya kali ni memang betul2 nekad lah nak kuruskan badan...antara nak dan xnak je..dan antara malas n rajin je...org kata disiplin nak kene kuat...kene rajin buat research makanan apa yang patut makan n elakkan... Research?? huuuu~~~ malasnya nak buat research pasal ni semua... Rasanya nk ikut menu masa berpantang lah.. cuma maybe kene kurangkan makan nasi...

Moga2 dapatlah kurus tahun ni... Aminnnn..........

4 comments:

sweetfiza said...

aminnn....
daku pun nak kuruskan bdan gak ni ....hu hu hu....

Zura said...

fiza, bukan dah kurus ke? huhu~~

atty's said...

kty ni pun ,,.bila nak nekad tah..

Zura said...

hehehe..kak atty. jom sama2 diet jom...target nak pakai baju saiz M ni...(ntah tahun bile)

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!