Jom Kita Kawan!!

07 June 2014

cuti-cuti malaysia / malacca

Cerita lama sebenarnya, awal may 2014..
Ke melaka atas urusan kerja..oleh kerana kerja sendiri maka bawak anak2 sekali...bila bawak anak2, wajiblah tido at least 1 malam...

Selalu checkin di equatorial melaka, salah satu sebabnya, kat pusat bandar dan en suami berkenanndengan nasi goreng yong chow yang memang sedap...

Oleh kerana time pergi dah penuh, maka kami beralih haluan ke hotel baru, namanya hatten hotel... sebelum ni tak pernah checkin di sini... pertama kali masuk ke ruang reception, memang cantik designnya... kami ambil bilik suite, ada ruang tamu + meja makan + katil super king..haha.. memang teruja sebab modern design..

Sapa kuat jalan2 shopping2 boleh checkin kat hatten ni sebab betul2 kat tengah bandar..turun lift dah sampai kat shopping mall..

Oleh kerana family kami besar, so memang dah spare tilam angin untuk mummy daddy and baby tido kat bawah... safe duit untuk extra bed..pandai tak??

rate hari biasa rm600++ bilik tingkat 22 specialnya ambil suite ni time checkout ada kaunter khas tak perlu ke tingkat bawah untuk checkout..

Breakfast pun di level sendiri...x ramai org sangat kata receptionist.. tapi kami tak breakfast sebab anak2 kecil2 ni bangun lambat..rugi tau breakfast free tapi kena order room services... lagipun x nak nanti ganggu org lain nak makan.. anak2 kecik lagi 5 org so kat mana pun merek berada memang bingit... haha..

Gambar tak boleh nak upload sebab update dari tab..

1 comment:

Anonymous said...

Mcm best..nanti blh try

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!