Jom Kita Kawan!!

12 July 2011

SEBELUM RAYA NI....

Pejam jelik pejam celik (cuber buat tengok)

dekat nak puasa dah...dan tk lama nak raya... so, sebelum nak shopping baju raya, nak kene settle hutang2 siap2kan....Kebetulan pulak roadtax nak renew sebelum raya. so, kira2 nak kene buat siap2.... betul2 mati 31 hb August. "beraya" betul tahun ni...

Haruslah utamakan settle utang dulu kan...baru boleh nak pk pasal nak beli kelengkapan raya..nanti lepas raya pening dah nak bayar... selalu kalau raya mesti terover budget...Baju raya untuk mummy dah x yah beli...tempah aje, RM40 je 1 pasang.... Tinggal baju daddy dengan anak2 jer...Then expenses untuk minyak, tol, duit raya untuk bebudak kecik, n duit hotel...

Nampaknya kene buat kira2 balik ni.... takut terover belanja lepas raya nak kacau duit simpanan pulak....

Lagipun lepas raya nak pindah...huhuhu~~~

3 comments:

Lelord said...

hehhehe kira jgn tak kira

hmmm tengah berkira2 ni tiket flight mahal, tp nak gak balik raya tamo raya diperantauan

Cik Puan Zura said...

hehe...mama najla, tiap2 tahun balik ke?
raya diperantauan tak best kan...

Anonymous said...

bgs gak buat kira2 ni..yg penting sederhana

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!