Jom Kita Kawan!!

04 October 2011

~ Boleh ke ni ~


Mood aku sama mcm dalam gambar kat atas...nak nangis... kerja bertambah2 berlungguk...dah x nampak rupa meja... haih mentang2 lah aku dah hantar surat berenti kerja, xkan nak aku siapkan kerja macam robot kot... kot yer pun bagi lah aku siapkan yang mana penting dulu....

nak compile drawing pun aku...nak cari certs yang korang tak jumpa pun aku...abis staff lain buat apa? aku tengok asyik main facebook ajer...main internet n pergi toilet berjam2....memang patut la aku nekad nak berenti... tawar hati nak kerja sini....

hujung minggu ni nak jumpa owner rumah...nak bayar deposit dan ambil kunci rumah...boleh lah start beli perabot dan masukkan perabot sedia ada...
hah!! nk kene cari lori plak....banyak kerja nak kene buat bila pindah ni... harap2 jangan lah aku bersalin awal tahun ni...kalau tak memang kelam kabut lah nampaknya....2 tahun berturut2 aku bersalin x cukup bukan...awal sebulan dan awal 2 bulan.... hope tahun ni bersalin cukup2 bulan lah...hehehehe....

kan best kalo kenal mana2 blogger yang ada buat bisnes perabot ni....x yah nak terjah kedai ke kedai...nak beli kat ikea xmampu lah....membazir plak rasa sebab kos pemasangan tu tinggi sangat... lagipun, nak cari perabot biasa jer...janji selesa dan cantik....

Erm, nak tanya sikit...kalau ada sudi nak jawap... kalau nak beli peti ais brand apa yang bagus dan x berapa mahal yer?? buntu lah... ingat nk beli LG tapi ada org kata LG x bagus...tak tahan lama.... macam mana yer?? korang pakai brand apa? ada yang boleh rekomen x? plss.... :)

mesin basuh dah pilih... pilih yang biasa janji leh basuh baju...kuikuikui... baju hubby ingat nak basuh tangan...takut rosak baju dia nak pakai kerja....untuk baju harian ni basuh guna mesin biasa dah okey....

lepas dah hantar barang2 ni... rasa lah lega sikit... baru tenang nak tempuh alam persediaan untuk bersalin.....hahahahaha...


5 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

ish..ish... apasallah nak pindah masa tengah pregnant ni. penat tau... nanti boleh tension zura. tak leh tangguh ke yang?

ct rahani said...

daku guna peti ais samsung.. dh nk masuk 7 thn still ok lg..

slmt berpindah ye zura.. penat tau bab pindah2 ni.. nak2 lg kalau ngah preggy.. tc ye..

Cik Puan Zura said...

kak liza, xleh tangguh dah...saya "tenang" kalau berenti dan duduk umah sendiri..sekarang stay dengan family in law..huhu~~

Cik Puan Zura said...

vender, tq..hehe.. kene gagahkan juga pindah ni..nasib baik ambil maid..

ramai kata peti ais samsung bagus.. tapi mahai..kuikuikui...

dhiera said...

kat rumah pakai peti ais national. memang dah lama guna national.

tp brg elekrik plg thn lama singer kot~ he. tv tu dr saya sampai sekolah rendah sampai sekarang pakai lg.

brg singer sme je mcm national sebab dulu ayah keje dgn matshusita (national/panasonic).

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!