Jom Kita Kawan!!

06 January 2012

~bukan Plan Aku~

Bila org tahu tarikh lahir anak aku yang ke 4, org dok tanya memang plan ke aper? aku bersalin normal, mana boleh plan-plan.... kalau melalui pembedahan mungkin boleh lah dikatakan plan... kalau ikut aku, nak bersalin bulan 1... sekurangnya sama bulan dengan hubby... Tapi tak kisah lah apa tarikh lahir anak-anak...yang penting mereka lahir dengan sihat walafiat....

malam krismas tu, aku terkejut jugak.. rasa sakit nak bersalin tu aku rasa sejak pukul 10.. kalau nak tahu macam mana aku boleh agak aku nak bersalin, tandanya perut sakit macam nak buang air besar, tapi ulang alik toilet 10 kali still tak berak... tu maknanya dah nak bersalin...

aku sampai kat hospital, jalan dah buka 5cm, terus masuk bilik bersalin... mujur ada sorang doktor tunggu...saat anak aku keluar, sorang pun tak jangka dan tak ready...siap pesan kay aku jangan push lagi sebab jalan belum buka sepenuhnya...masalahnya diaorg belum check bukaan yang terbaru... oleh kerana aku memang dah yakin anak aku nak keluar, aku terus push... memang sah2 dah sampai masa untuk push....nasib baik aku tak tahan ikut arahan diaorg... alhamdulillah senang je anak ke 4 keluar... tak kene gunting tapi still kene jahit sebab ada luka di dalam..... nurse tu jahit tak letak ubat bius.... sakit giler.......

nanti sambung cerita, anak2 dah bangun dari tidur....

4 comments:

atty's said...

Tahniah zura..selamat berpantang tau

~Z.U.R.A~ said...

KAK ATTY ~ TQ... HEHE

wahida said...

tahniah dear...
comel sgt baby ko...
tak sabar nak baca pengalaman...cepat update tau!!

selamat berpantang yer...

ct rahani said...

senangnya zura bersalin.. kuasa Allah kan..

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!