Jom Kita Kawan!!

13 July 2011

MEMANG WORDLESS WEDNESDAY HARI NI....

Wordless Wednesday kat office today...

Today HR Manager mengamuk apa ntah. Asyik nak marah-marah. Aku pun kena tempias... wah, macam dah lebih-lebih pulak tu...

dah 5tahun aku kerja sini. Aku makin rasa x ada hati nak sambung kerja kat sini.... Well, since aku memang nak resign tahun ni, rasanya macam nak resign today onwards......

Pelik kan, majikan ni kadang2 macam tak nampak apa yang kita sumbang pada syarikat....tapi setakat salah kecil2 terus nampak...n naik angin... mana boleh buat macam tu kan...kita ni yang makan gaji, hanya mampu bersabar je lah...tambahan pula dalam bekerja ni memang tak boleh lari daripada menjadi mangsa keadaan.

Tapi majikan kena fikir juga, kalau kebajikan dan perasaan pekerja tak dijaga, jangan salahkan org bila ada yang resign...Well, sekarang jimat banyak duit sebab tak payah hire banyak staff...1 staff uruskan 1 department... tunggu je lah bila surat sampai nanti... jangan baru nak offer itu dan ini...

Hairan kan, kadang-kadang boss besar tak ada apa sangat, yang manager-manager ni yang over...

5 comments:

Hanis Azla said...

selalunya bila kita dah takde nanti barulah mereka pandai nak menghargai..

Cik Puan Zura said...

betul tu kak hanis...
hmm...cara nak marah tu yang tak best kita nak hadapi...

Lelord said...

Btul mmg camtu la biler dh tender baru heboh nak bg itu ini...itu la yg penah kurasa 2 tahun lepas huhuhu

Cik Puan Zura said...

mama najla~ tu la pasal...skrg ni silap sikit bagi notis...yg pekerja dok tolong masa nak listing dulu tak plak nak bg penghargaan plak...

makdara TERdiva said...

kat sini bos pilih kaler kulit..tu yg hanginnn jer satu badan..

tp tahankan dululah utk beberapa ketika..tsk!

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!