Jom Kita Kawan!!

08 July 2011

KALAU LAH BETUL ESOK HARINYA!!!!

salam setang semua... :)
Hmm..harini tak abis2 bercakap pasal BERSIH 2.0. Apa pendapat korang?

Bagi saya, pendapat sendiri, perhimpunan ini sedikit sebanyak menyusahkan orang ramai...terutamanya org yang tak ingin terlibat langsung dengan BERSIH 2.0 ni. Dua tiga hari ni , jalan asyik sesak dek kerana ada sekatan jalan raya. Memang menyakitkan hati...

kalau betul jadi esok di Stadium Merdeka ni, akan mendatangkan kerosakan harta benda awam.... dan ratusan longgokan sampah atas jalan/ padang.... kerosakan harta benda awam tu boleh claim dari pemimpin dan penyokong BERSIH 2.0 tak? agak2nya boleh ke? ataupun kerajaan juga yang betulkan...

Saya tengok budak2 kat kedai makan dok borak pasal ni...remaja melayu mungkin kerja kilang... bagaikan sokong dengan penuh semangat untuk ke stadium esok... bagi saya, apa yang korang buat ni akan menyebabkan huru hara dalam negara... elok2 aman nanti jadi macam negara-negara bergolak pulak....bagus ker? saya bukan x sokong, kalau niat mereka betul, buat cara aman..hantar memorendum tu dengan cara2 yan betul...bukan nak buat perhimpunan mcm tu... menyusahkan lah...esok sure 1 hari kene duduk rumah gara-gara BERSIH 2.0... bagi saya, ia menyusahkan...merosakkan aktiviti bersama keluarga...

bagi anak-anak melayu, jangan taksub nak menentang tanpa berpikir, pemimpin melayu tersebut yang menyokong 100% aktiviti ni, pernah berkata beliau akan mamastikan hak sama rata kepada rakyat... dimana hak bumiputera sama rata... ingat, tanah melayu ni siapa yang patut pertahankan kalau bukan kita sendiri?

Jadilah bangsa yang bijaksana
Memegang tali memegang timba
Memiliki ekonomi mencipta budaya
Menjadi tuan di negara merdeka

Karya Dato' Dr. Usman Awang

balik ni sure jem lagi....... arrrghhhh!!!!

6 comments:

makdara TERdiva said...

esok kita duduk rumah jerr :)


dear,
kalau nak sample, call nombor yg ada kat situ yer

Cik Puan Zura said...

MDT..

yer esok pakat duduk umah...hehe

ok nanti saya call no tu...tq2

wahida said...

saya pun sakit hati dgn sapa2 yg pakat nak pegi tu...adeh la..negara dah aman, dorang lak nak huru harakan...adeh la...nyampah!!

cikmima said...

betul nie kak....ish menyusahkan betulah dorang ni...hurm

http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/07/support-fantastic-moment-studio-new.html

Puan Kutu said...

emm mmg tak makan saman dieorg nie..

Papa Mifz said...

mmg menyusah kan dorang nih....byk cara lain nak sampaikan memorandum tuh....

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!