Jom Kita Kawan!!

08 September 2011

~ List Website Untuk Recover Gambar Yang Terpadam ~

petang-petang ni dok mencari lagi cara untuk recover balik gambar yang hilang....

so jumpa beberapa website:

1. http://www.wondershare.com/data-recovery/photo-recovery.html
2. http://www.remosoftware.com/cr2-crw-image-file-recovery - untuk canon sahaja.
3. http://www.technobuzz.net/recover-deleted-pictures-from-digital-camera/ - website ni macam details sikit..

apa-apa pun, esok baru saya nak cuba..petang lepas pukul 2...pagi tak ada kat office....kalau ada kawan-kawan yang dah try dan x jadi inform lah... saya pun ada tanya kedai camera mereka kata boleh recover balik...balik koman bawan pi kedai mereka.... Langkah terakhir la kalau buat sendiri tak jadik...

kalau camera DSLR - korang boleh ke Subang parade tingkat 1, ada kedai kat sana khas untuk DSLR Camera - bantuan teknikal dan kelas ambil gambar.

kebanyakan kedai cuci gambar tak boleh nak bantu...sebab mereka tak pakar...kuikuikui...

2 comments:

Puan Kutu said...

klu yg pandai tu pic handphone pun dieorg bly recover kan?

Golden Rose said...

baru 1st time tahu pasal ni...thanks for d info

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!