Jom Kita Kawan!!

05 July 2013

Makanan Paling Sedap Katanya

Cuba tanya anak-anak makanan apa paling sedap...

Adalah tanya anak sulungku Hazeeq (on the way ke kaunter Pizza Hut)

hazeeq nak makan apa? (sambil tengok menu)
hazeeq nak makan kat umah, mummy masak lagi sedap.. semua-semua ni bukan sedap pon (mulut muncung)

kelakar betul...

sama lah kalau nak makan kat luar time malam (kadang-kadang).. bila dengar daddy nak keluar beli makanan mula la dia cakap jangan order untuk dia sebab dia nak makan makanan mummy masak...

menu selalu yang dia request, ayam goreng kunyit (siap pesan masin sikit).... mungkin sedap sebab perap ayam tu lama agaknya...

kadang2 nenu simple, telur dadar campur kicap makan dengan nasi panas... bila buat sayur dia tak mau pulak... bila la nak start makan sayur agaknya....

4 comments:

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

air tangan ibu kan lebih sedap...

Daddy Ziyyad said...

Bagus Hazeeq...:)

Masakan air tangan ibu tu yg terbaik....tu yg Hazeeq request...:)

Part sayur tu...mmg kena train awal2...kalau tak nanti sampai dewasa tak makan sayur! haha

~Z.U.R.A~ said...

Bunda, alhamdulillah kan.. walaupun diri ini tak pandai masak

~Z.U.R.A~ said...

daddy Ziyyad,
masal=kan simple pun sedap dihati anak2...

bab sayur tu, moga2 mereka akan suka makan bila besar nanti...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!