Jom Kita Kawan!!

26 July 2011

PATUT TAK ISTERI DAPAT HADIAH BILA BERSALIN?

Assalamualaikum semua...

hehehe...topik rumahtangga lagik nih...korang dah makan pagi ker? aku belum sebab x ada selera..baby dalam perut ni pun belum memberontak nak makan lagi....hehehe..so kami dua-dua diet...

berbalik kepada tajuk entry, apa pendapat korang? Suami patut beri hadiah untuk isteri tak bila isteri bersalin? contohnya, 1 anak isteri dapat gelang emas ker, cincin ke...hahahaha.... permintaan yang x berapa melampau... Tapi tentu ada ibu2 kat sini yang dapat pemberian daripada suami kan setelah melahirkan permata hati... angpaw ker... huahuahua....

aku dulu, suami offer gak, nak beli barang kemas...tapi oleh kerana aku jual mahal, sampai ke hari ni x dapat...kuikuikui... ye lah, hasrat kat hati nak suami belikan buat suprise, tapi lain org lain caranya...suami aku jenis suka kalau aku pilih sendiri hadiah, terutama kalau barang kemas, tapi aku ni ntah le, jenis jual mahal or takut terpilih yang mahal...kuikuikui...jadi tak terbeli lah hadiah tersebut....

ada gak pernah tanya suami, napa x belikan terus hadiah untuk aku, katanya, oleh kerana aku agak memilih, so dia x berani nak belikan terus...takut kalau aku x berkenan dia yang kecik ati.... elelele...sebenarnya aku tahu dia segan nak pilih hadiah... yer la mana pernah dia shopping sorang2...

tapi x kisah lah...cuma kali ni anak ke 4 ni rasa mcm nak claim hadiah2 yang patut dapat tu la...hahahaha... muleh ke gitu? Tapi aku dah puas hati, walaupun tak dapat hadiah bentuk kebendaan, kucupan dan ucapan terima kasih dah memadai dan rasa hadiah beharga dari suami....

ada sapa-sapa berpengalaman dapat hadiah untuk setiap kelahiran anak? jom la share...

14 comments:

atty's said...

kty masa anak 1st ngn 2nd dpt gak hadiah ..masa 1st hubby kasi rantai emas..2nd hubby kasi jam alba..

yg no 3 hihihihi..along kasi ciuman ikhlas dari hati je..hihihihiihi..

tp besh gak dpt diah..rasa dihargai.

Cik Puan Zura said...

kak atty, best kan dapat hadiah...hehhe... dapat rantai best tu...tapi hadiah no 3 tu paling best kan kak...

Finaz Jaafar said...

ish..klo camni best la..nak de bby jgk la nnt claim hadiah..wee

Cik Puan Zura said...

haha finaz, masa nak claim tu bagi hint2 jer dulu..kot2 dia wat suprise...hhehe

Hanis Azla said...

hubby teman dari masuk wad sampai ke labour room sampai ke lepas bersalin pun dah jadi hadiah yg super best utk akak.. he..he.. hadiah yg lain tu cuma bonus saja..

makdara TERdiva said...

baguslah dapat suami yg menghargai isteri.. :D

NzA said...

setiap kelahiran anak2 mesti suami akak hadiahkan idaman akak, ttp yg sedihnya besday akak dia boleh lupa...xromantik langsung!!!...hu.hu.hu....

Qalesha said...

Akak!!! Peknen agik ke? hehehe.. Rezeki, ALhamdulillah... Kalo iye tahniahhh!!! Mcm kakak angah pulak, tiap2 tahun beranak, sampai la ni dah 8 org anak nye.... hehehe

Adzrien Shoppe said...

mmm.... kak liza tak biasa dapat tapi elok juga bagi walau pun hanya sepotong kek tanda "terima kasih mama kerana melahirkan zuriat utk abg, walaupun kek ini tidaklah setara dgn pengorbanan & kepayahan mama tapi abg sgt2 menghargainya". lepas tu kenalah sama2 bersusah senang berjaga malam, basuh baby.. kalau ada duit extra, belilah utk isteri walaupun hanya sepasang keronsang cantik. yg penting hadiahnya praktikal, bukan mahal tapi tak pakai pun...eceh..romatis le pulak.

Cik Puan Zura said...

kak hanis,bagus kan bila hubby masuk teman kat laboour room... rasa selamat n tenang jer.. :)

Cik Puan Zura said...

MDT; Semua suami harus n wajib menghargai isteri... :D

Cik Puan Zura said...

kak NZA; sama la kita, part besday tu....dia lupeeeee....geram tol...hehe

Cik Puan Zura said...

angah; huhuhu~~ eksiden lagik tahun ni...lambat pakai helmet...kukkuikui...tplepas bersalin tahun ni terus nak pakai protection...

Cik Puan Zura said...

kak liza, betul tu... harga hadiah x penting, yang penting ianya dari suami...

Jejak Jari

Terima Kasih, Datang Lagi Yea!!