Jom Kita Kawan!!

07 September 2011

~ Jarang Jumpa Orang Macam Ni Sepanjang Hidup Aku ~

Ooo Mak Aiii...panjangnya tajuk...

Entry hari ni bukan pasal mood raya sudah... mood tak tenteram dek kerana perangai bangsa sendiri yang "tak boleh tengok org lebih"... Dalam erti kata lain, Busuk Hati Punya Org...

Korang selalu jumpa tak spesis manusia macam ni? aku memang jarang jumpa dan hanya jumpa spesis macam ni kat office ni ajer...satu bangsa satu agama tapi perangai dia ni pelik sikit...pantang tengok org lain lebih or kene puji....

Ceritanya, aku cuti isnin hari tu...memang tak larat pasal sampai lambat dari kampung suami... faham-faham kalau keletihan bila baru balik dari kampung kan...so aku ambil cuti, manager aku ok jer...pasal tak ada kerja urgent yang tertangguh.

Pelik sangat bila semalam org ni datang dan buat perbandingan antara aku dan dia...walaaaaahhh macam bagus jer... spesis ni terkenal dengan sikap kaki ampu... balik lambat sabtu ahad pun kerja full day... walaupun dah berumahtangga tapi macam org bujang lagaknya..rasa macam perfect sangat sampai nak sibuk bab kerja org lain...walhal tak membabitkan diri dia...

kita sama-sama makan gaji...tak payah nak busuk hati, ampu boss sampai boss nampak rakan sekerja lain macam bermasalah... prfect sebagai staff kat office tapi yang aku dengar urusan rumahtangga nya semua suami yang buat... apa cerita kan.... erm... buat dosa kering bila bercakap tentang manusia spesis ni... serabut kepala jer...

8 comments:

atty's said...

jgn layan org cenggini zura..tp kan kalo kena time..bahasakan je

Cik Puan Zura said...

kak aty, selalu memang xlayan org spesis ni..tp semalam melampau plak dia..tp sebab nak dia berambus cpat dari bilik zura, tu zura wat tak tau tu...kuikuikui

hamzah ian said...

dunia mcm2.. sabar ye

Hanis Azla said...

mcm2 peragai orang kan.. pedulikan aje zura.. yg penting kita tahu apa yg kita buat.. tak ke mananya org yg ada masalah hati mcm tu.. kita sama2 doakan agar dia dan kita berubah kepada yg lebih baik lagi..

solomolo said...

orang macam ni kena ditegur sesekali...

Liza @ Adzriel AB said...

rasa mcm nak bagi bahasa badan angkat kening je dengar cerita dia tu kan..

http://www.adzriel.com/2011/09/wordless-rupa-isyarat-dan-gaya.html

IntaNBerliaN said...

laa yeke... xyah layan org mcm tu.. buat serabut kpala otak je..

ct rahani said...

abaikan je zura.. bkn penting pun.. huhu..

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!